Selamlar, sistem tavsiyesi olarak başlık açtım ama gördüğüm kadarıyla ekran kartı bölümü çok daha aktif https://forum.donanimhaber.com/sistem-tavsiyesine-ihtiyacim-var--151851110 sistem tavsiyesi konum. Orta seviyede oyunları oynamak için ekran kartı arıyorum arkadaşlar. Güncel kartım gtx 970 Evga SC, artk emekli etme zamanı geldi, kasmalar donmalar oluyor oynadığım oyunda /pathofexile/ Mining yapmıyorum, sadece oyun için kullanılacak. Palit 3060 lara baktım 11k fiyatlara bulunuyor, sizce 3060 çok mu abartı olur? Çünkü son çıkan oyunları oynayayım derdinde birisi değilim. Gelecek oyunlardan Lost Ark/Diablo 4/POE2 gibi oyunları oynamayı düşünüyorum sadece. Fiyat konusunda ise amazondan alışveriş yapmanın eskisi kadar bir karlılığı kalmamış gibi duruyor, yoksa yanılıyor muyum? Tavsiyelerinize açığım, acilen sistem kurmam gerekiyor :) |
Orta Seviye Oyunlar İçin Ekran Kartı Önerisi
Orta seviye oyunlar; yüksek performanslı oyunlar olmasalar da, yine de üst düzey bir grafik kartı gerektirirler. İşte orta düzey oyunlar için önerilen ekran kartları:
- NVIDIA GeForce RTX 3050: Uygun fiyatlı bir seçenek olan RTX 3050, 1080p çözünürlükte orta ve yüksek ayarlarda çoğu oyunu sorunsuz bir şekilde oynatabilir.
- AMD Radeon RX 6600: RTX 3050'ye benzer şekilde performans gösteren RX 6600, özellikle AMD işlemcilerle iyi eşleşir.
- NVIDIA GeForce GTX 1660 Super: Biraz daha eski bir model olmasına rağmen, GTX 1660 Super hala orta seviye oyunlar için iyi bir seçenektir ve uygun fiyatlıdır.
- AMD Radeon RX 5600 XT: İyi fiyat-performans oranına sahip RX 5600 XT, 1080p ve 1440p çözünürlüklerde oynamaya uygundur.
Orta segment ekran kartları, orta düzey oyunları yüksek kare hızlarında ve iyi görsel kalitede oynamanıza olanak tanır. Bütçenize ve ihtiyaçlarınıza uygun seçeneği tercih edebilirsiniz.
Ekran kartı seçimi yaparken, sisteminizin diğer bileşenlerini de göz önünde bulundurmalısınız. İşlemciniz ve RAM'iniz, ekran kartınızın performansını etkileyebilir. 2022 yılında, orta seviye oyunlar için önerilen ekran kartları, çoğu oyuncunun ihtiyaçlarını karşılayacak kadar güçlüdür.