Arkadaşlar merhabalar 25 ocak 2024 tarihinde n11 uzerinden aptek teknolojiden 240 gb western digital nvme m2 ssd satin aldim. Urun arizalandi bir iki ay once. Ben de urunu garantiye gonderdim indeks bilgisayar diger ismiyle teklos lojistik diye bir garanti servisi iste. Bir sure sonra garanti servisi urunu bana geri gonderip m2 ssd nin kutusuna da yazili bir kagit koydular. Kagitta evet urununuz arizali ama elimizde muadil urun yok. Bu raporla beraber urunu satin aldiginiz yere gonderin yaziyordu. Ben de aradim saticiyi boyle boyle dedim onlar da isterseniz urunun bedelini geri alabilirsiniz ama satin aldiginiz donemdeki fiyat uzerinden olur bu. N11 uzerinden iade kodu alip urunu bize gonderebilirsiniz ama onun fiyati illaki degismistir, eger degisimi istiyorsaniz bunu garanti servisi yapabilir. Eger ellerinde urun yoksa urun geldigi zaman degisim yapabilirler, tuketici hakem heyetine giderseniz de onlara 1 yil sure veriyorlar, yeni urun tedarik icin baski yapin isiniz daha cabuk cozulur dediler.
Neyse ben de aradim bu kez garantiyi dedim boyle boyle elinize ne zaman yeni urun gelir dedim. Onlar da yeni urun bize gelmiyor saticinin ismini sordu, ardindan onlarin bize degisim raporuyla mail atmasi gerekiyor dediler. Ben de bu kez ikinci defa saticiyi aradim dedim degisim raporuyla mail atin diyor garanti servisi, onlar da yani satici sizin mail atmaniz sureci daha hizli ilerlletir, olur bize atin maili biz de onlara yonlendirelim dediler. Neyse simdi ben de bana verdikleri kagitin resmini cekip saticiya mail aticam bakalim neler olucak.
Bu tip konulari bilen arkadaslar yardimci olabilir mi, ne yapmaliyim direkt tuketici hakem heyetine mi gitmeliyim yoksa bu sekilde ugrasmaya devam mi etmeliyim.
Hp Officejet 4500 Kartuş Sorunu
Arkadaslar merhabalar umarim yazici arizalarindan anlayan birileri vardir. resimdeki sekilde hp officejet 4500 yazicim var. Bu yazici da hp 901 model kartus kullaniliyor. Neyse buna kartus takinca hata veriyor ama hata az sonra gidiyor. Ardindan birsey yazdirayim fotokopi cektiriyim dedigimde yine hata veriyor. Islemi iptal ediyorum az sonra hata gidiyor kendilginden. Yazici actigimda yine kartus hatasi veriyor az sonra hata gidiyor. Defalarca kartusu sokup devre kismini islak kolonyali bezle silip kurulamama ragmen boyle. Sorunda da yazici kartus sorunu siyah aygit belgelerine bskin diyor. Gecende de boyleydi kartus uzun sure yazici acik sekilde takili kaldi ardindan kendiliginden duzeldi. Tabi ici bostu murekkep koydum yine ayni oldu. Acaba seyle alakasi olabilir mi kartusun ust kapagini actim siyah elektrik banti ile tutturdum tekrar yapistirmadim.
2009 Renault Clio Motoru Yandı
Arkadaslar merhabalat resimdeki gibi 2009 model renatl clio dizel aracımiz var. Arac 220 bin km de iken 2 hafta once falan trafikte seyir halinde iken stop etti ve bir daha calismadi. Tamirciye getirdigimizde aracin yag pompasinin bozuldugu icin motorun icinin hep yandigini ve motorun komple degismesi gerektigi soylendi fiyat olarakta 100 bin tl masrafi olur dediler. Tabi neyse araci yaptirdik ama acaba bu aracin daha sonra bi masrafi falan olur mu yoksa direkt elden cikartiyim mi? Araci aldigimizda ekspertiste full degisensizti. Ufak tefek sorunlari vardi klima gazi bitmisti, bagaj kapagi yayi sorunluydu havada durmuyordu kendiliginden, ufak tefek gocukler vardi. Yani bakimini da yeni yaptirmistik bunun yaninda araci alali 1 yil bile olmadi. Nasil olur da yag pompasi bozulup sracin motoru yanar. Aracin gosterge panelinde herhangi bir isik yanmadi ve motor kaputundan da herhangi bir duman da cikmadi. Asagidaki linkte renault clio larin eski modellerin sorunlu oldugu soyleniyor. Baska bir videoda da eski renault larin dizellerinin sorunlu oldugu soyleniyor.
https://forum.donanimhaber.com/hararetten-dolayi-motorun-yanmasi--156530574
https://m.facebook.com/story.php?id=100067391313076&story_fbid=858907306076627
Forumda bu konunun şimdiye kadar neden açılmadığına şaşırdım.
Adana'da kadın hakimin baş döndüren skandallar zinciri! Cinsel birliktelik videoları, uyuşturucu partileri...
Adana'da kadın hakim Gül.A.'nın rüşvet, şantaj, tehdit ve uyuşturucu partileri gibi bir dizi skandal iddia içeren hayatından akıllara durgunluk veren detaylar ortaya çıktı. Akaryakıt kaçakçılığı iddiasıyla yargılanan suçluyu beraat ettirmek için 500 milyon TL rüşvet aldığı öne sürülen G. A.'nın, cinsel birliktelik görüntüleriyle ilgili iddialar da vahim...
Adana Adliyesinde görevli hakim G.A., 2019 Eylül'de kiracı olarak yaşadığı sitenin yöneticisi Ş.L. ile tanışıp aşk yaşamaya başladı. Daha sonra, iddiaya göre Ş.L. birlikteliklerini gösteren videoları silmesi için tehdit edildi. Bunun üzerine başlayan soruşturmada skandal iddialar gün yüzüne çıktı.
"SEN GÜÇLÜ BİR ERKEKSİN, DOSYALARIMI KAPATTIR"
Kadın hakimin bir gün Ş.L.'ye söyledikleri akıllara durgunluk verdi. Sabah'ın aktardığına göre G.A, "Benim bazı sıkıntılarım var. Sen güçlü bir erkeksin, bana yardımcı olmanı istiyorum. ben daha önce Edirne'de görev yaptım. Orada görev yaparken hakkımda rüşvet iddiaları bulunduğu, sahtecilik yaptığımı söylediler. Senin beni bu suçlamalardan kurtarman, dosyalarımı kapattırman ve o kişilerden beni korumanı istiyorum" dedi.
CİNSEL BİRLİKTELİK GÖRÜNTÜLERİNİ KAYDEDİP PAYLAŞTI
Hukuken evli olan ve 20 yaşında oğlu olan kadın hakim, Ş.L. ile cinsel birlikteliklerinin görüntülerini kaydedip karşılıklı olarak birbirleriyle paylaştı.
YÜZ BULAMAYINCA TEHDİDE BAŞLADI
Kadın hakimin başka erkeklerle de menfaat karşılığında ilişki yaşadığını öğrenen Ş.L. ayrılmak istedi. Ş. L. hakimi telefonla arayıp 4 yıl süren birlikteliklerini sona erdirip, kendisiyle irtibat kurmamasını, aksi hâlde Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunacağını söyledi. Bunun üzerine Mayıs ayında Ş.L. tehdit edilmeye başladı.
"SENDE HAKİME HANIMIN VİDEOLARI VARMIŞ"
Galericiler sitesinde bir iş yerine giden Ş. L.'yi karşılayan iki kişi "Sende hakime hanımın videoları varmış, bunların silmen gerekiyor. İşyerine girerken veya çıkarken öldürülebilirsin, bu işleri başkaları yapacak" dedi. Bunun üzerine Ş.L. kadın hakim hakkında şikayetçi oldu.
500 MİLYON LİRA RÜŞVET İDDİASI
Ş.L.'nin şikayeti üzerine hakim G. A. hakkında HSK 1. Dairesi tarafından soruşturma izni verildi. G. A.'nın Osmaniye Asliye Ceza Mahkemesinde "Akaryakıt kaçakçılığı" iddiasıyla yargılanan sanıktan beraat etmesi karşılığında 500 milyon rüşvet aldığı öne sürüldü.
SANIĞI TESELLİ ETMİŞ: TAKMA KAFANA, İSTİNAFTA BERAAT ÇIKARTIRIZ
G. A.'nın yargılaması olan kişiye Edirne ilinde birlikte görev yaptığı Cumhuriyet Savcısı F.A.'nın duruşmada beraat mütalaasında bulunup beraat karan verdireceğini belirterek 500 milyon talep ederek parayı elden teslim aldığı, o Cumhuriyet Savcısının yargılanan sanık hakkında beraat kararı verilmesi yönünde talepte bulunduğu ancak o celse karar verilmeyip sonraki celsede başka bir Cumhuriyet Savcısının mahkûmiyet mütalaasında bulunmasıyla ceza aldığı ortaya çıktı.
Sanığın hakim G. A.'ya hem para verip hem de ceza aldığını söylemesi üzerine ise kadın hakimin "Kafaya takma, istinaf sürecinde beraat kararı çıkartırız" dediği öne sürüldü.
ADLİ EMANETTEN ALDIĞI METAMFETAMİNLE PARTİLER
Hakim G. A. hakkındaki iddialar bunlarla da sınırlı kalmadı. G. A.'nın bir özel hastaneden reçetesiz olarak uyuşturucu özelliği bulunan ilaç temin edip içtiği, pandemi döneminde nöbeti olduğu hafta sonu adli emanetten aldığı metamfetamin maddesi ihtiva eden hapları kullanması nedeniyle nöbetini başka bir hakimle görüşerek değiştirdiği belirlendi.
Yine pandemi döneminde hakim G. A.'nın Adana adliyesinde bir Cumhuriyet Başsavcı vekili, bir Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi ve bir Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi ile birlikte içki içip Başsavcı vekilinin adli emanet deposundan çıkarttığı metamfetamin olarak bilinen uyuşturuyucu kullanıp birlikte parti yaptıkları belirlendi.
Trabzon'da Ağaçları Denize Gömen İsrail Firması
Bir israil firmasi kesilmis agaclari trabzonda denizin dibine gomuyormus. Amac karbon salinimini azaltip kuresel isinmayi durdurmak. Telefondan bakanlar icin opera tarayici ile aayfalarin linkleri degismeden turkceye cevirmek de mumkun. Asagiya uygulamanin play store linkini koyuyorum. Googleda black sea carbon diye aratirsaniz ingilizce yazilmis cok haber gorursunuz.
Haberi gordugum yer
Opera uygulama linki
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.opera.browser[/url]
Paylasilan link ceviri 1
Paylasilan link ceviri 2
Paylasilan link ceviri 3
https://www-rewind-earth.translate.goog/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=tr&_x_tr_hl=tr&_x_tr_pto=sc[/url]
Paylasilan link ceviri 4
ingiltere karbon emisyon dönüşüm oranlari ceviri
Rewind sirketi ceo ile yapilan roportaj ceviri
Scart Girişi Olmayan Led tv ye Sd Uydu Alıcısı Bağlama
Arkadaslar merhabalar bende finlux 43fx620fa led tv var. Televizyonun icinde zaten kendiliginden dahilu uydu alicisi var. Gecenlerde tuner girisi arizalaninca televizyona 2006 yilindan kalma eski sd uydu alicisni next ye 2000 plus recevieri baglamak istedim. Ama bir turlu goruntu alamadim. Resimdeki kablolari kullandim ama hicbiri sonuc vermedi. Kumandadan kaynak olarak back avi yi sectim. Onun haricinde ksynak olarak ypbr, wireles display, hdmi, tv modlari var. Ben dogru modu sectigimi dusunuyorum. Scart to hdmi kablolari icinde sadece scart girisine sahip playstation lari scart girisi olmayan led tvlere baglamaya yaradiklari soyleniyor. Bu is icin illa rf modulator mu almam lazim. O tip aletleri eski scart girisi veya anten girisi olan tuplu televizyonlara yeni aletleri yani android tv box, scart girisi olmayan hdmi girisi olan recevierlar, guvenlil kameralari falan baglanirken kullaniyorlar. Benim sorununmda hic led tv ye eski sd alicisi takilirken rf modulator aletlerini kullananlari gormedim.
Bilgisayar Çalışıyor Ekrana Görüntü Gelmiyor Anakart mı Bozuk?
Arkadaşlar merhabalar dün gece bilgisayarda müzik dinlerken chrome da bi 10 tane sekme açtım. Sonrasında bigisayar birden görüntü gitti. Ama çalışmaya devam ediyordu. Hemen elektriği kesip tekrar açtığımda görüntü gelmedi. Önce harddisklerden birinde daha doğrusu kablosunda sorun vardı. O şekilde açılıyordu. Daha sonra yine görüntü vermemeye başladı. Bu kez bilgsyarda takılı bütün kabloları çıkarıp ramlerin yerini değiştirerek denedim. Baya uğraştım görüntü geldi. Kapattım bi hardddisk taktım yine aynı. Yine baya uğraştım ramlerle falan görüntü geldi. Biosta dolanırken ansızın yine görüntü gitti falan.
Anakart gigabyte g41m combo rev 2.0 Kingston marka 2 tane 4 gb ddr3 1333 mhz toplamda 8 gb ram kullanıyorum. Işemci intel quoad core q9550. Onboard görüntü alıyorum. Belki görüntüdendir harici ekran kartı taktım yine aynısı oldu. Bilgisayarın fanı falan çalışıyor ama görüntü gelmiyor. Klavye mosue un da ışığı yanmıyor. Acaba voltaj düşüklüğünden veya problemli prizden falan anakart zarar mı gördü.
Gigabyte G41m Combo vs Asus P5K SE Hangisi Daha Hızlı?
Arkadaşlar merhabalar elimde LGA 775 Gigabyte G41m Combo ve Asus P5K SE anakart var. Gigabyte olan 8 GB DDR3 1066 Mhz (overclock ile 1333 Mhz oluyor) desteklerken Asus anakart ise 8 GB DDR2 800 Mhz (overclock ile 1066 Mhz oluyor ama piyasada DDR2 1066 Mhz ram yok gibi) destekliyor. Fakat Gigabyte anakartın overclock gücü Asusa göre çok geride. Mesela LGA 771 1333 Mhz lik Xeon X5470 işlemcinin hızı 3,33 Ghz den Gigabyte da 3,60 Ghz e çıkarken Asus da ise 4,19 Ghz e çıkıyor. Yani Gigabyte Anakart Asus anakarttan işlemci gücüne göre %14 - %15 daha geride. Gigabyte Anakart 1333 Mhz işlemcileri Asus Anakart 1600 Mhz işlemcileri destekliyor. Fakat her iki frekansta en iyi işlemciler arasında 1333 Mhz Xeon X5470 ile 1600 Mhz Xeon X5492 arasında hiç fark yokmuş.
Ram konusunda ise Gigabyte daha ram slotu hem ram frekansı bakımından daha önde. Sanırım aynı frekansa sahip DDR3 ram DDR2 ramden 2 kat daha hızlı çalışmaktaymış. DDR2 bellek döngü başına 4 veri transferi sunmaktadır. DDR3 ise döngü başına 8 veri transferi sunarak daha hızlı bir verim sağlamaktadır. 100Mhz hızında DDR bellekler 1600MB/s, DDR2 bellekler 3200MB/s ve DDR3 bellekler 6400MB/s aktarım hızına sahiptir deniyor internette. Şimdi biri ram konusunda iyi iken diğeri işlemci konusunda daha iyi. %15 lik işlemci hızı farkı 2 katından fazla olan ram hızından gücünden daha mı etkili.
Paint 3D Windows 11 de Kendiliğinden Kapanıyor
Arkadaşlar merhabalar. Windows 11 Pro bilgisayarımda paint 3D programını geçenlere kadar sorunsuz kullanıyordum. Geçende Revo unistal programı ile Vsual Studio programını kadlırıdım ve Ccleaner ile kayıt defteri hatası taraması yapıp düzelltim. Ondan sonra yine birkaç saat programı yine kullandım. İşim bittiğinde kappttım. Tekrar açmaya kalktığımda program önce açılıyor gibi oluyor ve sonra hiçbir hata vermeden kendiliğinden kapanıyor. Olay görüntüleyiciden baktığımdaOncrpl100 app.dll adlı bir dosyada sorun varmış gibi gözüktü. Denemediğim yöntem kalmadı. cmd ye kodlar yazım. Çalıştıra wsreset yazım. powershel kod ile kurulum dosyalarının isosundan sistem taraması yaptım. Sorunum gidericiden microsft store uygulamasının sorunlarını tarattım. Windows güncelleştirmelerini yaptım, Bilgisayarı güvenli modda açıp ilgili yere internetten indirdğim aynı dll yi atmayı denedimi, visual studio yu ve visual c+ yı tekrar yükledim, uygulamayı onardım sıfırladım kaldırıp yeniden yükledim, powershele uygulamayı kadlıracak başka kodlar yazdım ama hiçbiri olmadı. Olay günlüğünde programla ilgili yazan diğer bilgiler de şu şekilde:
System - Provider
Name] Application Error
Guid] {a0e9b465-b939-57d7-b27d-95d8e925ff57}
EventID 1000
Version 0
Level 2
Task 100
Opcode 0
Keywords 0x8000000000000000
EventRecordID 18376
Execution
ProcessID] 8384
ThreadID] 7992
Channel Application
Computer DESKTOP-EJMO3SS
Security - UserID] S-1-5-21-2809684997-3268252988-2859135943-1001
EventData - AppName PaintStudio.View.exe
AppVersion 0.0.0.0
AppTimeStamp 65387a54
ModuleName CONCRT140_APP.dll
ModuleVersion 14.39.33321.0
ModuleTimeStamp d07ef3fe
ExceptionCode c000001d
FaultingOffset 00000000000166f4
ProcessId 0x2270
ProcessCreationTime 0x1da5174604bf973
AppPath C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.MSPaint_6.2310.24037.0_x64__8wekyb3d8bbwe\PaintStudio.View.exe
ModulePath C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.VCLibs.140.00_14.0.33321.0_x64__8wekyb3d8bbwe\CONCRT140_APP.dll
IntegratorReportId fe286058-c258-4461-bfee-3459c1a8cdfd
PackageFullName Microsoft.MSPaint_6.2310.24037.0_x64__8wekyb3d8bbwe
PackageRelativeAppId Microsoft.MSPaint
Gigabyte G41M Combo Anakarta M2 SSD Takmak
Arkadaşlar şimdi bende Gigabyte G41M combo LGA 775 1300 MHz anakart var. Bunun PCI exxpres X16 slotuna yani ekran kartı slotuna M.2 SSD çevirici adaptör aparat takmayı düşünüyorum. Fakat intternnette sağdan soldan okuduklarıma göre bu tip aparatlar ile SSD'ler harici disk olarak gözüküyor. Sistemi bunlardan boot edemiyoruz ve dolayısıyla M.2 SSD'nin içerisine Windows'u yükleyemiyoruz. Forum donanım linkinde ve ilk YouTube videosunda İsmail tpc diye biri anakartlar için, tıpkı nasıl Xeon işlemciler stabil çalışssın diye BIOS'a mod dosyası yükleyip BIOS modluyorsak; kendisi de aynı işlemi yapıp M.2 SSD'leri çevirici adaptörler ile boot edip içine Windows yüklenilmesini sağlıyor. İkinci ve üçncü resimler de bu İsmail tpcnin yani llk YouTube videosuna ait. Bu videoda Pegatron IPM41-D3 anakart kullanıldı.
Yalnız ikinci ve üçüncü YouTube videosunda ise Gigabyte GA-G41MT-S2pt anakarta PCI Express M.2 SSD çevirici adaptör ile sistemi BIOS'tan boot edip içerisine Windows'u yüklemiş ve İsmail tpc adlı YouTube kanalının aksine herhangi bir BIOS modlama işi de yapmış gözükmüyor. Sadece mini tool Partition wizard ile bilgisayarındaki mevcut harddisklerden birinde yeni bir 10 GB'lık bölüm oluşturup sonra bu 10 GB'lık yeni birimin içerisine UltraISO ile Windows'un kurulum dosyalarını yükleyip ardından bootice adlı program ile de içine birşeyler yükleyip bilgisayarı bu diskten başlatıp Windows kurulum ekranında M.2 SSD'yi seçip içine Windows'u yüklüyor.
Şimdi benim kafam karıştı M.2 SSD'ye PCI Express çevirici adaptör ile Windows herhangi bir modlama işlemi yapmadan Windows yüklenir mi yüklenmez mi? Onun haricinde kullanıldığım ekran kartı slotundan ötürü PCI Express X1 to PCI Express X16 çevrici adaptör ile bilgisayarıma ekran kartı takmayı düşünüyorum. Bu tip çevirici adaptörler ile ekran kartının sadece %5 güç performans kaybı oluyormuş.
https://forum.donanimhaber.com/m-2-nvme-ssd-yi-pci-express-x16-ile-bagladim-boot-gormuyor--133998676
https://forum.donanimhaber.com/nvme-m-2-ssd-anakart-sistem-kurulumu--127321197
https://forum.donanimhaber.com/m-2-nvme-pci-e-ssd-windows10-kurulumu--145022146
https://forum.donanimhaber.com/nvme-ssd-kurulumu-ve-bios-ayarlari-nasil-olmali--138772947
https://forum.donanimhaber.com/pcie-to-sata-kart-ile-boot-eder-mi--151832119
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 790
İkinci El Bölümü Mesajları: 15
Konularının görüntülenme sayısı: 167.667 (Bu ay: 4.716)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 476 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware