Dün oyun oynarken, oyun yükleme ekranını geçip başladığı anda oyuna geçmedi ve siyah ekran verdi. Ancak arkadan sesler vs. gelmeye devam ediyordu. Bilgisayarı birkaç kere kapatıp açtım ancak düzelmedi. Ben de en sonunda format attım. Formattan sonra sıkıntı yoktu. Ancak driver yüklemeye çalıştığımda driver yüklenirken yaşanan ekran gidip gelmelerinde, %80 civarlarında ekran bir kere gidip geliyor, sonra tekrar gidiyor ve siyah ekranda kalıyor ve düzelmiyor. Bu sorunu yaşadıktan sonra driverları DDU ile kaldırıp eski sürümleri denedim, olmadı. İşlemcim APU olduğu için, ekran kartını tamamen kasadan çıkartıp, APU ile çalıştırdım ve öyle driver kurmayı denedim, yine hata aldım. Windows'un otomatik update'i ile denedim, olmadı. Kendim manuel olarak kurmayı denedim, olmadı. AMD Adrenalin Software olmadan driverları kurmayı denedim, yine olmadı. Artık kafayı yemek üzereyim, sorunu daha önce yaşayıp çözümünü bulan varsa her türlü öneriye açığım.
Teşekkürler.
Sistem:
AMD A10-7700K APU işlemci Sapphire R7 265 Ekran Kartı 8 gb RAM 1 TB HDD vs. vs.
ben 2017'de asus r9 380 ve 280x kartlarımı satarak nvidia'ya geçmiştim amd'nin sürücü işini beğenmediğim için sonra bir daha amd kart görmedim.demek ki şimdi daha beter duruma gelmiş.5700 serisinde siyah ekran sorunu diye duyuyoruz hatta bir arkadaşım cinneti basıp daha kartı satmadan 2070s almıştı ama senin kartının 5700 serisi olmadığını görüyorum ve adrenalin olmayan sürücü de denedim diyorsun.benim bir iki sorum olacak:
1-adrenalin olmayan sürücü kurdum diyorsun peki ne kadar eski sürücü kurdun adrenalin daha yeni bir olay.265'e sen 5 sene önceki sürücüleri bile kurabilirsin tabi o kadar eski kur demiyorum ama 6850 kullanan kuzenim 2016 sürücüsü kullanıyor mesela hani çok 2020 2019 olacak deme biraz eski olsun harbiden.
2-windows versiyonun ne?o parçalarla 2004 windows kullanmak zorunda değilsin eğer ki forza4 gibi ben 1903'ten aşağı çalışmam diyen oyunun yoksa.ben 1709 windowsu yedek windows diye tutuyordum geçenlerde yine allem etti kallem etti güncelledi kendi yoksa ben memnundum bazı oyunlarda daha iyi oluyordu.
eski sürücü eski windows bunları bi dene çünkü sorunun yazılımsal ve amd sürücüsü değilse yeni windowsta amd sürücüsüdür.bi win7 kursan dümdüz gideceğin bir sistem yani bunu da açamıyorsan ölsün 5700 kullanıcıları onlara eski sürücü windows kur da denmez ama senin eski bir donanımla yeni sürücü sorunları yaşamaman gerekiyor senin sistemin amd sürücü sorununa bağışıklığı var ve yeni olmasına ihtiyacı yok.sert bir müdahale ile sorunu çöz çalıştığını gör ha yazılımsalmış de sonra yavaş yavaş daha yenisine doğru gelirsin.adrenalin olmayan da denedim dediğin için şu anda sorunun çözümü yok gibi geliyor sana ama adrenalinin öncesi de var ve eski windows denememişsin.
sürücü kurulurken testi geçemiyor gibi. bence ömrünü tamamlamış. gene de ekran kartını bir sök temizle falan belki faydası olur.
Klasik r7 265 lerdeki sorun chipset arizasi reballing vb kurtarabilir kenara ayirip yenisini almaniz daha mantikli
Dediklerinizi tek tek denedim ama yine olmadi maalesef. Herhalde ekran kartının öldüğünü kabullenme zamani gelmis artik. Yapacak bir sey yok.
ugurcavU
kullanıcısına yanıt
yaptıkların boşa gitmedi en azından sisteminden kaynaklanan bir şey olmadığını gördün.tam emin olmak için o kartı başka bir makinede deneyebilirsin.aynısı olursa dediğin gibi kart ölmüştür artık o makinede de uğraşmana gerek kalmaz.
Benim kartta da aynı sorun vardı hocam. Garantiye yolladım, 1 aylık kart ölmüş maalesef. iade/değişim onayı aldım servisten. rx 5500xt 8 gb
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme