Şimdi Ara

Bilgisayar uyku modundan çıkmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
20.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, yine çok harika bir hatayla karşı karşıyayım, biri bana yardım ederse çok sevinirim. Anlatıyorum: Şu ana dek hiç sıkıntısı olmayan bilgisayar 1 haftadan beri uyku moduna girdikten 30 dakika sonra bilgisayarı açmayı deneyince uyku modundan çıkmıyor. 30 dakika öncesinde çıkmayı denediğimde çıkıyor fakat 30 dakika bekledikten sonra açmayı deneyince çıkmıyor. Hiç bir aygıtta değişiklik yapmadım, güncelleme yapmadım, yeni aygıt takmadım, Windows Update'ten güncelleme yapmadım, şuana dek format da atmadım fakat bu sorun birdenbire oldu. Sadece reset atınca bilgisayar kendisine geliyor fakat reset atınca da tam 10 dakika işlemci fanı son hızda dönüyor. İşlemcinin kendisi sürekli 60 derece fakat 10 dakika boyunca bir türlü soğumuyor. Lütfen biri bana yardım etsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RadioactiveBlackBox -- 25 Temmuz 2016; 17:32:06 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Uyku Modundan Çıkmıyor Sorunu ve Çözümleri

Bilgisayarınız uyku modundan çıkmıyorsa, bu sorunu gidermek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

• Güç Düğmesine Uzun Basın: Bilgisayarınızın güç düğmesine yaklaşık 10 saniye boyunca uzun basın. Bu, bilgisayarı zorla kapatacaktır. Ardından bilgisayarı yeniden başlatmayı deneyin.
    • Klavye ve Fareyi Kontrol Edin: Klavye ve farenizin bilgisayara düzgün şekilde bağlı olduğundan emin olun. Gerekirse, bağlantıları kontrol edin veya farklı bağlantı noktalarını deneyin.
    • Güç Seçeneklerini Kontrol Edin: Bilgisayarınızın güç seçeneklerini kontrol edin. Uyku modundan çıkma ayarlarının doğru olduğundan emin olun. Ayarları "Bilgisayar Uyandığında Şifre İste" olarak ayarlanmışsa, bilgisayarı uyku modundan çıkarmak için şifrenizi girmeniz gerekebilir.
    • Ekran Kartı Sürücülerini Güncelleyin: Ekran kartı sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Güncel olmayan sürücüler uyku modundan çıkma sorunlarına neden olabilir.
    • BIOS Ayarlarını Kontrol Edin: Bilgisayarınızın BIOS ayarlarında "Güç Yönetimi" seçeneklerini kontrol edin. Uyku modu ayarlarının doğru olduğundan emin olun.
    • Donanım Sorunlarını Kontrol Edin: Donanım sorunları da uyku modundan çıkma sorunlarına neden olabilir. RAM ve sabit sürücü gibi donanımları kontrol edin. Gerekirse, donanımı çıkarıp yeniden takın veya değiştirin.

Bu adımları uyguladıktan sonra bilgisayarınız hala uyku modundan çıkmıyorsa, profesyonel bir teknisyenden yardım almanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Lütfen biri yardım etsin yaa çok önemli bilgisayar bu gidişle hepten kafayı yiyecek.

Birkaç bilgi vermeyi unutmuşum; İşletim sistemim Win 8.1 U1 ve de bilgisayara reset atınca anakarttan normalden daha uzun dıt sesi geliyor.
    Lütfen arkadaşlar biri yardım etsin kafayı yiyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun da mı çözümü yok yaaa, neden kimse bir şey yazmıyor :(

• 1 gün oldu hala mesaj yok

• Ramlerin yerlerini değiştir. Uzun bip sesi power arızası da olabilir, farklı bir power ile test et. İnş. çözersin.
  • ahanda kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim! Belleklerde sıkıntı yok. Hatta Bellek test bile yaptım, hiçbir sıkıntı çıkmadı. Anakartı, harddiskleri, bilgisayara takılı olan aygıtları, uzatmalı prizleri vb. her şeyi test ettim (güç kaynağı hariç), hiçbirisinde sıkıntı yok. Ama şöyle bir şey var: Bilgisayar sadece benim odamdaki lamba ve balkon lambası açabiliyor. Balkon lambasını açıp kapadığımda bilgisayar hemen uyanıyor. Bilgisayarı başka bir odaya taktığımda da aynı fakat üç odanın prizleri tek bir şaltere bağlı ama bu iki odanın lambası bilgisayarı tetiklemiyor, sadece benim odamdaki lamba ve balkon lambası bunu yapabiliyor. Kısacası evin elektriklerinde mi yoksa güç kaynağında mı sıkıntı var çözemedim :(
  • Aynisi bende de var. Ornegin uyku degilde ekran koruyucu olmamasina ragmen ekran karariyor ve fareyi haraket ettirince ekran geliyor. 1 saat boyle kaldimi ekran gelmiyor bir sure sonra kendi kendine reset falan atiyor bu ozelligi kapatmanin yolu varsa kapatabilirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayarı uykudan açmaya çalıştığında hala uykuda olduğunu anlayabiliyormusun yani uyarıcı led ışık falan varmı pc de? Saçma gelebilir ama windows uykuda olan bişgisayarı belli bir müddet sonra tamamen kapatır. Bunu güç seçenek ayarlarından kontrol edebilirsin.
    Başka bir tahmin ise harddiskiniz bad sector felan olmuş olabilir hocam.

• linyit43 kullanıcısına yanıt
    Güç seçeneklerinde ekran kapama ayarı bulunuyor. Ayrıca uyku modunu da buradan kapatabiliyoruz fakat ben uyku modunu kullanmak istediğimden kapamıyorum.
  • Far2Cry kullanıcısına yanıt
    Evet, bilgisayarımın uyku modundan çıkmadığını anlayabiliyorum. Bilgisayarımda ışıklı bir aygıt takılı ve bilgisayar uyku moduna girince bu ışık sönüyor (aygıt kapanıyor), uyku modundan çıkınca tekrardan açılıyordu fakat uyku modundan çıkmadığından bu ışık açılmıyor. Bir de harddisk ışığından da hareketlilik yok. Normalde harddisk ışığı yanmaya başlardı.
  • WİN 8.1 işletim sistemi kullanıyorum bugün itibariyle uyku moduna giren bilgisayarım klvayenin bir tuşuna veya mouse hareket ettirdiğimiz zaman uyanıyordu artık uyanmıyor..güç düğmesine sürekli basıp çekiyorum veya sürekli elimi kaldırmadan 3 sn basıyorum değişiklik yok arkadaki güç kablosunu çıkararak ancak bilgisayarı tekrardan başlatıyorum anlamış değilim. daha düne kadar bu şekilde kullanırken neden böyle oldu anlam veremedim.. son zamanlarda sadece kaspesky antivürüs programı yükledim acep onunişi mi bu olay onuda bilmiyorum şuan için başka yollar arayacam artık çözersen burayada çözümü yazarım
  • aksaray1 kullanıcısına yanıt
    Antivirüsler etkileyebiliyor, daha önce antivirüs yüzünden bilgisayarımın kapandığı halde fanlarının çalışır durumda kaldığını bilirim. Format atıp tek tek kullandığım programları kurarak aç kapa yapa yapa bulmuştum. AV'yi kurduğumda bilgisayar kapanıyor ancak gücü kesmiyordu, fanlar dönüyordu, AV'yi sildim her şey normale döndü.

Öncelikle bios'u öntanımlı ayarlara alarak deneyin. (Bios sıfırlayın)
  • Sorunumu uzun bir aradan sonra çözdüm. Aslında çözeli uzun bir süre oluyor ^^; , fakat yine de böyle bir durumla karşılaşan olursa diye yazmaya karar verdim (Böyle bir durumla kimsenin karşılaşacağını sanmıyorum <D )

Sorun, dandik anakartla yüksek güçlü işlemcinin bir araya gelmesinden kaynaklanıyormuş. Bilgisayarım son zamanlarda NES emülatörde Super Mario Bros. oynarken bile lag olmaya başlayınca ve bu oyunu oynarken bile fanın devri daha da çıktıkça aklıma bu işlemcinin 4 pin değil de 8 pin istiyor olma ihtimali aklıma geldi. İşlemcinin voltajını ve GHz'ini düşürdükten sonra cidden bir daha böyle bir olay olmadı <D

Kısacası çözüm ya iyi anakart almak, ya da işlemcinin hızını ve voltajını düşürmek.
    Sorun çözüldü ^^
  • quote:

Orijinalden alıntı: RadioactiveBlackBox

Sorunumu uzun bir aradan sonra çözdüm. Aslında çözeli uzun bir süre oluyor ^^; , fakat yine de böyle bir durumla karşılaşan olursa diye yazmaya karar verdim (Böyle bir durumla kimsenin karşılaşacağını sanmıyorum <D )

Sorun, dandik anakartla yüksek güçlü işlemcinin bir araya gelmesinden kaynaklanıyormuş. Bilgisayarım son zamanlarda NES emülatörde Super Mario Bros. oynarken bile lag olmaya başlayınca ve bu oyunu oynarken bile fanın devri daha da çıktıkça aklıma bu işlemcinin 4 pin değil de 8 pin istiyor olma ihtimali aklıma geldi. İşlemcinin voltajını ve GHz'ini düşürdükten sonra cidden bir daha böyle bir olay olmadı <D

Kısacası çözüm ya iyi anakart almak, ya da işlemcinin hızını ve voltajını düşürmek.
    Sorun çözüldü ^^

reis sen kralsin. güya pc hizlansin diye islemci sayisini yukselttim. onunla da ana kart çakışıyormuş meğersem. kapattım işlemci sayısını aldım uyku moduna pc açıldı. cok tesekkur ederim :-)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.