Şimdi Ara

Xp Vista Format Sonrası Siyah Ekran

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese kolay gelsin. Benim problemim şu hem xp de hem vistada oldu şimdi bilgisayara format atıyorum normal herşey ilk seferde yani henüz kendini hiç resetlemeden yüklemiyor. Ardından kendini rsetleyip tekrar açılıp da yüklemelere devam ettiği klavye falan ayarı yaptığımız aşama var ya. Işte reset sonrası en son cd den ön yükleme için bir tuşa basın yazısı geliyor. Hiçbir şeye basmıyorum Ardından windows yükleniyor yazısı geleceği yerde karşına simsiyah ekran geliyor. Ama bilgisayar çalışıyor. Klavyenin nunlock capslock tuşları çalışıyor. Ctrl alt delete yapınca bilgisayar kendini restliyor.

Gerçi xp yüklerken clean xp diye driverların otomatik yüklendigi bir xp ile denemistim. Vista normal 32 bit service pack 1 ultimate. Acaba vistada da driverlar otomatik yüklendiği için bir sorun oluştu bilemiyorum. Yoksa direkt harddisk mi problemli. Anakartım asus p5d1 pro oldukca eaki bir anakart. Acaba bios guncelleme mi yapmaliyim.

Haa bu arada ekran hic yazi hata uyari falan yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 6 Mayıs 2023; 18:19:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Xp Vista Format Sonrası Siyah Ekran
    Sunu demeyi unuttum her iki xp ve vista isleminde bilgisayar acilirken windows on yukleme yoneticisi aciliyor. Ama orasi hemen cok cabuk geciyor ve direkt siyah ekran geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 6 Mayıs 2023; 19:19:8 >
  • korkusuzmaraz kullanıcısına yanıt

hirensboot indirip usb den bot edip oradan hdd partitonları silip tekrar formatlayın sonra bu şekilde kurmayı deneyin. ekrandaki hata hdd bulamamasıdır.

Download | Hiren's BootCD PE (hirensbootcd.org)

USB Booting | Hiren's BootCD PE (hirensbootcd.org)

Screenshots | Hiren's BootCD PE (hirensbootcd.org)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potti34 -- 6 Mayıs 2023; 20:9:26 >

• potti34 P kullanıcısına yanıt

Hocam yalniz fotmat esnasinda disk silme bicimlendirme ekraninda gelismis seceneklerin altinda resimdeki uyari vsr ve uzerine tiklayimca karsima resimdeki yazi cikiyor. Harddiski yeni linkteki yerden aldim. Acaba harddiski geri mi iade etsem. Harddiskten kaynakalanan bir problem olabilir mi?

Sonra bahsettigim siyah ekrandaki hata yani bir onceki mesajimdaki resimdeki hata hemen anlik olarak ekranda belirip cok hizli kayboluyor ve karsima siyah ekran cikiyor.

Bu arada linkte surekli neo guvenli saticisi aciliyor ama ben urunu aslinda atom bilisim saticisindan aldim. Sayfa linkini ne kadar kopyaladiysam surekli meoguvenlik sayfasi acildi.

Xp Vista Format Sonrası Siyah Ekrantrendyol.com
    WESTERN DIGITAL Wd2500avjs Sata3 7200rpm 8mb 3.5 250gb Hdd (rfb) Fiyatı, Yorumları - Trendyol
    https://www.trendyol.com/western-digital/wd2500avjs-sata3-7200rpm-8mb-3-5-250gb-hdd-rfb-p-268734257?boutiqueId=61&merchantId=107513&sav=true

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 6 Mayıs 2023; 20:50:51 >

benim yöntemi de deneyin ... ya da hdd takılan kablo yerlerini ya da kabloyu değiştirin imkan varsa. yine de olmuyorsa iade sürecini başlatın.

Tamamdir hocam zaten bilgisayar acilirken anakart harddiskten dolayi hep s.m.a.r.t hastasi veriyor. Onun haricinde bilgisayari ne zaman usb den boot etmek istesem hep a disk read error occured hatasi veriyor. Cd haricinde boot etmiyor. Rufus ile hem uefi hem mrb eski sistem olarak yapiyorum ayni hatayi veriyor. Biostan disket a dene yeri disabled yaptim yine hata degismedi.

Al iste direkt microsoftun sitesinden indirdigim orjinal windows 8.1 32 bit iso doayasini hem dvd ye hem usb ye attim. Her ikisiyle de format denedim. Her iksinde de %91 de bu hatayi verdi. Youtube da falan bu sorunun ramlerden kaynaklandigini ram slotlarini degistirin veya ramleerden bazilarini sökü deniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 7 Mayıs 2023; 0:32:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Bugun daha onceki foat denemelerimde mesela birinde %100 de resimdeki hatayi almistim. Dosya kopyalama %100 olmusti ve bi hatayi vermisti. Yine hem usb de hem de yeni yazdirdigim dvd de. Dedim iso dosyasini indirdigim yer mi bozuk koydu dosyayi ve diger cd lerde acaba cizilmeden dolayi falan mi %95 de falan hata veriyor. Gercekten xok ilginc bir durum ama bana sanki ramlerden dolayi olma ihtimali sacma geliyor. Bu arada resimlerdeki hatayi veren iso dosyasini linkteki yerden indirmistim.

SHA256 değerleri paylaşılmış. İndirdikten sonra kontrol ettin mi?

bu usb den boot ederken bilgisayara takılı olan başka bluetooth aygıtları takılıysa çıkarıp deneyin . mümkünse kablolu mouse klavye kullanın.

ayrıca bu bilgisayar daha önce sıkıntısız çalışıyor muydu. bu kadar hata alıyorsanız öncellikle ram psu cpu anakart gibi yöntemleride deneyin.

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Yooo direkt dvd ye ve usb ye yazdirdim kontrol mu edicektim. O cha degeri neyki ne ise yariyor.

Bilmiyorum benim bilgiaayarim degil en basta windows 10 kurmayi dendim tabi o zaman harddiski farkliydi onu yanlis takmaktan yakinca yenisini aldim. Iste eski harddiskle windows 10 formatladim. Format sonrasi kendini resetledi klavye secimi falan o ayarlar geldi yani fomattin ikinci kurulmun diger asamasi iste orada kalvyeyi sec agi sec falan biraz biraz ilerledikten sonra bilgissyar hata verdi dedim herhalde windows 10 u kaldirmiyor. Sonra da harddiski beyaz pinini ters takinca kazayla yaktim falan bu yenisiyle ugrasiyorum. Anakrtlik bir problem yoktur herhalde. Daha evvel formatta windows 10 da baya ilerledim. Masaustu ekrani gelmedi hata verdi ama herhalde windows 10 u kadirmadigi icin. Kurulumun son asamasinda hata verip daha fazla devam edemiyoruz dedi kalvye dil ağ bilgisayar ismini girdigimiz bolumde.

• Dosyanın hash değeri oluyor. Doğrulamak için kullanabilirsin, kaynaktakinin hash ile sendeki kopyasının hash değeri birebir aynı olması lazım. İndirdiğin dosyadaki bir bit bile farklılık olsa bambaşka değerler çıkar.

Dosya bütünlüğünden şüphelendiğin zamanlar bunu kullanabilirsin.

Bundan edin, https://github.com/namazso/OpenHashTab indirdiğin ISO dosyasına sağ tıkla, Hashes var görürsün.

Hash değerleri farklıysa bir daha indir veya başka yerden tekrar dene.

Twchnopattaki windows 7 iso sunu andoroid telefondan micro sd karta indidip oradan usb kart okuyucuyla telefona attim. Microsoftun sitesindeki iso dosyasini ise direkt microsoftun kendi sitesinden bilgisayardan indirdim.

Hic ugrasamiycam hardiski direkt geri gonderiyorum. Attiginiz iso dosyasini dvd ye yazdirip denedim direkt bootliader hatasi aldim. Ramler yetersiz diyordu. Sonra usb den denedim ilktr uefi hatasi aldim. Sonra tekrardan rufustan mrb olarak bicimlendirdim bu sefer de a disk read error hatasi aldim. Zaten bilgisayar acilisinda devamli smart hatasi aliyordum. Bu aradan bigisayar asus p5gd1 anakart intel celebron 2.0 ghz islemci 4×256 mb yani toplamda 1 gb ddr ram. Aklima gelmisken şu biostaki 32 bit data transfer kisminin formata herhangi bir etkisi var mi? Normalde orasi disabled devre disi olarak duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 8 Mayıs 2023; 3:2:46 >

• Alakayı kuramadım hocam?

İşte bu kadar aktarma sonucunda zarar görmüş olabilir, dosyayı yazdırmadan önce Hash değerlerini kontrol edip emin olmak daha iyi demek istedim.

Ya sey iste direkt microsoftun sitesinden bilgsayara indirdirip hem dvd hem usb ye yazdirdigim bir iso dosyasinda bile hata aldim. Bundan oturu windows 7 iso dosyasinin saglam olma olasiligi bana fazla geldi. Belki bilgisayardaki hir problemden dolayi bu hatayi aldim wimdows 7 iso dosyasinda. Onu demek istedim. Ama tabi madem oyle bir deger yazmislar dosyanin degerlerini kontrol etmekte fayda var.

• Buraya son bir mesaj birakiyim harddiski degisime gonderdim. Yeni gelem hardidiske farkli farkli sistemler kurdum. Hicbirinde de hata almadim. Sorun bozik harddiskteydi.

Geçmiş olsun, gözünaydın. Odanın zemini bozuk olunca eşyayı ve taşımacıyı değiştirmek çözüm değil tabi

• Bilgisayrla ilgil sorunlarim bitmiyor ama simdilik bitti gibi son sorunu da hallettim. Eger yeni birsey karsima cikmazsa problemler bitti.

https://forum.donanimhaber.com/nvidia-ekran-karti-driveri-yuklenmiyor--155855510#155859597

https://forum.donanimhaber.com/sata-guc-kablosu-psu-ya-nasil-baglanir-yardim--155636889

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.