Şimdi Ara

Yeni Pc mavi ekran hatası stop 0x0000007b

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
35.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni pc aldım montajı kendim yaptım montajda yanlış yaptığımı sanmıyorum.
    Pc windows yükleme ekrarnına gelince hata veriyor
    STOP: 0X0000007B (0XF789E528,0XC0000034,0X00000000,0X00000000)
    Parçalardamı bir sorun var bilemedim moral sıfır oldu
    Sistem şöyle
    AMD PHENOM II 965
    GIGABYTE 880GM-USB3
    SKILL 4GB Ripjaws DDR3 1333MHz CL9 1.5V
    Aerocool Strike X GT 550W

ekran kartı yok Hddyi eski pcmden taktım
    Acil öenerilerinize ihtiyacım var..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Windows'ta 0x0000007b Mavi Ekran Hatası

0x0000007b mavi ekran hatası, genellikle donanım veya sürücü sorunlarından kaynaklanan ciddi bir Windows hatasıdır. Bu hata, bilgisayarınız aniden kapanabilir veya yeniden başlatılabilir.

0x0000007b Hatasının Nedenleri

• Arızalı donanım, özellikle RAM veya sabit sürücü
    • Uyumsuz veya güncel olmayan sürücüler
    • Sistem dosyalarında bozulma
    • Virüs veya kötü amaçlı yazılım bulaşmaları

Hata Kodunun Anlamı

0x0000007b hata kodu, "INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE" mesajıyla birlikte görüntülenir. Bu, işletim sisteminin önyükleme aygıtıyla iletişim kuramadığı anlamına gelir.

Hatanın Giderilmesi

0x0000007b hatasını gidermek için şu adımları takip edebilirsin:

• Donanımını kontrol et: RAM ve sabit sürücü dahil tüm donanım bağlantılarını kontrol et. Gevşek bağlantılar veya hatalı bileşenler hataya neden olabilir.
    • Sürücülerini güncelle: Özellikle anakart, grafik kartı ve depolama aygıtları için tüm sürücülerin güncel olduğundan emin ol.
    • Sistem Dosyalarını Tara: Sistem Dosyası Denetleyicisini (SFC) çalıştırarak bozuk sistem dosyalarını tarayabilir ve onarabilirsin.
    • Antivirüs Taraması Yap: Bilgisayarında virüs veya kötü amaçlı yazılım olup olmadığını kontrol etmek için kapsamlı bir antivirüs taraması yap.
    • Windows'u Yeniden Yükle: Diğer tüm seçenekler başarısız olursa, Windows'u yeniden yüklemek gerekebilir.

Profesyonel Yardım Al

Yukarıdaki adımları denedikten sonra hala 0x0000007b hatasını alıyorsan, profesyonel bir teknisyenden yardım almalısın. Sorunun doğru bir şekilde teşhis edilmesini ve kalıcı bir şekilde çözülmesini sağlayabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 64 bit mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: master pc

64 bit mi

Hayır kurulu 32 bit xp vardı eski hdd de
  • Dostum Sorun Harddisk de Gibi Görünüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan_nl

quote:

64 bit mi

anladığım kadarıyla eski sistemde kurulu xp yi yeni sistemde çalıştırmaya çalışıyorsun
    bu şekilde olmaz anakartın değiştiği işin sistemi yeniden formatlaman lazım windows kurulmalı o sisteme başka bi sorun olduğunu sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

quote:

Orijinalden alıntı: serkan_nl

quote:

64 bit mi

anladığım kadarıyla eski sistemde kurulu xp yi yeni sistemde çalıştırmaya çalışıyorsun
    bu şekilde olmaz anakartın değiştiği işin sistemi yeniden formatlaman lazım windows kurulmalı o sisteme başka bi sorun olduğunu sanmıyorum

hocam format ekranındada mavi ekran veriyor
  • Kardeşim sorun senin drıverlarınla ilgili gözükmüyo. Sadece Drıver'larını yanlış yüklemiş olabilirsin. Bide şu yolu dene elinde bir Windows 7 (Sürümü Farketmez) bunu kur çünkü Windows 7 kendisi drıverları yüklüyo ve hata çıkarmıyo. Windows 7'yi bi yükle derim eğer sorun çıkarsa tekrardan bana bi ulaş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mavi ekran hatası
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: _ANIL

Kardeşim sorun senin drıverlarınla ilgili gözükmüyo. Sadece Drıver'larını yanlış yüklemiş olabilirsin. Bide şu yolu dene elinde bir Windows 7 (Sürümü Farketmez) bunu kur çünkü Windows 7 kendisi drıverları yüklüyo ve hata çıkarmıyo. Windows 7'yi bi yükle derim eğer sorun çıkarsa tekrardan bana bi ulaş.

şu anda elimve win7 cd si yok bulmaya gidiyorum deneyince tekrar yazarım tşk tavsiyen için
  • Eğer bulamazsan internetten dosyaları indirip Dvd Cd ye atıp kurulumu yapabilirsin.
  • Aklıma gelen ilk sorun HDD oldu ordan çıkabilir eski HDD yeni sistem üzerinde doğru slotta ve bios ayarları doğrumu kontrol ettin mi ? Ben bundan 5 sene önce benzer bir sorunla karşılaşmştm bilgisayarcı biostan HDD ayarını bozmşn dedi düzeltti oldu.

Benm sorunumda ancak HDD yi görmüyordu. gördüğündede ilerki süreçte mavi ekran hatası veriyordu. Gerçi ben extradan HDDnin slotunuda değiştirmiştim sanırm.

Genel olarak bakarsan olaya

Ekran kartında sorun olamaz zaten driveri yüklü değil.
    İşlemcide sorun olsa sadece aynı yerde o hatayı vermez.
    Ramlarda sorun olabilir. düşük bir ihtimal de olsa hatalı ürün eline geçmiş olabilir. 2 adet ram varsa tek tek deneyip sorunun kaynağı olabilirmi bakabilirsin
    geriye HDD kalıo kablo-güç-bios ayarlarını kontrol etmelisin.

Ayrıca eski HDDlerde çok fazla bad sector varsa aynı hata ile karşılaşabilirsin. Eski HDDme bu yüzden sistem kuramıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: aliseçkin

Aklıma gelen ilk sorun HDD oldu ordan çıkabilir eski HDD yeni sistem üzerinde doğru slotta ve bios ayarları doğrumu kontrol ettin mi ? Ben bundan 5 sene önce benzer bir sorunla karşılaşmştm bilgisayarcı biostan HDD ayarını bozmşn dedi düzeltti oldu.

Benm sorunumda ancak HDD yi görmüyordu. gördüğündede ilerki süreçte mavi ekran hatası veriyordu. Gerçi ben extradan HDDnin slotunuda değiştirmiştim sanırm.

Genel olarak bakarsan olaya

Ekran kartında sorun olamaz zaten driveri yüklü değil.
    İşlemcide sorun olsa sadece aynı yerde o hatayı vermez.
    Ramlarda sorun olabilir. düşük bir ihtimal de olsa hatalı ürün eline geçmiş olabilir. 2 adet ram varsa tek tek deneyip sorunun kaynağı olabilirmi bakabilirsin
    geriye HDD kalıo kablo-güç-bios ayarlarını kontrol etmelisin.

Ayrıca eski HDDlerde çok fazla bad sector varsa aynı hata ile karşılaşabilirsin. Eski HDDme bu yüzden sistem kuramıyorum.

hocam hatayı arattıgımda genelde biosdan AHCı yi kapatın diyor anakartın biosunda oyle birsey bulamadım AHCI yi SATA ya değiştirme seçenegi var sadece onunda faydası olmadı elimde 2 tane hdd var hepsinde aynı hatayı alıyorum win7 cd si bulunca onu deneyecem artık

• Bios markası ve sürümü ne acaba belki yardımı dokunacak birşeyler bulabilirz
  • Merhaba,

Insyde bios mu var sende?

Insyde bios da bir çok özellik kapalı, fakat bios güncelleme ile bu kapalı alanlar açılabiliyor.. Eğer Insyde bios ise, üretici web adresine göz at bakalım, bios güncelleme ile kapalı olan özellikler açılabiliyor mu?

AHCI modunu IDE moduna alabilmen gerekirdi. Aklıma oradan geldi.
  • Biosun Insyde olup olmadıgını bilmiyorum sistem açılmadan bios güncellemesi yapılabiliyormu ? Bios sürümü öğrenmek için sistem açılması gerekmiyormu ?
  • winows 7 kurdum sorun çözüldü teşekkürler değerli yorumlarınız için.
  • BİOS güncelle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorun sata driverlerı yüzünden oluyor perfect xp cdsini bulursan o hata vermez
  • Aynı sorun bende de oldu, format atmaya çalışıyorum mavi ekran çıkıyor.
    Deli etti beni, sonra bios ayarlarıyla oynadığım aklıma geldi, hard disk ile olan ayarları değiştirince herşey düzeldi.
    (Fabrika ayarlarına döndürmek işe yaramamıştı)
  • quote:

Orijinalden alıntı: magoo67

Aynı sorun bende de oldu, format atmaya çalışıyorum mavi ekran çıkıyor.
    Deli etti beni, sonra bios ayarlarıyla oynadığım aklıma geldi, hard disk ile olan ayarları değiştirince herşey düzeldi.
    (Fabrika ayarlarına döndürmek işe yaramamıştı)

Bilgisayarın ayarını bozduk!Arkadaşlar daha önce bu sorun yazıldımı bilmiyorum ama bir yükleme yaptıktan sonra DELL inspiron 6400 laptop açılırken mavi ekranda stop: 0x0000007B hatası çıkıyor ve bilgisayar hiçbir şekilde açılmıyor.Ne yapmam gerekli?Bu hatayı nasıl düzeltebileceğimi adım adım yazabilirmisiniz?
     Yeni Pc mavi ekran hatası stop 0x0000007b

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doktor2005 -- 7 Nisan 2013; 13:27:10 >

• benim pc win7 yüklü idi format attım linux ubuntu yükledim sonra xp yüklemek istedim şimdi aynı bu hatayı veriyor stop 0x0000007b ama tekrar linux yükleniyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.