Ekran kartım bu arkadaşlar. Son 1 aydır oyun sırasında birden ekran kapanıyor ama fanlar hızlanarak dönmeye devam ediyor kasanın ışıkları açık kalıyor. Reset atınca '' beklenmeyen bir sistem arızasından ötürü radeon wattman ayarları geri yükledi'' hatasını veriyor. Ara ara olan arıza şimdi her oyun açtığımda 15-20 dkk sonra kesinlikle oluyor. Bu arada tek oyun oynuyorum WOT. Bunun bir çarsei var mıdır? Youtube ve forumlarda gördüğüm çoğu şeyi yaptım olmadı. EDİT: BENİM SORUN DÜZELDİ. KASANIN YAN KAPAĞINDAKİ FANI İPTAL ETTİM SON 3 SAATTİR OYNUYORUM PROBLEM YOK. ŞAKA GİBİ... EDIT 2 : problem tekrar ortaya çıktı. Tavsiyelere açığım ===>EDIT 3 : Sorun yine çözüldü umarım bir daha tekrarlamaz. Önce kasanın içindeki tozu temizledim ve videodaki ayarları yaptım. Ama ben frekansı 1200 olarak ayarladım < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi angel_f!re -- 27 Şubat 2021; 16:58:24 > |
ASUS AMD RX580 Beklenmedik Sistem Arızası Nedeniyle Radeon Wattman Ayarlarını Geri Yükledi
Beklenmedik bir sistem arızası yaşadıktan sonra, AMD Radeon Wattman ayarlarının varsayılan performans optimizasyon ayarlarına geri yüklendiğini fark edebilirsiniz. Bu, genellikle sisteminizin kararlılığını sağlamak için yapılır.
Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Radeon Wattman yazılımını yeniden yükleyin: AMD web sitesinden en son sürücüyü indirin ve yükleyin. Bu, Wattman ayarlarının en son sürümünü sağlayacaktır.
- Sistem dosyalarını kontrol edin: Sistem Dosyası Denetleyicisi'ni (SFC) çalıştırın ve bozuk sistem dosyalarını onarın.
- Grafik kartı sürücülerini güncelleyin: Grafik kartınız için en son sürücüleri üreticinin web sitesinden indirin ve yükleyin.
- BIOS ayarlarını kontrol edin: BIOS'unuza girin ve grafik kartı ayarlarının doğru şekilde yapılandırıldığından emin olun.
Bu adımları uyguladıktan sonra Radeon Wattman ayarlarını yeniden yapılandırabilirsiniz. Ayarları tercihlerinize göre özelleştirdiğinizden emin olun.
Sorun devam ederse, sisteminizde başka bir sorun olabilir. Destek için AMD'ye veya sistem üreticinize başvurmanız önerilir.