Şimdi Ara

Orta seviye oyunlar için ekran kartı önerisi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar, sistem tavsiyesi olarak başlık açtım ama gördüğüm kadarıyla ekran kartı bölümü çok daha aktif

https://forum.donanimhaber.com/sistem-tavsiyesine-ihtiyacim-var--151851110 sistem tavsiyesi konum.

Orta seviyede oyunları oynamak için ekran kartı arıyorum arkadaşlar. Güncel kartım gtx 970 Evga SC, artk emekli etme zamanı geldi, kasmalar donmalar oluyor oynadığım oyunda /pathofexile/

Mining yapmıyorum, sadece oyun için kullanılacak.

Palit 3060 lara baktım 11k fiyatlara bulunuyor, sizce 3060 çok mu abartı olur? Çünkü son çıkan oyunları oynayayım derdinde birisi değilim. Gelecek oyunlardan Lost Ark/Diablo 4/POE2 gibi oyunları oynamayı düşünüyorum sadece.

Fiyat konusunda ise amazondan alışveriş yapmanın eskisi kadar bir karlılığı kalmamış gibi duruyor, yoksa yanılıyor muyum?

Tavsiyelerinize açığım, acilen sistem kurmam gerekiyor :)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Orta Seviye Oyunlar İçin Ekran Kartı Önerisi

Orta seviye oyunlar; yüksek performanslı oyunlar olmasalar da, yine de üst düzey bir grafik kartı gerektirirler. İşte orta düzey oyunlar için önerilen ekran kartları:

• NVIDIA GeForce RTX 3050: Uygun fiyatlı bir seçenek olan RTX 3050, 1080p çözünürlükte orta ve yüksek ayarlarda çoğu oyunu sorunsuz bir şekilde oynatabilir.
    • AMD Radeon RX 6600: RTX 3050'ye benzer şekilde performans gösteren RX 6600, özellikle AMD işlemcilerle iyi eşleşir.
    • NVIDIA GeForce GTX 1660 Super: Biraz daha eski bir model olmasına rağmen, GTX 1660 Super hala orta seviye oyunlar için iyi bir seçenektir ve uygun fiyatlıdır.
    • AMD Radeon RX 5600 XT: İyi fiyat-performans oranına sahip RX 5600 XT, 1080p ve 1440p çözünürlüklerde oynamaya uygundur.

Orta segment ekran kartları, orta düzey oyunları yüksek kare hızlarında ve iyi görsel kalitede oynamanıza olanak tanır. Bütçenize ve ihtiyaçlarınıza uygun seçeneği tercih edebilirsiniz.

Ekran kartı seçimi yaparken, sisteminizin diğer bileşenlerini de göz önünde bulundurmalısınız. İşlemciniz ve RAM'iniz, ekran kartınızın performansını etkileyebilir. 2022 yılında, orta seviye oyunlar için önerilen ekran kartları, çoğu oyuncunun ihtiyaçlarını karşılayacak kadar güçlüdür.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhabalar , son güncel oyunları takip etmiycem demişsiniz. şöyle anlatayım , işiemci 4590 yani baya eski nesil olduğundan dolayı ekran kartı değiştirseniz bile sıkıntı olacaktır işlemciden dolayı. Normalde 1660 ti gibi bir kart önerecektim 1080 pikselde oynayacağınızı farz ederek . Ama onun için bile işlemci anakart upgrade i gerekir. Bu şekilde alıp taksanız bile kartı gerçekte alması gereken fps değerlerinin yarısını ancak alırsınız rahat oynayamazsınız bile. 1660 ti - 3060 arası bir şey alırsanız işlemci tarafında da intel de en az 9 - 11 serileri arasında, amd tarafında ryzen 1. nesil ve üstü olan bir şeyler lazım tam performans için. Amd tarafında tavsiyem 3060 gibi bir kart alınacaksa ryzen 3600 serisinin altına düşmeyin intelde de 10 . nesilin altına 10400 lerin altına düşmeyin. 3060 için abartı olur mu demişsiniz evet şu anki 4590 olan sistem için olur, tavsiye ettiklerim için olmaz gayet yerinde olur. Altına düşmeyin dediklerim bana göre sınırdır, daha yukarıları daha iyi olur ama çok da en tepelere çıkmaya gerek yoktur. Zaten en son yüksek ekran kartı ve işlemci gereken oyunlarla alakam yok dediniz diye söylüyorum.

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim cevabınız için.

Komple sistemi değiştireceğim, ekran kartı bölümü olduğu için diğer donanım parçaları hakkında yazmadım.

1660ti vs 3060 benchmarklara baktığımda,3060 hala önde gösterdi, fiyatlara baktığımda 2000tl kadar bir fark var, sanırım 3060 şu an için en mantıklı kart gözüküyor 970 ten ugprade için.

3060 için, markaların çok ehemmiyeti var mı? Fiyat aralığı epey açılıyor çünkü.

• @Xj9 rica ederim . Sistem değişecekse tamam güzel o zaman mesele yok işlemci yetmemesi gibi. Sistem değişeceği için tabi 3060 daha güncel mimari yapı açısında da daha iyi olduğu için doğru bir karar olur. 3060 lar derken tabi markaların hiç önemi yok değil ama gidip de en pahalısını almaya da gerek yok. Asus , msi , gigabyte , palit , zotac, inno 3d gibi iyi markaların seçenekleri mevcut. Tek fanlı olanlardan uzak durun , 2 fanlı veya 3 fanlı olanlar tercih edilmeli soğutma açısından .2 fanlı olanlar fiyat olarak uygunsa tercih edilebilir. Çünkü bir 3080 ti 3090 olmadığından ısınma o kadar çok olmaz iki fanlı olanlarda 3060 ta. Mesela örnek veriyorum fiyat açısından asusun rog strix olan modeli pahalıdır , başka bir markada o paraya 3060 ti bile alırsn, ama tuf olan asus daha uygundur o anda. Ve aralarında performans olarak strix olan 3060 ta da tuf olanda da fps olarak fabrika hız aşırtması yoksa aralarında 1-2 fps belki oynar. Tuf ın 70 fps aldığı yerde strix 85 fps almaz oamcak 3060 ti , 3070 gibi kartlar arasında benchmark yapılırsa olur . Aralarında sadace bir miktar komponent kalitesi olur oda fiyata yansır tercih meselesidir. Hangi marka olursa olsun tabi biraz ürünü araştırın sorunları var mı diye , asusu sadece örnek verdim hepsi için geçerli. Bu markalar arsında 2 fanlı uygun fiyatlı olanlar tercih edilebilir indirim varsa pahalı olan 3 fanlı modellere de bakılabilir. Bir kaç örnek bıraktım ürünler başka siteler den de fiyat olarak bakın, tek fanlı olanları tercih etmeyin fiyat olarak da uygun olsa da, onları elden çıksın diye bir miktar daha uygun yazarlar.

https://www.hepsiburada.com/asus-rtx-3060-tuf-oc-v2-lhr-12gb-gddr6-192bit-tuf-rtx3060-o12g-v2-gaming-p-HBCV00000C8RNK

https://www.hepsiburada.com/msi-geforce-rtx-3060-ventus-2x-oc-12gb-192bit-gddr8-pci-express-x16-ekran-karti-geforce-rtx-3060-ventus-2x-12g-oc-p-HBCV000002JMXF

https://www.hepsiburada.com/palit-geforce-rtx3060-dual-lhr-12gb-192bit-gddr6-dx12-pci-e-4-0-ekran-karti-ne63060019k9-190ad-p-HBCV000001IR83

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

3050 çıkacağını duydum, fiyatlar 5000 civarı olacağı söylentisi var, bu doğruysa acaba 3050 almak daha mı doğru olur? gtx970 e kıyasla 3050 nasıl olur hiç bir fikrim yok ama :)

• @Xj9 evet çıkacağı doğru , o fiyat bandı bnce söylenti sadece bizim ülkemiz ve piyasa açısından çok zor gibi , 970 le 3050 arasında da fps farkı var olur. 3060 ın kırpılmış versiyonu olacak performans açısından. 3060 ların 11 k lardan başlayıp 17 lere kadar gittiği yerde 3050 nin o bahsedilen fiyattan çıkması bnce hayal ama keşke gerçek olsa. İsterseniz bekleyebilirsiniz aceleniz yoksa , madencilerin işine yaramayıcak deniyor o kartlar. Ama alıp millete karla satma işiyle uğraşanlar da o kartları rahat bırakmazlar. Yani piyasada kolayca bulanamayabilir. Performans olarak 3050, 970 den üstün tabi , 3060 dan ise geride olacak o bir gerçek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 30 Ocak 2022; 19:54:38 >
  • 3050 yi bize malasef 6k dan asagıya yedirmezler :(

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3050, performans anlamında önceki nesilde 1660s/ti ayarında daha önceki nesillerden 1070/ti ayarlarında bir kart, ancak güncel olması rtx ve en önemlisi dlss desteklemesi hasebiyle snn işini güncel oyunlarda dahi fazlasıyla görecektir.

• GuvenDMRK kullanıcısına yanıt

RX 6600 da karar kıldım. 3060larla arasında ciddi bir fiyat farkı var, e aynı performansı gösteriyor hatta bazen daha iyi. RTX lerde bulunan teknolojileri kullanabileceğim bir alan olsa eyvallah, ya da fiyat farkı olmasa :)

• Hayırlısı olsun. 

• GuvenDMRK kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim, aslında gözüm hep 1080ti de kaldı ama garantili ürün bulamıyorum malum 5 yıllık kart, riske girmek istemedim. benchmark yaptığımda 1080ti ile 3060 arasında dağlar kadar fark olduğunu gördüm. Artık 7-8 sene sonra bakarız upgrade etmeye :)

• 3060 fazla olurmu ya alt tarafı orta segment kart bakmayın siz öyle 60 serisi orta segment. şu paranın değersizliği sebebi ile bizde fiyatlar onu üst segment gibi gösteriyor.

rx 6600 ile iyi yapmışsınız 3050 çok kötü bir seçenek olurdu.

• RX6600 fena seçim değil  

• Hellmonger kullanıcısına yanıt

Demek istediğinizi anlayamadım ama 3060 , 6600 ikisi de üst segmente giriş seviyesi kartlar olduğunu biliyorum. Benim oynadığım oyunlar genelde belli, yeni çıkan AAA oyunlarla da ilgilenmediğim için 6600 fazlasıyla yetecektir diye düşünüyorum.

Umarım ülkecek eski alım gücümüze ve refaha kavuşuruz da kullanmasak bile high-end sistemleri düşünmeden satın alabiliriz.

• siz üstte 3060 çok mu gelir diyince öyle dedim yani bakmayın üste giriş filan değil

30-40 giriş seviyesi 50-60 orta seviye 70-80-90 über seviye burada aslında üste giriş dersek 70 serisi olabilir.

ama fiyatlara gelince herşey üst seviye malesef.

kartınız hayırlı olsun.  

• Sistem neredeyse bitti, 6600 sipariş vermişken iptal ettim, 6600xt ye geçmeyi düşünüyorum.

Buradan da tüm tavsiyede bulunan arkadaşlara ve özellikle @Erhan1982DZC bey'e çok ama çok teşekkür ediyorum, bıkmadan usanmadan çok basit sayılabilecek sorularımı bile yanıtladı, güzel bir sistem kurabilmemde çok büyük emeği geçti.

• 6600xt ile bütün güncel oyunları (AAA olanlar dahil) sıkıntısız oynarsınız. Tabi fps beklentiniz nedir bilemem.

• Asus ROG 3080 Ekran kartını tavsiye ederim, hem görüntü olarak çok görkemli hem de performans olarak kusursuz bir kart modelidir. Uzun senelerde hiç sıkıntı yaşamayacağınız bir model için nakit biriktirip almanızı tavsiye ederim.

• 970 ile devam edin. Güzel işlemci anakart ram e yatırım yapin butcenizle.

Fiyatlar bir%50 civarında esnedi. Daha da aşağı gidiyor gibi.

5 6 ay sonra 7 8 binlere 3070ler zorlanir bu trend devam ederse. 6600 aldığınıza pişman olabilirsiniz .

Diğer bileşenleri kaliteli seçin 6600 u yine alirsiniz 4000 5000 bandinda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acura07 kullanıcısına yanıt

Merhaba, 5-6 ay sonra dolar kurunu ön görmek mümkün değil. Mart ayındaki Fed faiz arttırımı sonrası özellikle.

6600XT sipariş ettim. Bekleme gibi bir lüksüm zaten yok kaldı ki geçen yıl sonlarına doğru sistem kurmayı planladım sonra biraz daha erteleyeyim dedim demez oalydım,15k ya 3080 alınıyordu. Beklediğim için treni kaçırdım :)

Ben çok düşeceğini sanmıyorum bilgisayar parçalarının, çip krizi gerçeği varken, madencilik hala cayır cayır yapılıyorken.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.