Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Oyun Oynanılmayacak Sistem için Ekran Kartı Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evde ailenin kullanımı için black friday indirimleri de gelmişken oyun oynanmayacak fakat tarayıcı, dizi film vs. amaçlı bir sistem topladım. Bu sisteme sadece görüntü vermesi için bir ekran kartına ihtiyacım var yani ucuz ama sıkıntı çıkarmayacak birşey.

Sistemimin özellikleri şunlar.

AMD Ryzen 5 1500X 3.70GHz/3.60GHz 16MB Cache Soket AM4 İşlemci
    GIGABYTE B450M S2H 3200MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart
    XPG 8GB Gammix D30 Kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
    TOSHIBA OCZ 240GB TR200 SATA3 2.5" SSD (555MB Okuma / 540MB Yazma)
    POWER BOOST VK-C013B RGB 500W USB 3.0 Mid Tower Kasa

Pc'yi genel anlamda iş ve web tarayıcı ile işlemler yapılması için kullanacağız. Dizi, film vs. de izleyeceğiz özellikle şuan kullandığımız sistem onboard ekran kartı var ve film açtığımızda biraz donarak izleniyordu (gerçi pc çok eski ondan olabilir). Üstteki sisteme uygun ucuz bir ekran kartı önerisi yapabilirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 22 Kasım 2019; 3:17:10 >

• ikinci el bir gt750ti bile alsanız fazlasıyla yetecektir. 300-400 tl arasında ve gerçekten lol cs-go minecraft bile oynamayacaksanız bu bile fazla.

Siz fan sesi yapmayan, coil whine yapmayan bütçenize uygun hangi ekran kartını alsanız yeterli olacaktır.
  • Hocam sadece multimedya için kullanılacak bir bilgisayar için ryzen 1500x çok gereksiz. Onun yerine bence yeni nesil bir APU alın hem işlemci hem ekran kartı. Ayrıca piyasadaki oyunların büyük kısmını da oynamanıza müsade eder. Fiyat olarak ryzen 1500X' den hem daha ucuz, hem de işlemci+ekran kartı sahibi olursunuz. Benim eski PC' de AMD' nin eski bir APU' su vardı 7850k. 2016 yılında oynatmadığı oyun kalmadı bana. Üstelik oynadığım oyunların hepsi AAA oyunlardı. Bütün kasayı 800 TL gibi bir fiyata maletmiştim o zaman. Bence alternatif olarak düşünebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sametcalik24

Hocam sadece multimedya için kullanılacak bir bilgisayar için ryzen 1500x çok gereksiz. Onun yerine bence yeni nesil bir APU alın hem işlemci hem ekran kartı. Ayrıca piyasadaki oyunların büyük kısmını da oynamanıza müsade eder. Fiyat olarak ryzen 1500X' den hem daha ucuz, hem de işlemci+ekran kartı sahibi olursunuz. Benim eski PC' de AMD' nin eski bir APU' su vardı 7850k. 2016 yılında oynatmadığı oyun kalmadı bana. Üstelik oynadığım oyunların hepsi AAA oyunlardı. Bütün kasayı 800 TL gibi bir fiyata maletmiştim o zaman. Bence alternatif olarak düşünebilirsiniz
    hocam indirimde r5 1500x'i 400 liradan bulunca çok cazip geldi aldım geçtim aslında r3 2200g veya r3 1200 almayı düşünüyordum. haliyle bunu bu fiyatta görünce alıverdim.

benim kasa da ekran kartsız 1500 liraya geldi toplamda.

çok güç tüketmeyen sessiz bir ucuz ekran kartı arıyorum işin aslı. eski ekran kartları çok güç istiyor malum.

• Zaris kullanıcısına yanıt
    siz baya uygun almışsınız işlemciyi hayırlı olsun hocam:) valla ben APU' dan sonra hep güçlü ekran kartları kullandım o yüzden size birşey önermem yanlış olur kullanmadığım ürünler hakkında, cpu almasaydınız apu iyi bir seçenekti o yüzden söylemiştim diğer arkadaşlar yardımcı olurlar umarım
  • Bütçeye uygunsa rx 550 al bence. tarayıcıda video izlerken hiç sorun yaşamazsın hatta low da güncel oyunları 60 fps bile oynatır (ölçüt olarak söyledim)
  • GTX 1030 ekran kartının fansiz olanları hem sessiz , ısınmayan ve ucuz bir kart olarak işinizi görecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    oyun için ses kartı tavsiyesi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sıfır gürültü ve çok az güç tüketen GT 1030, sistem için ideal.

• GT 1030 bakmanızı tavsiye ederim. Fazlasıyla işinizi görecektir.
  • Alakası yok ama ipad öneririm bu işler için.
    -------
  • Benzer sistemi tv altına koymak için ryzen 3 2200g ile 1680tl'ye kurdum, fark olarak 16gb ram ve dark aura slim kasa aldım. Render scale 3/4 high'da gta5 oynayabiliyorum 50-60fps civarı. Amacınız sadece görüntü almak ise r7 240 veya gt 710 gibi bir ekran kartı alabilirsiniz. örn:

• Kimse dememiş ama ben diyeyim. Sözkonusu anakart üzerinde dahili olarak HDMI girişi mevcut. Bu da demek oluyor ki alacağınız anakartın onboard

ekran kartı ihtiyaçlarınızı rahatça karşılar.Haricen ekran kartı almaya gerek yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BAYOKAN84

Kimse dememiş ama ben diyeyim. Sözkonusu anakart üzerinde dahili olarak HDMI girişi mevcut. Bu da demek oluyor ki alacağınız anakartın onboard

ekran kartı ihtiyaçlarınızı rahatça karşılar.Haricen ekran kartı almaya gerek yok...
    Dahili gpu sadece G serisi AMD işlemcilerde mevcut 1500X de dahili gpu birimi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

Dahili gpu sadece G serisi AMD işlemcilerde mevcut 1500X de dahili gpu birimi yok.

Alıntıları Göster
    Ben işlemcide dahili gpu olmasa bile anakartın dahili grafik birimi olabileceğini düşünmüştüm ama sanırım APU olmayınca anakartın üzerindeki girişler bir anlam ifade

etmiyorumş, bunu da öğrenmiş oldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TUFFGONG

Bütçeye uygunsa rx 550 al bence. tarayıcıda video izlerken hiç sorun yaşamazsın hatta low da güncel oyunları 60 fps bile oynatır (ölçüt olarak söyledim)
    uzun düşünceler sonrası rx550 aldım hocam 2gb asus versiyonu. 428 lira tuttu kargo dahil. sanırım sistem yarı oyun sistemi de oldu.

yaptığım araştırmalar sonucunda düşük performanslı ekran kartlarının bir kısmında 4k video desteğinin olmadığını, video encoding konusunda sıkıntılar olduğunu gördüm ve fiyatları 300 lira ortalamasında.

almışken biraz daha fazla vereyim rx550 alayım dedim belki çoluk çocuk oturup da oyun oynar öneri için teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.