Şimdi Ara

Windows Ağ Cihazı Bulamama (0x80070035) Hatası Çözümü [REHBER]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
2
Favori
7.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ağımda yaptığım bazı değişiklikler sonucunda Windows 10 yüklü bilgisayarımla ağdaki disklerime erişemez hale gelmiştim. Sorunu çözmek için biraz balatayı sıyırdım ama neyse ki sorun çözüldüWindows Ağ Cihazı Bulamama (0x80070035) Hatası Çözümü [REHBER] 

Eğer siz de lokal ağınızdaki NAS'a, disklere, bilgisayarlara bağlanmaya çalışırken 0x80070035 hatası alıyorsanız boşuna yorulup kaynak kaynak gezmeyin %90 işe yaramayacaktır önerilen çözümler. Sorunun kaynağı Windows'un oturum açma kuralından dolayı kaynaklanıyor. Böyle bir durumda ağınızda erişmek istediğiniz cihaza ulaşmaya çalışırsanız şu hatayı alacaksınız.

Çözüme geçmeden önce önce Program ve Özeliklerden, Windows özellikleri kısmından SMB erişiminin açık olup olmadığını kontrol etmenizi tavsiye ederim.

ADIM 1)

Windows arama çubuğuna run veya çalıştır yazın, çıkan uygulamayı açın ve gpedit.msc yazıp enterlayın.

ADIM 2)

Açılan pencereden soldaki listeden "Yönetim Şablonları" yazısına tıklayın

ADIM 3)

"Ağ"a çift tıklayın. Pencerenin sağ kısmında uzun bir liste açılacak. Bu listeden "Lansman İş İstasyonu"nu seçin ve tıklayın.

ADIM 4)

"Güvenli olmayan konuk oturum açma işlemlerini etkinleştir"e çift tıklayın.

ADIM 5)

Bir pencere daha açılacak. Radyo butonu (yani tik benzeri switchi) etkin seçeneğine getirin. Daha sonra uygula ve tamam'a basın. Böylece sorun çözülmüş olacaktır.

SON

Sorunun çözümü için https://www.alfim.com.tr/blog/23/windows-10-kurulusunuzun-guvenlik-ilkeleri-kimligi-dogrulanmamis-hatasi-cozumu adresindeki içerikten yararlandım.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Windows Ağ Cihazı Bulamama (0x80070035) Hatası Çözümü

Windows bilgisayar kullanıcılarının karşılaşabileceği yaygın sorunlardan biri, ağ cihazlarının bulunamamasıdır. Bu sorun, genellikle "{0x80070035}" hata koduyla birlikte gelir ve "Ağ yolu bulunamadı" mesajını görüntüler.

Bu hatanın nedenleri şunlar olabilir:

• Hatalı ağ sürücüleri
    • Yanlış ağ yapılandırması
    • Güvenlik duvarı engellemesi
    • Donanım sorunları

0x80070035 hata kodunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Ağ Sürücülerini Güncelle: Aygıt Yöneticisi'ni aç ve ağ bağdaştırıcıların sürücülerini güncelle.

2. Ağ Yapılandırmasını Kontrol Et: Ağ ve İnternet ayarlarını açarak IPv4 veya IPv6 ayarlarının doğru yapılandırıldığından emin ol.

3. Güvenlik Duvarını Devre Dışı Bırak: Windows Güvenlik Duvarı'nı geçici olarak devre dışı bırak ve sorunun güvenlik duvarından kaynaklanıp kaynaklanmadığını kontrol et.

4. Donanımı Kontrol Et: Ağ kablosunun ve yönlendiricinin doğru şekilde bağlandığından ve çalıştığından emin ol. Farklı bir ağ kablosu veya yönlendirici kullanmayı dene.

5. Sistem Dosyası Denetleyicisini (SFC) Çalıştır: Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştır ve "sfc /scannow" komutunu gir. Bu komut, bozuk sistem dosyalarını onaracaktır.

6. Temiz Önyükleme Gerçekleştir: Bilgisayarı, yalnızca temel sürücüler ve hizmetler yüklendiğinde başlatacak şekilde temiz önyükleme gerçekleştir. Bu, arka planda çalışan çakışan yazılımların olup olmadığını belirlemeye yardımcı olacaktır.

7. Ağ Sıfırlama Gerçekleştir: Windows 10 ve 11'de Ağ Sıfırlama özelliği, tüm ağ adaptörlerini sıfırlayarak ve varsayılan yapılandırmasını geri yükleyerek ağ sorunlarını çözebilir.

Yukarıdaki adımları izlersen, 0x80070035 hata kodunu çözebilir ve ağ cihazlarını başarıyla bulabilirsin. Sorun devam ederse, daha fazla yardım için bir BT uzmanına danışman.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • o kadar video izledim hiçbiri olmadı. Sadece burda yazan yöntem oldu. Paylaşım için çok teşekkür ediyorum.

• Emeğiniz için Çok Çok teşekkür ederim. Aylardır çözüm arıyorum maalesef bulamadım. İyki varsınız.

• Teşekkür ederim. Bilgisayarıma format attım 2 gündür bu sorun ile uğraşıyordum.

• iki gün uğraştık çözemedik buraya denk geldim Allah razı olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.