Şimdi Ara

ntoskrnl.exe mavi ekran hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yıllardır çözemediğim bir mavi ekran sorunum var. Mavi ekran kodum genellikle ''Kernel Security Chech Failure'' oluyor. Memtest ile bellekleri taradım temiz çıktı belleklerde bir sorun yok. Windowsu kurduğum SSD'yi kendim sıfır almıştım onda da bir sorun yok. Bios'u güncelledim, her türlü driver güncellemelerini yaptım yıllardır burda ve technopat gibi benzer sitelerde konular açtım ama hiç bir şekilde sorunumu çözemedim artık son umudum burası. Gene çözemezsem parçaları tek tek satacağım gına geldi artık.

Minidump.rar dosyası buyrun https://dosya.co/x27221wsypqq/minidump.rar.html

Sistemim şöyle:

MSI a68 hm e33 Anakart

AMD A10 7870K Apu işlemci

Corsair Vengeance DDR3 2400mhz 8gb RAM

Samsun750Evo 120gb SSD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RGFVEGT -- 21 Haziran 2020; 14:57:53 >

• ne kadar güncel olsa da bazı donanımlar bu hataya sebep olabiliyor ram'lerden eminseniz ağ kartını kontrol edin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BaskiliUrunum kullanıcısına yanıt
    Realtek'in bütün sürücülerini güncelledim. Daha önce de güncellemiştim bir faydası olmamıştı şimdi yeniden güncelledim gene olacağını sanmıyorum ama hadi hayırlısı
  • Çekirdek güvenlik denetimi hatasına neden olan nedir?
    Çekirdek güvenlik denetimi hatası şunlardan kaynaklanır:

Bellek sorunları
    Eski sürücüler
    Virüsler
    Bozuk Windows sistem dosyaları
    Güvenlik programları
    Hasarlı veya bozuk bir sabit disk
    Bunlardan en yaygın olanı, özellikle eski bir sürümden Windows 8 veya 10'a yükseltme yaptıysanız uyumsuz sürücülerdir. Muhtemelen, önceki sürümler için iyi çalışan bir sürücü kullanıyor olabilirsiniz, ancak mevcut sürüm için değil. Böyle bir durumda, sistem bu hatayı atar.

Genellikle, başlatma sırasında Windows işletim sisteminde bir kontrol işlemi vardır. Bu işlem, herhangi bir kritik veri yapısında bozulma algıladığında KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE hatasını atar.

Çekirdek güvenlik denetimi hatası nasıl düzeltilir?
    Burada iyi ve kötü haberler var. Önce kötü haberlerle başlayalım.

Çekirdek güvenlik denetimi hatası şu şekildedir.

çekirdek güvenlik kontrolü

Bu, sorunun tam olarak ne olduğunu bilmeyeceğiniz anlamına gelir. Sürücüler, bellek, virüs veya ne? Bu yüzden sorunu anlamak için biraz keşfetmeniz gerekecek.

İyi haber şu ki, kolayca düzeltebilirsiniz, ancak nedeni belirlemek için farklı adımlar denemeniz gerekebilir.

Bu hatayı nasıl belirleyeceğinizi ve çözeceğimizi görelim.

Bellek sorunları
    Bellek sorunlarını Windows 10, 8 ve 7'de bulunan bellek tanılama aracıyla belirleyebilirsiniz. Bu araç ayrıca bilgisayarınızdaki RAM'i de sınar.

Bu aracı çalıştırmak için, Kontrol paneline gidin ve arama çubuğuna "bellek" yazın. Bu aracı açmak için “bilgisayar belleği sorunlarını tanıla” ya tıklayın. Ayrıca, aramaya "mdsched" yazabilir ve bu aracı açmak için Enter tuşuna basabilirsiniz.

Windows Kulübü

İki seçeneğiniz vardır - bilgisayarı yeniden başlatın ve sorunları hemen kontrol edin veya yeniden başlattığınızda sorunları kontrol edin.

Tercihinize bağlı olarak iki seçenekten birini seçin. Hemen yeniden başlatmayı seçerseniz, çalışmanızı kaydettiğinizden emin olun.

İleri düzey bir kullanıcıysanız ve bu aracın ayarlarını değiştirmek istiyorsanız, araç başladığında F1 tuşuna basın. Aşağıdaki parametreleri değiştirebilirsiniz.

Test - Temel, standart ve uzatılmış olmak üzere üç tür test vardır. Bu testlerin her biri ekranda açıklanmıştır ve hangisini istediğinizi seçebilirsiniz.
    Önbellek - Önbellek ayarını seçin
    Başarılı sayım - Sistemin bu testi kaç kez tekrarlamasını istediğinize karar verin.
    Değişiklikleri yaptıktan sonra testi başlatmak için F10 yazın.

Bu araç hata verirse, bu hatalar bellek yongasında veya RAM'de bir sorun olduğunu gösterdiğinden üreticinize başvurun.

Bozuk Windows dosya sistemi
    Çekirdek güvenlik denetimi hatasının bozuk veya bozuk bir dosya sisteminden kaynaklanıp kaynaklanmadığını kontrol etmek için sistem dosyası denetleyici aracını çalıştırın.

İşletim sisteminizi özelleştirirken herhangi bir sistem dosyasını değiştirdiyseniz veya değiştirdiyseniz bu yardımcı programı çalıştırın. Ayrıca, Windows Vista, 7, 8 veya 10 kullanıyorsanız başka bir programın sistem dosyalarınızda tahrif olabileceğini düşündüğünüzde bu aracı çalıştırın. Bunun nedeni, bu sürümlerde sistem dosyası denetleyicisinin Windows Kaynak Koruması ile entegredir, bu nedenle tüm kritik sistem dosyaları korumalı moddadır. Herhangi bir değişiklik olsa bile, orijinal dosya otomatik olarak klasörün önbelleğe alınmış bir kopyasından geri yüklenir.

Nasıl Yapılır Geek

Her neyse, bu aracı çalıştırmak için komut isteminizi açın, “sfc / scannow” yazın ve enter tuşuna basın. Bu araç çalışır ve herhangi bir sorun durumunda yeniden başlatma sırasında bozuk dosyaları önbellekten değiştirir.

Sürücü sorunları
    Sürücü Doğrulayıcı, sürücü uyumsuzluklarını kontrol etmek için iyi bir araçtır. Bu aracı açmak için, başlat menüsü arama kutusuna “verifier” yazın ve enter tuşuna basın. Alternatif olarak, “verifier /?” Yazın. komut isteminde. Her iki seçenek de Sürücü Doğrulayıcı'yı açmalıdır.

Not: Bu aracı yönetici olarak çalıştırmanız gerekir.

Varsayılan olan "standart ayarlar oluştur" u seçin ve İleri'ye tıklayın. Ayrı seçenekleri veya ayarları seçmek için “özel ayarlar oluştur” seçeneğini de belirleyebilirsiniz. Seçeneklerinizden bazıları:

Otomatik kontrol - Bu seçenek her zaman seçili sürücülerin performansını kontrol eder. Hatalı davranış durumunda, yönetici sürücünün yüklenmeden önce tüm kaynakları serbest bırakmasını sağlar.
    Özel havuz - Bu seçeneği belirlediğinizde, yönetici taşmalar ve azlıklar için izlenen özel bir havuzdan bir sürücü bellek isteği atar.
    IRQL denetimini zorla - Bu seçenekte, yönetici sürücünün disk belleği belleğine yanlış IRQL'de erişmesini önlemek için ücretli kodu geçersiz kılar.
    Düşük kaynak simülasyonu - Bu seçeneği belirlediğinizde, yönetici sürücünün düşük kaynakları işleme yeteneğini sınamak için sürücüye bellek isteklerini rasgele reddeder.
    Havuz izleme - Bu seçenek, sürücünün yüksüz olduğunda tüm bellek kaynaklarını serbest bırakıp bırakmadığını izler. Bu, bellek sızıntılarını önler.
    G / Ç doğrulaması - Bu seçenek sürücünün G / Ç işleme yeteneğini izler ve işlem sırasında tutarsız G / Ç yordamlarını algılar.
    Kilitlenme seçeneği - Bu seçenek, sürücünün kilitlenmelere neden olup olmadığını kontrol etmek için sürücünün dönüş kilitlerini ve mutekslerini izler.
    DMA doğrulaması - Bu seçenek kontrol eder
    Geri bildirim gönder
    Geçmiş
    Kaydedilenler
    Topluluk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Disk veya anakartin üzerindeki sata portundan

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    silindi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.