Şimdi Ara

Onboard Ekran Kartı Sorunu !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ben pc başında oyun oynamayı seven biriyim. ;

AMD Radeon hd 7670M 2GB 128 Bit Ekran Kartım Var. Ancak laptopumda çift ekran kartı var ; biri harici diğeri ise dahili. Dahili Olan ; ,İntel HD Graphics 4000.

Şimdi size diyeceğim , oyun oynarken dahili ekran kartı çalışıyor diye.. ;

Sizde bana Sağ tık yüksek performans felan filan diyeceksiniz.. Ama ne yaptıysam hala aynı.. İki ekran kartının da son sürücülerini yükledim. İkisi de düzgün kurulu.

Ancak harici ekran kartım güçlü olmasına rağmen çok düşük oyunda bile kasma yapıyor. Bu kasmanın nedeni hakkında düşüncem ; ben oyunun dahili ekran kartıyla çalıştırdığı için kastığını düşünüyorum. Bazı oyunlar bu teknolojiyi desteklemediği için Windows un gördüğü ekran kartıyla çalıştırıyor. Yan, İntel ile ..

Ben şunu da denedim. AMD denetim masasından oyunu yüksek performans yapsam da , güç tasarruflu işlemci yapsamda oyunda aldığım verim hiç değişmiyor.

Hatta oyunda en yüksek çözünürlükte ve en düşük çözünürlükte de aynı verimi alıyorum ilginçtir..

Bios tan kapat diyeceksiniz ama Bios versiyonum son güncellemede. Yani onboard la ilgili hiçbir şey yok. Kuzenimin pc sinde var. Baktım onunki Bios 1.0 mış..

Yani Bios tan da kapatılmıyor..

Ne yapmalıyım ? Sorunumu çözmem için yardım edene dualarım feda olsun..

• Viperthes V kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ikinci yani güçlü ekran kartın adaptöre bağlı iken çalışır

amd nin programı ile 2. ekran kartını aktif edebilirsin

eğer amd kartın aktifde hala kasma yaşıyorsan sıcaklık problemi veya başka sorunlar olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ascend

Öncelikle ikinci yani güçlü ekran kartın adaptöre bağlı iken çalışır

amd nin programı ile 2. ekran kartını aktif edebilirsin

eğer amd kartın aktifde hala kasma yaşıyorsan sıcaklık problemi veya başka sorunlar olabilir

AMD nin programı dediğiniz program hangisi acaba ? Ayrıca pil takılı değil. adaptöre bağlı kullanıyorum
  • http://blog.oguzkirat.com/851/hp-degistirilebilir-grafik-karti-yapilandirmasi/

şuraya bi göz atın

amd nin driverla kurulan programından bahsettim
  • Amd nin denetim masasını bilmiyorum ama nvidia da o uygulamaya özel ayarlar yapabiliyorsun diğer ekran kartını kullan gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxstar33

Amd nin denetim masasını bilmiyorum ama nvidia da o uygulamaya özel ayarlar yapabiliyorsun diğer ekran kartını kullan gibi

Çok denedim ama oyun bu teknolojiyi bilmediği için İntel ile açıyor. Tek çare onboard ekran kartını iptal etme ; ama nasıl ?!
  • Arkadaşlar ben sorunumu çözüm.

PC ye format attım. Ancak bana göre % 99 sorun şurada ;

Windows oyunu açarken AMD ye geçemiyordu. Bence AMD denetim masasından Explorer.exe yi Yüksek Performans yaptım. ( Bütün exe leri Yüksek Yapın Bence , Sorun yaşamamak için. ) Düzeldi oyun cam gibi .. Cevaplayan herkese teşekkürler..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Ekran kartı sürücü sorunu
    17 yıl önce açıldı
    Ekran kartı, anakart sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.