Şimdi Ara

ERROR: No boot disk has been detected or the disk has failed. Hatası alıyorum ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Abimle tartışmıştık oda bana sinirlendi ve yereldisk c yi sildi ve bios şifresi koydu. Bios şifresini buldum fakat format atmak için format dvd sini taktığımda "ERROR: No boot disk has been detected or the disk has failed." diye bir hata aldım. Bios menüsüne girmek için f2,f10 ve delete ye basmama rağmen giremedim nasıl çözebilirim bu sorunu?
     ERROR: No boot disk has been detected or the disk has failed. Hatası alıyorum ne yapmalıyım?

• Yapay Zekanın Yanıtı

"No Boot Disk Has Been Detected or the Disk Has Failed" Hatası ve Çözümleri

"No boot disk has been detected or the disk has failed" hatası, bilgisayarınızın işletim sistemini yükleyemediği anlamına gelir. Bu hata, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

Olası Nedenler:

• Önyüklenebilir bir işletim sistemi diski bulunmuyor.
    • Sabit sürücü arızalı veya bağlantısı kesik.
    • BIOS ayarları yanlış yapılandırılmış.
    • Donanım sürücüleri güncel değil.

1. Önyüklenebilir Disk Kontrolü:

• USB sürücü veya DVD gibi önyüklenebilir bir işletim sistemi diski kullanıp kullanmadığınızı kontrol edin.
    • Diskin doğru şekilde takılıp takılmadığını ve BIOS'ta önyükleme sırasının doğru olup olmadığını inceleyin.

2. Sabit Sürücü Kontrolü:

• Sabit sürücünün fiziksel olarak bilgisayara bağlı olduğundan emin olun.
    • Sabit sürücüyü çıkarıp yeniden takmayı deneyin.
    • BIOS'ta sabit sürücünün algılandığını kontrol edin.

3. BIOS Ayarları:

• BIOS ayarlarına girin ve önyükleme sırasının doğru olup olmadığını kontrol edin.
    • Sabit sürücünün önyükleme sırasının en üstte olduğundan emin olun.
    • BIOS ayarlarını sıfırlamayı deneyin.

4. Donanım Sürücüleri:

• Anakart ve depolama denetleyicisi gibi donanım sürücülerinin güncel olduğundan emin olun.
    • Üreticinin web sitesinden en son sürücüleri indirin ve yükleyin.

Diğer Hususlar:

• Sabit sürücünüz arızalıysa, onu değiştirmeniz gerekebilir.
    • Sorun devam ederse, donanımınızda daha ciddi bir sorun olabilir ve profesyonel yardım almanızı öneririz.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: emirhansagdic

Merhaba arkadaşlar. Abimle tartışmıştık oda bana sinirlendi ve yereldisk c yi sildi ve bios şifresi koydu. Bios şifresini buldum fakat format atmak için format dvd sini taktığımda "ERROR: No boot disk has been detected or the disk has failed." diye bir hata aldım. Bios menüsüne girmek için f2,f10 ve delete ye basmama rağmen giremedim nasıl çözebilirim bu sorunu?

bios şifresine ne gerek var. bildiğim kadarıyla bios pilini sökerseniz ve kasayı fişten çekerseniz ve 5-10 beklerseniz bios sıfırlanır ve şifre istemez

• quote:

Orijinalden alıntı: oguz298

quote:

Merhaba arkadaşlar. Abimle tartışmıştık oda bana sinirlendi ve yereldisk c yi sildi ve bios şifresi koydu. Bios şifresini buldum fakat format atmak için format dvd sini taktığımda "ERROR: No boot disk has been detected or the disk has failed." diye bir hata aldım. Bios menüsüne girmek için f2,f10 ve delete ye basmama rağmen giremedim nasıl çözebilirim bu sorunu?

bios şifresine ne gerek var. bildiğim kadarıyla bios pilini sökerseniz ve kasayı fişten çekerseniz ve 5-10 beklerseniz bios sıfırlanır ve şifre istemez

Onu bende biliyorum fakat bildiğim kadarıyla kasayı açtığım anda garanti dışı kalıyor

• Cd den başlatmak için biostan cdyi ilk sıraya alıp deneyin. Boot seçenekleri menüsü varsa onuda deneyebilirsiniz.
  • Hdd de sorun olabilir benimde geçen sene başıma buna benzer bir sorun gelmişti cyide dyide sıfırlamıştı buyuk ihtimalle internetten gelen bir virüs sonucu olmuştur 2 gün önce nette virusleri araştırdım sadece metin belgesi üzerinden yazılan 2 satırlık kod tüm hddyi hatta biosu silebiliyor girdiğin sitelere dikkat et.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oguz298

quote:

Onu bende biliyorum fakat bildiğim kadarıyla kasayı açtığım anda garanti dışı kalıyor

set bilgisayarsa garanti dışı kalır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.