Merhabalar,
Oyun oynayan birisi değilim, bu modeli alınır mı? özellikleri benim için fazlasıyla yeterli ama kronik sorunları var mı? kullananlar geri bildirim yaparsa ona göre almak istiyorum.
Merhabalar, 1080p kullanıyorum elimdeki kart 2 senelik. Gönül ister 3080 ti geçmek ama ekonomi ortada. 2080 süperden 3060 ti geçip hem kartı yenilemek istiyorum. Performans olarak çok büyük bir artış olmayacağını biliyorum siz olsanız geçermiydiniz?
Reset sorunu
Merhaba,
Sadece bu oyunda reset sorunu yaşıyorum uyarı vermeden reset atıyor sistem, bu sorun sadece bende mi var? Diğer oyunlarda stress testlerinde herşey stabil.
Monitör arıyorum
Merhabalar arkadaşlar,
2080 süper ve 5950x işlemcim var 27inç 2k ips 165, 180hz gecikme 0.5 yada 1 ms dp 1.4 destekli ekrana sahip bir monitör arıyorum.
Yeri geliyor rekabetçi oyunlar oynuyorum, yayın yapıyorum hikayeli oyunlar oynuyorum. Bütçem 8k alabileceğim en iyi monitör nedir kullanıp tecrübe eden arkadaşlar öneri yaparmısınız?
2080 Süper, 5950x için monitör tavsiyesi
Merhaba,
Şuan 240hz 1080p monitör kullanıyorum, bu ekran kartı ve işlemci ile 2k monitör tavsiyesi istiyorum, kullanıp memnun kalanlar hangisini tavsiye edersiniz?
Merhaba arkadaşlar,
23.09.2021 tarihinde hepsiburada.com üzerinden fly technology satıcısından logitech g29 + shifter siparişini verdim. Ürün bugün akşam saatlerinde iş yerinde olmamdan dolayı evime teslim edildi. Eve geldiğimde koliyi açtım perişan bir g29 kutusu karşıma çıktı dedim olabilir kutu nihayetinde içerisine baktığım zaman ürünün ambalajı bariz daha önceden çıkartılmış geri konulmuş hatta yırtıklar içerisindeydi. Güç adaptörünün kablosu yok, vites yok, kablolar ezik halde elimde kaldı.
Evin içerisinde tabii doğum günü olan bir çocuk aileler yaklaşık olarak 10 kişi varız utancımdan yerin dibine girdim çıktım tabii çocukta durum karşısında bişey diyemedi daha da çok mahçup oldum. Kutunun fotoğraflarını çektim hepsiburada.com müşteri hizmetlerini aradım ve iade talebi oluşturmanız gerekiyor diye cevap aldım doğal olarak. Gerekli işlemleri yaptım, fotoğrafları ekledim talebimi oluşturdum. Satıcı denilen şahsiyetsiz adama soru sor diye bir yer var oradan sitemimi belirttim ve cevap olarak firmamız adına özür dileriz, dilerseniz vites için talep oluşturabilirsiniz cevabını verebildi. Aksini iddiaa edemedi sanırım bu benim için bir ispat kanıt niteliğinde olabilir.
Pazartesi günü ben bu koliyi kargo firmasına vereceğim, para iadesini almak için uğraşacağım. Bu zamana kadar ben böylesine bir sorun yaşamadım, açıkcası şaşkın durumdayım. diyelim satıcı ürünü kabul etmedi, hepsiburada.com'a benim söylediklerimin aksini iddiaa etti bu durumu nasıl kanıtlıyor? amazon gibi kamera kayıtları tutuluyor mu? para iadesini ben satıcıdan mı alıyorum yoksa hepsibura.com dan mı?
Daha önceden böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu, sonucunu ne oldu bilgi verebilirmisiniz?
Asus B550-E gaming 0d hatası
Merhaba arkadaşlar,
Araştırdığıma göre bu anakart ile bu sorunu yaşayan çok insan var ve bir çoğuda eski bios sürümlerinde bu hatanın olmadığını sonraki sürümlerde ortaya çıktığını iddia ediyor ki benimde bu zamana kadar bir sorunum yoktu.
Kullanmış olduğum ramleri XMP olarak kullanırsam herhangi bir sorun oluşmuyor. Ama 3600 mhz olan ramlerimi 3800 mhz ye çıkardığım zaman d0 hatasını alıyorum ve sistem boot etmiyor taki sistemi kapatıp açana kadar sonrası sorunsuz bir şekilde çalışıyor.
Sorun PSU dan şarteli kapatıp açtığın zaman gerçekleşiyor, şarteli kapatmazsan sorunsuz olarak sistem boot edip yoluna devam ediyor. Sadece XMP açarak kullanırsam PSU kapatıp açsanda sorsunsuz bir şekilde boot ediyor.
Ramlerde herhangi bir sorun yok, memtest ile defalarca 8 saat test ettim oyunlarda uygulamalarda herhangi bir donma reset atma yavaşlama söz konusu değil.
Bu anakartı kullanıp böyle bir sorunla karşılaşan ve çözüme kavuşmuş birisi var mı?
--------------------
Güncelleme
msi meg b550 unify-x modelini alarak yaşadığım sıkıntılardan kurtuldum, benim için anakart defteri şuanda kapandı umarım sıkıntısız bir şekilde devam eder.
O.c yapacak arkadaşlarda bu durumları araştırarak kart seçimi yapabilmesi adına bunu paylaşmayı uygun gördüm. Standart kullanıcılar için herhangi bir sorun yok amaç o.c olacaksa bu kartlardan uzak durun arkadaşlar beklemiş olduğunuz verimi stabiliteyi veremiyor.
2.el konusuna satış için ilan açtım ve yaşadığım sorunları belirterek satışa koydum. Herhangi bir şekilde o.c yapılmayıp sadece xmp modunda kullanacak kişiler için bir sorun teşkil etmiyor benim gibi uç noktaları görmek isteyen kişilere satışını yapmayacağım.
Fikirlerinizi almak istiyorum
Merhaba,
Yakın bir zamanda bir sistem topladım pandemi yasak falan derken zamanım vardı ama şuanda maalesef zamanım yok işlerden dolayı elimdeki mevcut işlemci ve ekran kartını satıp güçlü bir apu işlemci almak istiyorum.
elimde asus rog strix B550 e gaming anakart var 32 gb ram ssd herşey güzel bir şekilde hazır.
açıkcası tamamen sistemi satıp bozup tekrar dan toplamak istemiyorum.
Asus rog strix B550 e gaming anakartımda kullanabileceğim en güçlü apu işlemci hangisidir?
Merhaba arkadaşlar,
Bugün 5950x siparişini verdim muhtelemen hafta sonuna kadar elimde olur. Hali hazırda kullanmış olduğum Asus rog strix b550-e gaming anakartımla kullanmayı düşünüyorum, tabii aklımda anakart yetersiz kalır mı düşüncesi de oluştu bu konuda bana tavsiye verebilirmisiniz.
elimdeki 3900x ve b550-e gaming anakartı satarak daha üst seviye performansa katkı sağlayacak bir anakarta geçebilirim.
5950x 100-100000059WOF koduna sahip işlemciyi aldım, itopya ya sordum tray mi diye yok kutulu dediler ama tereddütte kaldım, soğutucu olarak hali hazırda kullandığım noctuhaya devam etmeyi düşünüyorum umarım herşey yolunda gider.
3900x Oc. hakkında bilgi istiyorum
Merhaba arkadaşlar,
Aynı oranlar ile daha iyi değerler alırken bios güncellemesinden sonra aldığım değerde düşüş var, bunun sebebi ne olabilir herhangi bir değişiklik yapmadım. 3900x kullanıp bu değerler ile oc yapan varsa değerlerini paylaşabilir mi?
Meslek: Bilgisayar Donanım
(O_o) |
Son Giriş: 8 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5.821
İkinci El Bölümü Mesajları: 37
Konularının görüntülenme sayısı: 21.323 (Bu ay: 220)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 252 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware