Şimdi Ara

Kernel_Data_İnpage_Error Mavi Ekran Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar lütfen yardım edin Laptop'um da başlıktada belirttiğim gibi Kernel_Data_İnpage_Error hatası geliyor mavi ekran ile birlikte lütfen yardım edin,bir arkadaştada böyle sorun varmış ona HDD ömrünü tamamlamış demişsiniz ancak ben laptopu daha 10 Ocak 2012'de aldım...

• quote:

Orijinalden alıntı: Legacy41

Merhaba arkadaşlar lütfen yardım edin Laptop'um da başlıktada belirttiğim gibi Kernel_Data_İnpage_Error hatası geliyor mavi ekran ile birlikte lütfen yardım edin,bir arkadaştada böyle sorun varmış ona HDD ömrünü tamamlamış demişsiniz ancak ben laptopu daha 10 Ocak 2012'de aldım...

Mavi ekran kodunu verirmisiniz.

Stop : 0x000007b(...) bu şekilde yazar.

Mavi ekran kodunu hatırlamıyorsanız BlueScreenView programıyla hatayı bularak sonuçları SS(resim) olarak atın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 5 Ağustos 2012; 22:23:06 >

• Ya kardeşim senin dediğin programa girdim ancak hata falan göstermiyor,ama az önce yine aynı hata belirdi ve şöyle bir şey yazıyor:

*** STOP:0x00000F4 (0x0000000000000003,0xFFFFFA80086B9650,0xFFFFFA80086B9930,0xFFFFF80003982720)

Physical Memory Dump FAILED with status 0xC0000010

ve Mavi ekran
  • quote:

Ya kardeşim senin dediğin programa girdim ancak hata falan göstermiyor,ama az önce yine aynı hata belirdi ve şöyle bir şey yazıyor:

*** STOP:0x00000F4 (0x0000000000000003,0xFFFFFA80086B9650,0xFFFFFA80086B9930,0xFFFFF80003982720)

Physical Memory Dump FAILED with status 0xC0000010

ve Mavi ekran

Sorun HDD'den kaynaklanıyor..
    Disk üzerindeki hataları onarmak için sistemi güvenli modda açın ve CMD dos ekranına Chkdsk yazın.
    Çözüm olmazsa format atmanızı öneriyorum işletim sisteminden kaynaklanıyor olabilir

HDD üzerind oluşan Bad Sactor vs gibi hatalar mavi ekrana neden olabilir.

HD Tune programını yükleyin Error Scan yapın sonuçları SS olarak Heath sekmesiyle birlikte atın bakayım.

• ss almaya çalıştım ancak bu site sadece jpeg ve gif desteklediği için alamadım ancak dediğin programda health sekmesinde her hangi bir veri çıkmıyor ama scan yaptığımda sağlıklı gözüküyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Stop 0x0000007A or KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR
    Bu hata 0x77 hatasındaki neden ile aynıdır : virtual memory içinde kernel datasının bulunmaması. Bu uyumsuz bir disk veya controller sürücüleri veya donanım sorunları ki bunlar içinde normal sonlandırılmamış SCSI aygıtlar, hard disk üzerinde hatalı block’lar veya BIOS yada disk controller üzerindeki firmware çakışmasından dolayı olabilir. Windows Check Disk yardımcı aracını çalıştırın.
  • quote:

ss almaya çalıştım ancak bu site sadece jpeg ve gif desteklediği için alamadım ancak dediğin programda health sekmesinde her hangi bir veri çıkmıyor ama scan yaptığımda sağlıklı gözüküyor...

Her yeri yeşil mi ?

Memtest programıyla ram testi yapın sonuçları yazarsınız..

http://www.hizliresim.com/ uplaod edebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 7 Ağustos 2012; 16:07:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    nvlddmkm.sys mavi ekran hatası
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hepsi yeşilse sıkıntı yok kırmızılar varsa bad sector var demektir low level format atabilirsiniz onun için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PayneKillers -- 7 Ağustos 2012; 16:08:37 >
  •  Kernel_Data_İnpage_Error Mavi Ekran Hatası

Chkdsk ardından sonuç bu fazla anlamadığım için size soruyorum sonuç nedir?
  • Onarım yapılmış ve bitmiş..
  • üstteki chkdsk komutunu ben de yaptım ama sorun hala devam ediyor. laptop özellikle kapağı kapatılınca (uyku moduna geçince) tekrar açmaya çalıştığımda donuyor ve windows bir sorunla karşılaştı ve reset gerekiyor ekranı geliyor.

laptop çok yeni bu sorun virüsten kaynaklanabilir diyorlar, onu da sanmıyorum. bunlar ışığında sorun tamamen harddrive'da diyebilir miyiz? yani servise göndermeli miyim?

edit: şöyle bir video buldum →https://www.youtube.com/watch?v=rpR4_SZjyzU

ilk bir buçuk dakikada dediklerini yaptım. anlatan kişide de aynı sorun varmış, çok basit bir yöntemle çözdüğünü iddia ediyor. (Ben de aynı şekilde ayarladım, umarım sorun düzelir.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DyFuHi -- 15 Mart 2014; 15:01:09 >

• bendede aynı sorun var, mavi ekran kodu: *** STOP: 0x0000007A (0xFFFFF8A002BF7D00, 0XFFFFFFFFC000009C, 0X000000008E0098C0. 0XFFFFF900C09A0000)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.