Şimdi Ara

Ekran Kartı Fan Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2-3 gün öncesine kadar hiçbirşey yoktu fakat şu an ekran kartımın fanı aşırı düzensiz çalışıyor. Örnek vermem gerekirse; 40 derecede 1000rpm 60 derecede 2000rpm 80 derecede 4000rpm olması gerekirken yani katman katman hızlanması gerekirken, artık fan 90dereceyi gördüğünde 5000rpm e çıkıp deli gibi döndükten/soğuttuktan sonra tekrar kapanıyor. Arkadaşlar kısacası artık fanım ya hep ya hiç modunda çalışıyor ve bu durum 1 haftadır böyle.

not: yazılımı güncelledim, kartı söküp temizleyip mecununu yenileyip tekrar taktım sorun devam.

• ekran kartınızın modeli nedir? eğer ekran kartınızın uygulaması varsa oradan silent mode gibi özellikleri kapatın. veya fan grafiği ile oynadıysanız default ayarlara döndürün
  • oguz298 kullanıcısına yanıt
    Valla hocam onuda denedim. ekran kartım 7850ati ve geçen haftaya kadar böyle bir sıkıntım yoktu. Donanımı temizlemeden evvel yazılıma da baktım. catalyst overdrive dan fanın manuel mi otomatiktemi olduğuna da baktım ama sorun yok ve otomatikte. Catalystte fan silent mod nerede bilmiyorum. Ayrıca manuele getirip elle fanı ayarlamaya calıştığımda %30-40-50 lere getirdiğimde yine fan dönmüyor %80e getiriyorum dönmeye başlıyor deli gibi sonrasında 70-60-50% diye ayarlayabiliyorum. Ama fan bir durdumu 80%rpm olmasını gerektirecek durum meydana gelmeden dönmeye başlamıyor...

Yav hayatım hep böyle saçma sapan ve çevrede denk gelemeyeceğim sıkıntılarla dolu napacam bilmiyorum :D
  • Yazilim guncelleyince ayarlarin bozulmuş ve eskiden arka planda çalışıp ekran kartını yordugu icin kapattığını bazı programlar veya hizmetler aktif olmuştur. Fan ayarlarin bozulmuştur vb vb.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • armyoflovers kullanıcısına yanıt
    Aslında yazılımı güncellemedim. Hiçbirşeyine ellemedim durduk yere böyle olduktan sonra dur birde yazılımı güncelleyeyim dedim ama değişen olmadı. Herhangi bir program kapatmamıştım ki aktif olsun. Çok üşengecim televizyon gibi kullanıyorum makineyi aç kullann ve kapa. Fan ayarları bozulmuştur olayınna gelirsek... Bilemedim fanın nasıl bir ayarı olur. Yani catalyste gelip baktığımda gpu fan automatic'de duruyor. Neyse saolun yardımcı olmaya çalıştığınız için.
  • Fanin çalışma ayaraliklarini sen belirliyorsun ayar yaparak ama sen hiç bir şey yapmadım diyorsun. Sebep belli ki başka bir şey ama ne :)

• armyoflovers kullanıcısına yanıt
    aynen dostum sorun başka ama bende cözemedim. Çok çok eski bir makine bu miyadı doldu herhalde...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Ekran kartı, anakart sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ya bu iş de doktorluk gibi hastayi görmeden uzaktan sallamak olmuyo :) başında oturup kurcalamak lazım. Tahminlerimi paylaştım keşke işine yarasaydi.

Soru çözülürse yaz da tecrübe olsun

• Valla bu düzensiz çalışma şekliyle yakında bozulacak ama bakalım bozulmaz ve düzelirse, bende neden düzeldiğini cözebilirsem buraya yazarım. Fan grev yapıyor adeta dönmüyor. Windows üzerinde sıkıntı değil yaptığı grev 25 derece filan ama oyuna girince 40-50-60... 90a kadar çıkıyor "e hadi çalışayım bari" diyerekten bir anda son hız dönmeye başlıyor 4500rpm ile :D tabi anında soğutuyor 40-50e gelinde yine kapanıyor. Neyse bozulsunda yenisini alayım grev yapmak neymiş görür o zaman...
    Teşekkür ederim yardımcı olmaya çalışan herkese.
  • Sonunda kart hakkı rahmetine kavuştu. Demekki donanımsal bir arızaymış ve beklenen bozulma olayı gerçekleşti. Kanseri gördük ama yenemedik başımıza sağolsun...
  • Geçmiş olsun, benim de gpu oyundan çıktıktan sonra yükte çalışmaya devam ediyordu. Bir fanı söküp macunu yenileyeyim dedim; şimdi deli gibi ugulduyor. Sanırım macunu iyi uygulayamadim ve gpu fanı ve işlemcisi temas etmiyor

• bigen B kullanıcısına yanıt
    Macun iyi uygulanamayacak kadar spesifik bir şey değil. Göz kararınca macun gpu'nun üzerini kaplamışsa ve soğutucunun vidalarınıda düzgün sıkmışsan olay tamamlanmıştır. Benim yukarıda yazdığım kartı fırınladım ve çalıştı. Yani o düzensiz çalışmadan ötürü lehimlerin çatladığını tahmin ettiğimden fırından çıktıktan sonra görüntü gelmeyen kart tekrar eskisi gibi görüntü vermeye başladı ama o fanın düzensizliği 1 ay kadar daha sürdü aynı şekilde. Sonrasında ne yaptım ne ettim hiçbir fikrim yok ve cihaz kendi kendine düzeldi. Şu an olması gerektiği gibi az yükte az fan dönüşü çok yükte çok fan dönüşü. Eskiden öyle değildi 80dereceyi görene kadar fan dönmüyordu sonra 5k rpm ile %100 dönüp alelacele soğutmaya çalışıyordu tekrar kapanıyordu. Neyse kısaca cihaz kendi kendine düzeldi acaba pc nin içini kurcalarken filan yerinden oynamış herhangi bir connectoru tekrar yerine mi taktım bilemiyorum ama düzeldi. Umarım senin sorunun da düzelir.

• bigen B kullanıcısına yanıt
    Şey yapabilirsin fan mı bozuldu diye test etmek amaçlı. O gelen uğultu sesini kart kapalıyken üfleyerek yeterince rpm sağlayamayacağından saç kurutma makinesi yada hava kompresörü ile fanı döndürüp sese bakabilirsin. İşlemciden karttan ayrılmış vaziyetteyken yani. Yine olağan dışı bi ses gelirse fan bozulmuştur ha fanda ses yoksa demekki karta montajını yaparken bir sıkıntı çıkıyor olabilir. Birde oyundan çıktıktan sonra neden yükte çalışmaya devam ediyor onu sorgulamak lazım sonuçta karta giren windows dışında zorlayıcı herhangi bir grafik ünitesi yok. Yazılımsal olabileceğini düşünmekteyim. Gpu-z den düzenli takip etmenizde fayda var kartın hareketlerini fan/ısı değerlerini.
  • Teşekkürler, PC yi sattım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.