|
Machine Check Exception Hatası (Mavi Ekran)
Machine check exception (machine_check_exception), donanım bileşenlerindeki bir sorundan kaynaklanan kritik bir sistem hatasıdır. Bu hata, donanımın işletim sistemiyle doğru şekilde iletişim kuramaması durumunda oluşur.
Machine Check Exception Hatası Çözümü
Machine check exception hatasını çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:
- Bilgisayarını yeniden başlat. Bu, soruna neden olan geçici bir sorunu çözebilir.
- Donanımının sürücülerini güncelle. Güncel olmayan sürücüler, donanımla yazılım arasındaki iletişimde sorunlara yol açabilir.
- Donanımı test et. Hatalı donanımı belirlemek için yerleşik Windows Bellek Tanılama Aracını veya üçüncü taraf donanım tanılama yazılımını kullanabilirsin.
- BIOS'u güncelle. BIOS güncellemeleri, donanımla işletim sistemi arasındaki uyumluluğu iyileştirebilir.
- Windows'u onar. Bu, bozuk sistem dosyalarını onarabilir ve machine check exception hatasına neden olabilecek hataları düzeltebilir.
- Donanımı değiştir. Diğer tüm sorun giderme adımları başarısız olursa, hatalı donanımı değiştirmen gerekebilir.
Machine Check Exception Windows 10 Hatası
Windows 10'da machine check exception hatası, genellikle hatalı RAM, anakart veya işlemci gibi donanım sorunlarından kaynaklanır. Bu hatayı gidermek için yukarıda belirtilen adımları izleyebilirsin.
Önemli Not: Machine check exception hataları ciddi donanım sorunlarına işaret edebilir. Bu sorunu çözmek için teknik bilgi gerekebilir. Sorunu kendin çözemezsen, bir teknisyenden yardım alman önerilir.