Marshall ori50 ile boss gx100
Başlıkta bahsettigim amfi bir h.metal amfisi değil ama gx100 ile iyi bir ton elde edebilir miyim? Lambalı olması için seçtim onu. Abisi JVM ler 2x pahalı. Sizin fikriniz nedir? Not: Metal çalıyorum. iron maiden- amon amarth vs gibi. Trash de değil.
Çift imei li telefonlarda kapanma sorunu
Y.dişi aldıgınız bir telefonun her iki imei sinide bildirmeniz lazım. Sadece birini bildirir iseniz telefonunuzun güncelleme sonrasında diğer imei ye geçme ihtimali var. 2. imei niz kayıtsız olduğu için telefonunuz kapanır. bu durumda 2 şey yapabilirsiniz. 1) 2. imei için tekrar para yatırırsınız. (şu an 30bin tl galiba) 2) operatorunuze gidip 1. imei ye tekrar sim kart yada esim çıkartacaksınız. bakanlık onaylarsa telefonunuz açılır yoksa 30bin tl gibi bir parayla karşılasabilirsiniz. 3. bir durumda eger telefonunuz kapanırsa edevlete giremeye bilirsiniz. o zaman sim kart çıkartamazsınız. nufus müdürlüğüne gidip sim kart için pin cıkartıp operatorunuze gideceksiniz. Onlar biliyor ne yapacaklarını. Yeni tc kimliginiz kesinlikle olmalı. geçmiş olsun
Arora cappucino 125 için cam
Videoyu ben hazırladım. Meraklısı için...
HP MFP 178nw print yaparken kaydırıyor.
Kartuşlarım orjinal değil. Malum 9000tl yerine 1/3 fiyatına kartuş aldı. Aşagıdaki resimde gördügünüz gibi resmin arkasına silik bir şekilde tekrar resim basıyor. yazılarda da aynı. Bunu nasıl düzeltebilirim. Orjinal kartuş mu almam lazım?
LG oled evo c2 42 inc monitor olarak kulanmak
Özellikler okadar hoşuma gitti ki, carrefoursa da 20k ya görünce aldım. 2 gundür kullanıyorum. İlk izlenimimi söyliyim.
1)Oled ayrı bir dünya. oyunlarda inanılmaz bir detay çümbüşüne rastlacaksiniz. oha burada bu da varmış diyeceksiniz.
2)Gecikme diye bir şey yok artık.
3) Oled de siyah olayı nedir? kısaca özetliyim. TV kapalı mı açık mı anlamıyorsunuz. köşelerde yansima mansıma yok. parlama yok. HDR yi açınca bir aydınlanma geliyor ama sadece gerekli yerler parlıyor. Sİyahlar yine siyah. Yazılar mesela daha canlı. HDR de yazılar parlayınca yanlarında en ufak bir halo, yumuşama, ghosting vs yok arkadaşlar. oyunlarda en ufak bir iz, ekranda lekeler, ghosting, cizgilenme, dalgalanma, atlama yok. hala inanamıyorum. Nasıl böyle bişe yapmışlar diye. Bİr pislik illa vardır diye belkiyorum. Asusun 60bin tl lik mönitorlerine tokat atıyor şu an.
4)Malesef henuz nvidia denetim masası bu monitoru 120 hz görmüyor. İlk başta şok oldum. LG yi aradım nasıl 120 hz olucak bu dedim.Bilemediler. Monitoru geri gönderecektmi. Sonra windows sistemde görüntü ayarlarına gittim. ordan gelişmiş ekran ayarlarından 120 hz yaptım. HDR yine sistem ayarlarında açılıyor. 120 hz ayarını her windows açışılında yapmanız lazım ama. Nvidiaya yazı yazıcam bu konuda.
5) 120 hz çok iyi ama 4Kda 120 fps nasıl alınacak. Malesef 3080ti yetmiyor. Böyle bir mönitorde grafik ayarlarını kısmak yazık olur. 3080 ti de 70-80 fps alıyorum güncel oyunlarda. 3080ti si satıp 4090a geçmek lazım.
6)Gsync ve amd freesync destekli. Çok iyi çalışıyor.
7) keşke 42 inc den daha kuçuk olsa. Duvara monte etmem gerekti. yakından olmuyor. Duvara monte aparatı 850 tl verdim. Servis getirdi. İnternette daha ucuza var. Hareketli olanı aldım. öne arkaya,sağa sola ve aşağı yukarı hafif eğim yapabiliyor. Ayrıca amortisorlüler var sitelerde. o zaman yukarı aşagıda indirebilirsiniz.
8)picture in picture özelligi yok. LG butun extra özellikleri kaldırmış. Arızaya sebep verdigii için. Samsungun odiysse deki OLED ekran da LG nin ama ciddi problemleri varmış. O yuzden EVO diye yeni bir oled yapmiş.
9)webos işletim sistemi var. Android değil. Netflix, amazon vs var. modern bir tv deki herşey var.
Sonuç: Diğer tüm monitorleri unutun. Bu bir tv olmasına ragmen hepsini tokatlamış. Umarım mönitorleride çıkar ama cpu sıkıntısı hale devam ediyor. o yuzden 2022 yılı monitorleri bile piyasaya tam çıkmadı. normalde bunun c3 modeli gelecekti ama 2024e sarkabilirmiş.
Herhangi bir anormallikler vs ile karşılaşırsam buyara yazmaya devam edeceğim. İstediginiz bir şey olursa alta yazın. bakmaya çalışırım.
Hero nun USB 3.2 Gen 2x2 ön panel bağlantısı için bir türlü hub bulamıyordum. hala bulamadı. 3.1 olanını amazondan buldum.anakarta ve psu ya direk bagladım. Herhangi bir kurulum, ek kablo vs gerekmedi. oc3 ler note10 telefonumu hızlı şarj ediyor. Ama super hızlı şarj değil. Super hızlı şarj ile hızlı şarj arasında 10 dakika fark var. kırmızı gen 2 ler normal şarj yapıyor. hızlı şarjdan 2x daha yavaş şarj ediyor. örnek : s.hızlı: 50 dk, hızlı :1saat gen2: 2 saat gibi. gen2 usb bellegim olmadıgı için data transfer hızını test edemedim. usb 3.0 ile aynı sonuçları aldım. kurulum sirasında karta biraz hasar verdim, umarım ilerde sıkıntı olmaz. bu arada oc çıkışlar data transferi yapmıyor. bellegi yada harici hhd yi görmedi. sadece şarj yapıyor. yaptıgım hasardan mı yoksa ocler sadece şarj için mi bilmiyorum. C80 ve 81 de hasar var. resim koydum. Elektrik ve elektronikten anlayan varsa bana pm atabilir. Type c çıkışı hızlı şarj değil. normal şarj. 2x yavaş yanı. usb 3.0 dan farkı yok. bu hub için yeni nesil usb bellek yada harici hbb almak lazım. usb3.2 gen 2x2 almak lazım. hem hubı hemde diğer donanımları. bu hali ile pek işe yaramıyor. gidip ucuz usb 3.0 hublar var. onları kullanın. ben masam için aldım. cuk diye oturdu.
Tuf 3080 ti i9 12900k cp2077 benchmark
|
ui32 nedir?
Taskmanagerde cpu kullanımında en yüksekte bu duruyor. 12900kda %3 cıvarı cpu kullanımı var. w11 sistemde. Bu dosya tam olarak nedir?
Z690 hero cpu isi olcum problemi
|
i9 12900K @ 5.5ghz, Asus z690 hero, Zotac 4090rtx, Samsung 980-990 pro m.2 nvma 2TB, Samsung 750 evo SSD 2 x 250 gb (Raid 0), Corsair 32GB (2x16GB) Vengeance Siyah 5200MHz CL38 DDR5 Dual Kit Ram, Corsair Dominator Airflow (ram fan), ASUS ROG CHAKRAM RGB Qi ŞARJ VE YAN JOYSTICK 16000 DPI GAMİNG MOUSE, ASUS ROG Balteus QI Aura Sync RGB Gaming Mouse Pad, Lian Li Strimer Plus 24-Pin ARGB Uzatma Kablosu, Lian Li Strimer Plus 8 pin ARGB Optik Kablo ( 8 + 6 + 2 Pin PCI-e Uzatma Kablosu), Asus ROG Strix Wireless 7.1 Oyuncu Kulaklığı, Cooler Master Ml 360 Illusion 360mm Argb Işlemci Sıvı Soğutucu, LG C2 48" TV-Monitor, 28" Predator 4K G-sync, , Enermax 1200w rew. PSU, Uzay sistem |
i9 12900K @ 5.5ghz, Asus z690 hero, Zotac 4090rtx, Samsung 980-990 pro m.2 nvma 2TB, Samsung 750 evo SSD 2 x 250 gb (Raid 0), Corsair 32GB (2x16GB) Vengeance Siyah 5200MHz CL38 DDR5 Dual Kit Ram, Corsair Dominator Airflow (ram fan), ASUS ROG CHAKRAM RGB Qi ŞARJ VE YAN JOYSTICK 16000 DPI GAMİNG MOUSE, ASUS ROG Balteus QI Aura Sync RGB Gaming Mouse Pad, Lian Li Strimer Plus 24-Pin ARGB Uzatma Kablosu, Lian Li Strimer Plus 8 pin ARGB Optik Kablo ( 8 + 6 + 2 Pin PCI-e Uzatma Kablosu), Asus ROG Strix Wireless 7.1 Oyuncu Kulaklığı, Cooler Master Ml 360 Illusion 360mm Argb Işlemci Sıvı Soğutucu, LG C2 48" TV-Monitor, 28" Predator 4K G-sync, , Enermax 1200w rew. PSU, Uzay sistem |
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.986
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 23.472 (Bu ay: 374)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 281 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware