Öncelikle lütfen minidump dosyasına bakmadan kabloları kontrol et, sürücüleri güncelle vs gibi şeyler yazmayın lütfen çünkü basit yolları denedim, tüm sürücüleri güncelledim hatta araştırıp stabil sürümlerini bile denedim. 6 aydır sistem boştayken ya da oyundayken farketmeksizin mavi ekran hatası alıyorum bazı parçaları değiştirdim ve son 3 aydır da parçalarım stabil olarak duruyor ama sorun geçmedi. İlk olarak ekran kartı sonra bellek sonra güç kaynağı değiştirdim son 3 aydır da sistemdeki parçalarda başka değişiklik yapmadım zaten işlemci de yenilemeye gidersem tekrardan anakart, işlemci ve bellek almam gerekecek 9000 serisi için o da ciddi maliyet istiyor maalesef. İlk başlardan beri minidump dosyası oluşturmadığı için mecbur körü körüne değiştirmiştim ama çok şükür bu sefer oluşturuldu o yüzden sebebini bulabilirsem çok faydalı olacak en azından bilmeden parça değiştirmemiş olurum. Prime95, Memtest, OCCT'deki tüm testleri, AIDA64 de yaptım hiçbirinde hata almadım. Eskiden ekran kartında 1070 Ti vardı ilk olarak sorun başlamadan 2 ay öncesindeki sürücüsünü yüklemiştim DDU ile silip yine olmamıştı, format attığım zaman eskiden attığım ISO dosyasının aynısıyla attığımda da oldu sonra güncel ISO ile de denedim yine çözüm olmadı, sonra 4070 Ti aldım baktım düzelmiyor acaba güç kaynağı mı dedim 1000'lik güç kaynağı aldım, hala geçmeyince yeni bellek aldım özellikle araştırıp AMD ile ve 5900X ile uyumlu olsun diye bu belleği aldım ki sitesinde de tam uyumlu gösteriyordu hatta sorun tekrar olunca biosu tekrar sıfırlayıp 2133 MHz de bile çalıştırdım. Ve her donanım değişikliğinde baştan formatlayarak kurulum yaptım, bios pili çıkartarak olsun flash bios olsun denemeler yaptım. Bilgisayarı açıp 10 dk sonra geldiğimde, Chrome'da gezinirken, Cs2 ve Call of Duty oynarken ,League of Legends oynarken, Rainbow 6 oynarken veya sadece arkadaşlarımla konuşurken bile yediğim oldu. Ram, ekran kartı ve güç kaynağını değiştirdim birden çok kez format attım, herhangi bir overclock veya biosta değiştirdiğim bir ayar yok ve güncel bios, chipset ve ekran kartı sürücülerini birden çok kez değiştirdim, DDU ile silip kurdum, format attım değişen bir şey olmadı. Sıcaklık değerlerim normal gözüküyor oyunda da. Önceki yediğim mavi ekran hatalarında sistem minidump dosyası oluşturamıyordu, minidump klasörünü değiştirip başka sabit disk seçince hem C/Windows/minidump klasörüne hem de seçtiğim diğer sürücüye minidump dosyası oluştu biri 2.9 mb diğeri 2.5 gb olmak üzere 2 minidump dosyası oluşturdu. İkisinin de indirme bağlantılarını aşağıya bırakıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. https://www.mediafire.com/file/c13kv8ofv6ap55b/112224-21343-01.zip/file (Küçük olup C:/Windows/minidump klasöründe oluşan) https://www.mediafire.com/file/xe6d8ewyciit1d0/Minidump.zip/file (Büyük olup diğer sabit diskte oluşan) |
Bildirim