Şimdi Ara

Yayın için İ3 işlemci yeterli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar internet var o sıkıntı değil. İ3 4160 veya 4170 ile Twitch'de H1Z1, CS:GO, LOL, DS Together gibi oyunları oynayıp Twitch'de yayın yapmak mümkün mü? Kısacası yayin için İ3 4160&4170 yeterli mi arkadaşlar, yoksa ekran kartından kısıp İ5 4460&4400 mı alalım?

• Fiber olmadan yapmak zor. Gölge Oyunu'nu bile kullansan, sana daha yüksek bitrate gerekecek temiz çıkması için. X264 sıkıştırmaya da o işlemciler yetmez. İnternet ya da işlemciden birini seç.
  • İnternetim var abi, o zaman i5 4460 almak daha iyi yani. Ona ayrı bir bütçem var 1900 TL'ye sistem alacağım onun için soruyorum ya İ3+R9 285 yada İ5+GTX750 Tİ hangisini alayım karar veremedim onun için soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilgehanD -- 18 Ekim 2015; 14:44:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yava10

İnternetim var abi, o zaman i5 4460 almak daha iyi yani.

Upload, yükleme hızını söyler misin? I5 4460 yetmeyebilir, çok araştırmadım.
  • 3 Mbps ama adil kullanım kotası az 75 GB, 150 GB'a geçebilirsem ona bakacağım. Abi bütçem bu kadar olduğu için sıkıntı olacak biraz ama dediğim oyunları yayın hiç mi yapamam? Laptopta ki İ7 işlemciler ile yapıyorlar (Monster mesela) sıkıntısız yayın yapıyorlar, çok sıkıntı olur mu i5 4460?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilgehanD -- 18 Ekim 2015; 14:57:15 >
  • Zar zor 720p@30Hz yayın yapabilirsin gibi gözüküyor.
    [Kaynak]
  • quote:

Orijinalden alıntı: yava10

3 Mbps ama adil kullanım kotası az 75 GB, 150 GB'a geçebilirsem ona bakacağım. Abi bütçem bu kadar olduğu için sıkıntı olacak biraz ama dediğim oyunları yayın hiç mi yapamam? Laptopta ki İ7 işlemciler ile yapıyorlar (Monster mesela) sıkıntısız yayın yapıyorlar, çok sıkıntı olur mu i5 4460?

I5 4460 ile 1080P @30 2500/mbps bitrate ile akıcı yayın yapabilirsin. OBS için durum böyle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Psu sistem için yeterli mi?
    3 hafta önce açıldı
    PC için hangi işlemci?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Peki Shadow Play kullansam daha mı iyi olur?
  • Ben i5 3470 ile yayın testi yaptım ama istediğim verimi tam almak için 480p kadar düştüm ve yayın yapılamıyacağına karar verdim.Senin de yapman gereken şu i3 ve i5 genel anlamda yayın için yetersiz işlemcilerdir ama tabi bunu upload hızlarının 5mbs den düşük olanlar için söylüyorum.2500 bit rate için i5 4690k yeterli olacaktır ama oc yapmak zorundasın bunun dışında kesinlikle amd fx 8350+ veya i7 serisi bir işlemciye sahip olman gerek netin için oynadığın oyunu sıkıştırmak isteyeceğin için işlemcinin çok güçlü olması gerekir. Benim tavsiyem i5 4690k-i7 3770-i7 3770k- i7 4790-i7 4790k-i5 6600k-i7 6700-i7 6700k gibi işlemciler ile yapmak en doğrusu olur.Senin ise alman gereken en düşük parça i5 4670k veya 4690k dır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 19 Ekim 2015; 10:09:27 >
  • Sağol ama o kadar bütçem gerçekten güzelce bilgi verdin ama bizde yettiği kadar yaparız.
  • Fx8300+ mei 970a g46 ikilisini tercih edebilirsin bide yanina 100liraya akasa nero3 gibi bir sogutucu al bas overclocku rahatca yayinini yap i3 kesinlikle yetersiz 4460 falanda idare eder ama oyun oncelikliyse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaparsın, şöyle yaparsın: canlı yayın yapmazsın, kayıttan yayınlarsın. Twitch daha dünkü çocuk, herkesler Yutup'ta olmasa kurunu o kadar yüksek tutamaz.
  • AMD FX 8350 veya FX 8320 alsam daha rahat mı yayın yaparım? FX8350 bütçeyi biraz zorlar ama FX8320 alsam daha mı rahat yayın yaparım? İ5 hem daha yeni nesil değil mi FX serisi biraz eskidi artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilgehanD -- 18 Ekim 2015; 18:49:08 >
  • 8320e önerisi duydum bu konuda(bu konuda derken, FX işlemciler üzerine).
    Şu da mümkün, gecikmeli kayıt yapabilirsin. Yalnız böyle gecikmeli kaydın ardışık karelerini sıkıştırmaya kalktığında, sahne değişimlerinde sıkıştırma mümkün olmuyormuş, internet bağlantında birden artan veri akışı, izleyicilerin bağlantısını koparıyormuş - yapmanı önermem.
    Sonradan işlersen ancak verim yakalayabilirsin. Yoksa kayıt kaliten kesinlikle yetmez, söyliyim. Kalite bozuksa aynen kapatırım ben, kendini yerime koy. JoinDotaRed varken niye senin kaydını izleyeyim? GreenZero varken Sybert'i niye izliyim? Adam Sony Vegas'tan, Adobe Premiere'den işlemiş, diğerinin ise arada bir kaydı takılıyor, görüyorsun...
    3000 kbps orta kalitenin uç noktası, yüksek kalitenin en altı, listeye bakıp görebilirsin.
    [Kaynak]

• Arkadas fx8350 ile gayet guzel yayın yapabiliyordu h1z1de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xeon işlemciler nasıl performans gösterir bilmem ancak 2.el xeon işlemcide alınabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.