Şimdi Ara

GTA 4 için ekran kartı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
10.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar şu anki sistemimle gta 4 grafikleri en düşükte bile takılarak ve kare kare oynanabiliyor.

sistemim şu şekilde:
    işlemci:pentium D 3.40 ghz çift çekirdek
    Anakart:gigabyte şuradaki model:http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-8i945plge-rh.html
    ram: şu an 512x2 533 mhz şeklinde çalışıyor bunu 2x1 gb 533 mhz şeklinde upgrade edecegim.
    ekran kartı:asus ati 1600 series
    monitörüm en fazla 1280x1024 destekliyor. ekran kartı olarak 9600 gt düşünüyordum fakat forumda bazı arkadaşlar pentium D işlemcilerin 8600 gtden sonraki kartlarda sorun çıkardıgını, tam performans vermedigini söylemiş.

ilk sorum burada rami 2 gb a yükselttigimde ve 9600 gt ekran kartı aldıgımda gta 4 ü 1280x1024 te diger ayarlar full veya medium olacak şekilde sorunsuz oynayabilir miyim?
    ikinci sorum 9600 gt ekran kartı işlemcime fazla gelecek ve darbogaz yapacaksa işlemcime uygun gta 4 ü dedigim ayarlarda oynayabilecegim bir kart söyleyebilir misiniz.

ilgilenen ve yorum yapan herkese çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linkin_park20 -- 14 Aralık 2008; 12:12:49 >

• 9600 gt darboğaz yapsa bile fiyatı oldukça uygun. bence 9600 gt'nin altına düşmeyin.

Mavi'de 187 lira

http://www.mavibilgisayar.com/ud/10749
  • hocam sana kısaca şunu deyım sana evet 9600gtye pd sınırlamaya yapar fakat p4 ile 9600gt kullanan arkadaşlarım var ve memnunlar,gerçek 9600gt performansını alamasalarda yınede performansından memnunlar kartın eğer gta4 oynamak istıyorsan 9600gt alabılırsın,fakat full detay oynar mısın onu sanmıyorum....
  • sırf gta için aldıgımdan korkuyorum çünkü o kadar para verip ekran kartı aldıgımda işlemci oyun için yetersiz kalırsa boşuna ekran kartı almış lacagım.aslında testlerde ekran kartı haricinde herşey uygun görünüyor ama gta 4 ana başlıktada göründügü gibi gerçekten çok sorunlu bir oyun. yorum yapan arkadaşlar ikinizede teşekkürler.
  • gta için ekran kartı değil işlemci lazım. ben 20-30 fps ile oynuyoken 8600gt li adam 30 üstü fps ile oynuyo
  • Bence ekran kartının yanında işlemcinizi de değiştirin. Arkadaşında dediği gibi 8600gt ekran kartı kullanıyorum ve e6550 işlemcim var. 3.40ghz hız aşırtmalı. 25 -35 fps arası değerler alıyorum 1024x768 ve düşük detaylarda...
  • Merkezî işlemci kesinlikle değişmeli. Deli bu oyun, aman aman:)

Hatta ben şu zamanı GTA4 için konuşmak açısından erken buluyorum. Oyuna yama gelebilir, bilhassa Radeon tarafında sürücü geliştirmeleri olabilir vs.
    Aslında Radeon'un öyle abartıldığı gibi sorunları yok; ancak bazı noktalarda, biraz ilerleyince düzelen acayip kasılma durumları söz konusu, mevcut sürücülerle Radeon'da (tabii, benim Vista 32'deki pek de uzun olmayan gözlemim bunlar. Ayrıca, herkeste oluyor mu bilmem). Bunlar düzelebilir. GeForce'nin de (bu tabir ne kadar doğru bilmiyorum) öyle sorunsuz olduğu yok(garip takılmalar var, Radeon'daki acayip kasılmalara karşılık). Gerçi emin olmam lâzım, GeForce'tekinin grafik belleği dolmasıyla ilgisi olup olmadığından(hatta, doğrudan kartla ilgili olup olmadığından. Belki kartın işlemciyle ilişkisi gibi bir şey etkiliyordur ve takılma oluyordur). Bunun için de, XP kurup grafik belleği kullanımına bakmak gerekiyor. Vista'da böyle bir lüksümüz yok.
    O takılma da düşük ayarlarda olmuyor zaten. Kasılma ise, onu tam hatırlamıyorum şimdi.

En iyisi şuan hiç konuşmamak, GTA4 hakkında. Çok acayip gözlemlerim oldu, dengesiz bir şey bu. O GeForce'deki takılmalar örneğin, ilk denememde yoktu, sanki. Belki de hayâl görmeye başladım, bu oyun yüzünden.

Q9550@3.70, 4 GB bellek(32 bit'te 3.3 GB etkin, ama önemli değil bu), P5Q, GTX260-HD4870 1 GB gibi bir sistemle GTA4 oynamaktan kesin biçimde vazgeçtim, bir şeyler düzelene kadar. Düzelmezse oynamayacağım, böyle gıcık bir şeye rastlamamıştım şu ana kadar. Düşük ayarda (ki 1280x1024 üzerinde) oynayacağıma hiç oynamam. Hoş, en düşük ayarda da(bütün uzaklık mesafe ayarları falan en düşük durumdayken, her şey en düşükken. İşlemciyle de doğrudan ilgili, bu ayarlar. Zaten render[AF] falan yükseltince kare/sn düşmüyordu, doku ayarı vs. yüksekken bile. Neden düşmüyordu acaba? Tabii ki merkezî işlemci sınırından veya başka bir şeyi oyunun acayip biçimde kullanmasından[kullanamamasından]. Ama mesafe ayarıyla oynayınca aşırı değişiyor, zira bir şeyin çizilip çizilmemesi merkezî işlemciyi de doğrudan etkiler) yavaşlama olacak, 30'lara falan düşecek rahat rahat, 4870 varken zaten düşmüştü de(4870'le ilgili, anlamında değil elbette. O varken denemiştim, en düşük ayarları). Merkezî işlemci manyağı oyun. Her neyinse önemli değil aslında, manyak işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 14 Aralık 2008; 15:05:04 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. El Ekran Kartı Önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: RealGangsta

gta için ekran kartı değil işlemci lazım. ben 20-30 fps ile oynuyoken 8600gt li adam 30 üstü fps ile oynuyo

kesinlikle +1
  • quote:

Orjinalden alıntı: sultanomar

quote:

gta için ekran kartı değil işlemci lazım. ben 20-30 fps ile oynuyoken 8600gt li adam 30 üstü fps ile oynuyo

kesinlikle +1

+31 işlemci daha önemli
  • valla ben cumartesi zotac gtx460 alıcam gta4 için
  • quote:

Orijinalden alıntı: ClassRouGe

quote:

Orjinalden alıntı: sultanomar

quote:

kesinlikle +1

+31 işlemci daha önemli

+31

• pentium d nin ghz olayına aldanmayın zayıf 1 işlemcidir
    tam anlamıyla rahat oynamak istiyorsanız 4 çekirdek olması gerek
    maddi durumlar el varmiyorsa core 2 duo e8400 falan olması gerek
    o işlemciye ekran kartı alıp tam istediğiniz performasnı yakalayamazsınız
    anakartınız pcı-ex 2.0 desteklemiyorsa,9600 2.0 olduğu için 1 miktar performas kaybı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MIKROP DOGAN

pentium d nin ghz olayına aldanmayın zayıf 1 işlemcidir
    tam anlamıyla rahat oynamak istiyorsanız 4 çekirdek olması gerek
    maddi durumlar el varmiyorsa core 2 duo e8400 falan olması gerek
    o işlemciye ekran kartı alıp tam istediğiniz performasnı yakalayamazsınız
    anakartınız pcı-ex 2.0 desteklemiyorsa,9600 2.0 olduğu için 1 miktar performas kaybı olur.

Konunun tarihine baksaydın...
  • son postların tarihine bakmışım
    arkadaş gpuyu alıp yakmıştır bile
  • merhaba bnm bilgisayar Windows 8 ram 6 gb intel core duo i5 3.00 ghz 4 çekirdek bilgisayar dereceleme 5.1 gta 4 uygunmu hılı cevap verinnnn
  • meraba bnm bilgisayar 4 çekirdek 3.00 ghz işlemci Windows 8 ram 6 gb intel core uygunmu i5
  • merhaba benim bilgisayar kaç çerkirdek bilmiyorum ama sistemime ekran kartı lazım gta 4 kurdum kasıyordu ama oynuyordum ve bilgisayarım çöktü bende bi daha kurmadım ama genede oynamak istiyorum
    sistemim
    intel core 2 duo e4500 cpu 2.20 ghz
    ati radeon x1550
    3 gb ram
    27 gb boş alan var
    kurmaya korkuyorum çöker diye siz söyleyin
     GTA 4 için ekran kartı tavsiyesi GTA 4 için ekran kartı tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıamfuck -- 21 Kasım 2014; 18:18:39 >

• way be millet halen ne sistemler kullanıyormuş bende fx 6300 650 ti oc eskidi diyordum
  • Bilgisayar adını söyle cevap vercem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enes P.

way be millet halen ne sistemler kullanıyormuş bende fx 6300 650 ti oc eskidi diyordum

Ne sandın , Athlon 270 ve 7730 la oyun dünyasını fethediyorum ben
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.