Şimdi Ara

Ekran kartı çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
36.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün akşam bilgisayarı kapattığımda çalışıyordu ama şimdi açmaya çalıştım ekrana görüntü gelmedi. Anakartta onboard ekran kartı vardı ben de onla açtım ekran kartının fanı dönüyor ama görüntü vermiyor. Ekran kartının böyle çalışırken bozulma ihtimali var mı ? Sorun anakartta olabilir mi?

Anakart ECS A890GXM
    Ekran kartı gigabyte gtx 460.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Susanoo -- 26 Ocak 2011; 16:05:14 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekran Kartı Çalışmıyor: Sorun Giderme Rehberi

"Ekran kartım çalışmıyor" sorunu, bilgisayar kullanıcıları için yaygın bir sorun olabilir. Ekran kartı, bilgisayar sistemindeki görüntüleri işlemekten sorumludur ve arızalanması ekran sorunlarına neden olabilir.

Ekran Kartının Çalışmamasının Nedenleri

Bir ekran kartının çalışmamasının birden fazla nedeni olabilir:

• Yetersiz güç: Ekran kartınız, sorunsuz çalışması için yeterli güce ihtiyaç duyar. Güç kaynağının ekran kartının gereksinimlerini karşıladığından emin olmalısın.
    • Yanlış sürücüler: Güncel olmayan veya bozuk sürücüler, ekran kartı sorunlarına neden olabilir. En son sürücülerin yüklü olduğundan emin olmalısın.
    • Overclock: Ekran kartını overclock etmek, performansını artırabilirken, aynı zamanda istikrarsız çalışmasına da neden olabilir. Overclock ayarlarını sıfırlamayı denemelisin.
    • Donanım sorunları: Ekran kartı veya anakart üzerindeki fiziksel hasar, arızalara neden olabilir. Hasarı kontrol etmelisin.
    • Isınma: Ekran kartları ısı üretir ve aşırı ısınma sorunlara yol açabilir. Soğutma sisteminin düzgün çalıştığından emin olmalısın.

Sorun Giderme Adımları

Ekran kartı sorunlarını gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Bilgisayarı yeniden başlat: Bazen basit bir yeniden başlatma, ekran kartı sorunlarını çözebilir.
    • Ekran kartı sürücülerini güncelle: Ekran kartı üreticisinin web sitesini ziyaret ederek en son sürücüleri indir.
    • Overclock ayarlarını sıfırla: Ekran kartını overclock ettiysen, ayarları BIOS üzerinden sıfırlamayı dene.
    • Donanımı kontrol et: Ekran kartını ve anakartı hasar açısından kontrol et. Gerekirse profesyonel yardım almalısın.
    • Soğutma sistemini kontrol et: Ekran kartının ve bilgisayar kasasının içindeki tozu temizle. Soğutucu fanların çalıştığından emin ol.

Bu adımları izledikten sonra hala "ekran kartı çalışmıyor" sorunu yaşıyorsan, daha ileri sorun giderme için teknik destekle iletişime geçmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ekran kartını sök ve yeniden tak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joe-kr

Ekran kartını sök ve yeniden tak.
    İlk söküp takmamda çalışmadı 2. kez deneyince çalıştı Neden olmuş olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Susanoo

İlk söküp takmamda çalışmadı 2. kez deneyince çalıştı Neden olmuş olabilir?

Alıntıları Göster
    Soketlerde tozlanma veya statik elektrik kaynaklı bi sorun yaşanmış olabilir.
  • quote:

Soketlerde tozlanma veya statik elektrik kaynaklı bi sorun yaşanmış olabilir.

Alıntıları Göster
    Kasayı yan yatırıp açıyorum sorun yok sonra dik hale getirsemde bir şey olmuyor ama dik hale getirip yeniden başlattığımda aynı sorun yeniden oluyor.
  • quote:

Kasayı yan yatırıp açıyorum sorun yok sonra dik hale getirsemde bir şey olmuyor ama dik hale getirip yeniden başlattığımda aynı sorun yeniden oluyor.

Alıntıları Göster
    Ekran kartınızın üzerinde yer alan fanlardan dolayı oluşan ağırlık,ekran kartının anakart soketine tam olarak oturmamasına yada tam oturtulmadı ise aşağı doğru esneyerek anakart ile ekran kartı arasında iletişim problemi oluşturmasına sebep oluyor olabilir.
    Ekran kartınızı anakart soketine iyice oturtup,iyice-sıkıca vidalamayı deneyiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

Ekran kartınızın üzerinde yer alan fanlardan dolayı oluşan ağırlık,ekran kartının anakart soketine tam olarak oturmamasına yada tam oturtulmadı ise aşağı doğru esneyerek anakart ile ekran kartı arasında iletişim problemi oluşturmasına sebep oluyor olabilir.
    Ekran kartınızı anakart soketine iyice oturtup,iyice-sıkıca vidalamayı deneyiniz.

katılıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Ekran kartı çalışmıyor
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

katılıyorum

Alıntıları Göster
    Sokete iyice oturtup bir daha sıkıca vidaladım ama değişen birşey olmadı anakartta pci-e soketiyle anakart arasında ufak bir temassızlık olabilir mi? Varsa ben anakartı ve sistemin diğer parçalarını farklı yerlerden almıştım. Garantide gidip göstersem ekran kartından dolayı diyebilirler mi?

• quote:

Sokete iyice oturtup bir daha sıkıca vidaladım ama değişen birşey olmadı anakartta pci-e soketiyle anakart arasında ufak bir temassızlık olabilir mi? Varsa ben anakartı ve sistemin diğer parçalarını farklı yerlerden almıştım. Garantide gidip göstersem ekran kartından dolayı diyebilirler mi?

Alıntıları Göster
    "Ekrana görüntü gelmiyor" dersen zaten direk bakıçakları yer ekran kartı veya monitör olur.Anakartda dahili bir ekran kartı var demişsin.Onda deneme yapmadan önce harici ekran kartını sökmen sonra orda deneme yapman gerekir.Yoksa dahili çalışıyor olsa bile o yüzden görüntü vermez.Birde eğer sisteminde 1 veya 2 tane Ram takılı ise öncellikle 2 tane ise eş zamanlı çalışmamasından da görüntü gelmediği oluyor.Ama garantisi varsa orada bakılıması daha mantıklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: cnrynl91

"Ekrana görüntü gelmiyor" dersen zaten direk bakıçakları yer ekran kartı veya monitör olur.Anakartda dahili bir ekran kartı var demişsin.Onda deneme yapmadan önce harici ekran kartını sökmen sonra orda deneme yapman gerekir.Yoksa dahili çalışıyor olsa bile o yüzden görüntü vermez.Birde eğer sisteminde 1 veya 2 tane Ram takılı ise öncellikle 2 tane ise eş zamanlı çalışmamasından da görüntü gelmediği oluyor.Ama garantisi varsa orada bakılıması daha mantıklı.

Alıntıları Göster
    Sistem şimdi görüntü veriyor. Hariciden de dahiliden de ama sıkıntı bilgisayarın kasa dik bir şekildeyken çalıştırma tuşuna basarsam harici karttan görüntü gelmiyor dahilinden geliyor ama. Kasayı yatırıp çalıştırır ondan sonrada dik hale getirirsem harici karttan görüntü geliyor. Ben bu olayı çözemedim söktüm taktım sıkıca vidaladım gene olmadı. En son dün akşam kapattığımda bilgisayarda sorun yoktu bugün açamaya çalıştım başıma bunlar geldi.
    Edit: Onboard ekran kartı çalışırken diğerini sökülmemişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Susanoo -- 26 Ocak 2011; 19:47:42 >

• quote:

Sistem şimdi görüntü veriyor. Hariciden de dahiliden de ama sıkıntı bilgisayarın kasa dik bir şekildeyken çalıştırma tuşuna basarsam harici karttan görüntü gelmiyor dahilinden geliyor ama. Kasayı yatırıp çalıştırır ondan sonrada dik hale getirirsem harici karttan görüntü geliyor. Ben bu olayı çözemedim söktüm taktım sıkıca vidaladım gene olmadı. En son dün akşam kapattığımda bilgisayarda sorun yoktu bugün açamaya çalıştım başıma bunlar geldi.
    Edit: Onboard ekran kartı çalışırken diğerini sökülmemişti.

Alıntıları Göster
    bendede şuan aynı sorun var kasayı açtım biraz zorladım ittirdim ekran kartımı ama ben değişiklikleri yaparken pc çalışıyordu ve yeniden falan baslatmadım baslatmam gerekirmi yada daha degisik bi öneriniz varmı ??? lütfen teşekkkürkler şimdiden

• quote:

Orijinalden alıntı: shakercik

bendede şuan aynı sorun var kasayı açtım biraz zorladım ittirdim ekran kartımı ama ben değişiklikleri yaparken pc çalışıyordu ve yeniden falan baslatmadım baslatmam gerekirmi yada daha degisik bi öneriniz varmı ??? lütfen teşekkkürkler şimdiden

Bilgisayar çalışırken müdahale etme. Parçalar zarar görebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

quote:

Orijinalden alıntı: shakercik

Bilgisayar çalışırken müdahale etme. Parçalar zarar görebilir.

Alıntıları Göster
    Aynısı şu an bendede ooldu dün akşam hiç bi soruın yoktu ama bugün ne olduysa artık ekran açılmadı bende hariciye taktım ordan giriyorum şuan fan dönüyor ama ekrana görüntü gelmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: maktusso

Aynısı şu an bendede ooldu dün akşam hiç bi soruın yoktu ama bugün ne olduysa artık ekran açılmadı bende hariciye taktım ordan giriyorum şuan fan dönüyor ama ekrana görüntü gelmiyor

Çıkar-tak yapın.

Harici derken? Onboard kart varsa ona takıp deneyin bakalım çalışacak mı..
  • quote:

quote:

Çıkar-tak yapın.

Adını tam olaarak bilmiyorum ama galiba onboard yani normal pcnin ekran yeri oraya takınca çalışıyor.
  • quote:

quote:

quote:

Çıkar-tak yapın.

Adını tam olaarak bilmiyorum ama galiba onboard yani normal pcnin ekran yeri oraya takınca çalışıyor.

O zaman ekran kartı sorunlu. Çıkarıp takın, güç kablosu varsa onu kontrol edin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Çıkar-tak yapın.

O zaman ekran kartı sorunlu. Çıkarıp takın, güç kablosu varsa onu kontrol edin.

Alıntıları Göster
    Hepsini yaptım olmadı galiba yeni bir ekran kartı alıcam.

• quote:

Hepsini yaptım olmadı galiba yeni bir ekran kartı alıcam.

Alıntıları Göster
    sorunu çözdüm kasayı daha ilk defa açmama rağmen vida yalama yapmış bende iyice ekran kartına bastırıp hiç hareket ettirmedim düzeldi :) ekran kartını taktıkran sonra kabloyu takarken ekran kartı gevşiyomuş :D yardımn için saol konuyu hortlattığım için özür.
  • maktusso M kullanıcısına yanıt
    5 sene önce yazmışsın ama sorun bendede var onboardda calısıyor daha 2 gün önce ekran kartı calısıyordu suan calısmıyor bazen şansıma ekran geliyor ama bencede benim bilgisayarda bir gevşeklik var ekran kartının takıldığı vida yalama yapmış ondan olabilirmi ?
  • pcoyun P kullanıcısına yanıt
    herşey olabilir dostum iyice yerine oturtmayı dene monitör kablosunuda karta takarken kartı tut bi yandan oynamasın yerinden
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.