Şimdi Ara

Ekran Kartı Sürücüsü Çöktü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 11 kullanıyordum oyun oynarken bilgisayar donuyordu ve restart atana kadar düzelmiyordu.Sorunun işletim wiwteminde olduğunu düşündüğüm için bilgisayarıma windows 10 kurdum.Valorant oynarken bile sürekli ekran kartı sürücüsü çöktü hatası alıyorum.

-Ekran kartı driverı günceş

-windows updatelerinin tamamı yapılı

-Directx12 kurulu

-Isınma Sorunu yok

sistemim

ryzen5 4500

msi A520M-A Pro

GTX1660S

8 GB Ram

500W psu

• Up

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gpu’ya büyük ölçüde çalıştıracak diğer oyunlarda da bu sorun var mı?

sorun evetse ekran kartı ramlerinde hata olabilir hatalı bellek kullanımı gibi bunun için occt testini deneyebilirsin test biraz uzun sürüyor fakat sorunun hangi donanımdan kaynaklandığı konusunda fikir verecek nitelikte

eğer sorun ekran kartında ise daha detaylı test sonuçları için gpu’ya özgü furmark gibi testleri yapmanı da öneririm

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Crowne C kullanıcısına yanıt
    hocam 1 ay öncesine kadar böyle bir sorun yoktu.Büyük oyunlarda direk donuyor.Ses gelmeye devam ediyor.Bu şekilde hata veriyor olay görüntüleyiciden baktığım zaman
    Ekran Kartı Sürücüsü Çöktü

• Diş Fırçası D kullanıcısına yanıt
    sorun ekran kartında görünüyor öncelikle şu ayarı yapabilir misin?
    ayarlar > grafik ayarları > donanım hızlandırmalı gpu zamanlamasını kapayarak sistemi yeniden başlatıp sorunu tekrar gözlemle

güncel sürücü kullandığını söyledin fakat şimdi de ddu indirerek güvenli modda uygun sürücüyü kaldırıp yükleme işlemini gerçekleştirebilir misin? en güncel olmasına takılma kullandığın modelin hata vermeyen bir başka sürümünü yüklemeyi dene, mesela 411.70 veya 528.49 gibi sürümlerde benzer sorunlarla bir ihtimal karşılaşmayabilirsin

bununla birlikte sorun başka bir donanımdan da kaynaklanabilir dediğim gibi, hata dolaylı yoldan oluşuyorsa bunu belirlemek için farklı program testlerini yapmanı öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crowne -- 20 Temmuz 2023; 2:49:21 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Crowne C kullanıcısına yanıt
    Hocam dedikerinizi denedim.Bir çözüme ulaşamadım Yabancı forumlara baktığımda bu tarz sorunları 3090-4080 gibi kartlarda bile yaşadıklarını gördüm.Servise göndereceğim galiba.Ram frekansını değiştirdiğimde yarım saat kadar sorun çıkmadı sonra aynı şey oldu.Denk geldi galiba

• Diş Fırçası D kullanıcısına yanıt
    aynı sorunu bende yaşıyorum w 11 kullanıyorum w 10 geçtikten sonra cözebildin mi yada geçmeden çözebildinmi bende bazen görev çubuğuda titriyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • un1que13418 U kullanıcısına yanıt
    Hocam win10 kurulumu ve 8 GB ram eklemesiyle çözüldü sorunum.Windows 10 a geçtikten sonra sürücü çöktü hatası geçti ama siyah ekren verip oyundan atmaya devam ediyordu ram takviyesi de yapınca o sorun da çözüldü

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.