Şimdi Ara

en iyi sanal bellek ayarı nasıl olmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar çoğu sitede sanal bellek ayarının en az ramin 1.5 katı en fazla 3 katı yapılması gerektiği yazıyor ama benim pc de 12 gb ram var 3 katı yaparsam 36 gb yapıyor bu işte bi anormallik yok mu sanal bellek ayarı kaç olmalı sistem bilgilerini aşağıya yazıyorum.

i5 2.50 turbo 3.10 işlemci
    12 gb ram
    4 gb ekran kartı
    1 tb hdd

şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

En İyi Sanal Bellek Ayarı Nasıl Olmalı?

Sanal bellek, bilgisayarınızın fiziksel RAM'ini artırmak için kullandığı bir özelliktir. Uygulamaların ve verilerin bir kısmını geçici olarak sabit sürücünüze taşıyarak daha fazla RAM'e sahipmiş gibi görünmelerini sağlar.

İdeal sanal bellek ayarı, bilgisayarınızın kullanımına ve yüklü RAM miktarına bağlı olarak değişir. Genellikle şu kurallar geçerlidir:

• 16 GB RAM veya daha fazla: Sanal belleğe gerek yoktur.
    • 8 GB RAM: 2-4 GB sanal bellek önerilir.
    • 4 GB RAM veya daha az: 4-8 GB sanal bellek önerilir.

Sanal bellek ayarı "sanal bellek ayarlama" penceresinden yapılabilir. Aşağıdaki adımları izleyin:

1. "Başlat" menüsünden "Denetim Masası"nı açın.
    2. "Sistem ve Güvenlik"e tıklayın.
    3. "Sistem"e tıklayın.
    4. Sol taraftaki menüden "Gelişmiş sistem ayarları"na tıklayın.
    5. "Performans" sekmesine tıklayın.
    6. "Ayarlar" düğmesine tıklayın.
    7. "Sanal bellek" sekmesine tıklayın.

Burada, sanal bellek dosyasının boyutunu manuel olarak ayarlayabilir veya işletim sisteminin dosya boyutunu otomatik olarak yönetmesine izin verebilirsiniz. Otomatik yönetim genellikle en iyi seçenektir.

Sanal bellek ayarını optimize etmek için aşağıdaki ipuçlarını izleyin:

• Sanal bellek dosyasını sistem sürücüsü dışında bir sürücüye yerleştirin.
    • Sanal bellek dosyası için sabit bir dosya boyutu kullanın.
    • Sanal bellek dosyasını düzenli olarak birleştirdiğinizden emin olun.

Yukarıdaki yönergeleri izleyerek bilgisayarınızın sanal bellek ayarlarını optimize edebilir ve performansını artırabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kullandığın programlar 12 GB'tan fazla bellek kullanmıyorsa, hiç sanal bellek ayarlamana bile gerek yok. 1 GB birşey ayarlarsın, mavi ekran olduğu zaman hatayı yazabilmesi için, yeter.
  • Sanal belleğe ihtiyacınız yok kapatın gitsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: activ

Sanal belleğe ihtiyacınız yok kapatın gitsin.

kapattığım zaman görev yöneticisindeki disk % 100 e çok sık çıkıyor ve uzun süre kalıyor buda kasma yapıyor o yüzden sanal belleği kapatamıyorum normalde kaç olması gerekir
  • Genelde windows otomatik karar versin şeklinde seçerseniz sorun olmaz.

windows ram yetmesse ihtiyaca göre kendi otomatik ayarlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

Genelde windows otomatik karar versin şeklinde seçerseniz sorun olmaz.

windows ram yetmesse ihtiyaca göre kendi otomatik ayarlar.

normalde otomatikteydi zaten kastığı için yükseltmek istiyorum
  • 12 Gbyte ram ile sistem kasıyorsa bir tuhaflık var demektir.

Sisteminize virus mü girdi acaba ?

Arka planda çok sayıda program mı açık acaba ?

Photoshop gibi yüksek boyutlu resim dosyalarıyla çalışan bir program mı var acaba ?

12 Gbyte hafızası olup kasılan bilgisayar çok tuhaf
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

12 Gbyte ram ile sistem kasıyorsa bir tuhaflık var demektir.

Sisteminize virus mü girdi acaba ?

Arka planda çok sayıda program mı açık acaba ?

Photoshop gibi yüksek boyutlu resim dosyalarıyla çalışan bir program mı var acaba ?

12 Gbyte hafızası olup kasılan bilgisayar çok tuhaf

bencede tuhaf daha alalı bir ay bile olmadı aldıktan on gün sonra garantiye yolladım hdd de bi.sorun var galiba diye bi sorun yok normal çalışıyor diye geri yolladılar bana bende bu sorundan muzdarip bi kaç arkadaşla konuştum ve sanal belleği arttırdığıklarında pc nin notmale döndüğünü söylediler bende denedim gerçekten kasmalar kalkıyor ama benim pc de en düşük 10000 en yüksek 20000 yaptım biraz fazla yaptım gibi geldi onu öğrenmek istiyorum arkada çalışan program vs yok photoshop var ama arka planda çalışmıyot oda zaten kasması da ağır işler yapmamla falan farketmiyor bazen photoshopta kasıyor bazen internette gezerken kasıyor yorumun varsa sorunla ilgili deneyebilirim

• tavisyem harddiskte bir sorun olup olmadığından emin olmak için :

aşağıdaki programı çekip kurun ve harddiski baştan sona taratın.Biraz uzun sürebilir hele 1 Tbyte bir harddiskte 12 saat filan sürebilir ama en azından emin olmuş olursunuz.

şimdi başlatsanız ve yatsanız zaten yarın öğlen gibi bitirir taramayı tahminen.

program çok güvenilir bir programdır bende zaman zaman harddisklerimden emin olmak için kullanırım.

Harddisk bad sector tarayıcı

harddiskte sorun yoksa geriye kalan şey işletim sistemi kaynaklıdır ancak 12 Gbyte hafıza var demiştiniz de işletim sisteminiz 64 Bit miydi acaba ?

• evet win8 64 bit bu program ne işe yarıyor acaba
  • http://forum.donanimhaber.com/m_86333760/f_//tm.htm#86333760

buraya konu açmıştım önceden ekran görüntüleri falan var bi bakabilir misin hocam sizce neden
  • Harddisk taramasında temiz çıktıysa geriye sistem yapılandırmasıyla ilgili bir durum var demektir.

Ya windowsun açılışıyla birlikte bir sürü program yükleniyordur eğer acer, hp, Dell gibi markalı bilgisayarlardan aldıysanız o firmalar gerekli gereksiz sürüsüne bereket program kurarlar windows işletim
    sistemiyle birlikte bu yüzden sistem gereksiz şişer.
  • quote:

Harddisk taramasında temiz çıktıysa geriye sistem yapılandırmasıyla ilgili bir durum var demektir.

Ya windowsun açılışıyla birlikte bir sürü program yükleniyordur eğer acer, hp, Dell gibi markalı bilgisayarlardan aldıysanız o firmalar gerekli gereksiz sürüsüne bereket program kurarlar windows işletim
    sistemiyle birlikte bu yüzden sistem gereksiz şişer.

açılışı şu anda gayet hızlı 5dn civarında tamamen açılıyor açıldıktan sonra sıkıntı başlıyor
  • o zaman sistemle gelen Windowsu değilde temiz gereksiz programların yüklenmediği windows 8 kurmanız lazım o zaman sistemde hiç sorun kalmaz bence.
  • laptopun altındaki tuştan sıfırlasam olur mu yoksa illa cd ile format mı atmam lazım
  • laptopun altında ki tuş sanırım sistemi sıfırlamaz.

Bugüne kadar hiç öyle bir şekilde sistem sıfırlandığını duymadım çünkü bende hiç o şekilde yapmadım.

Eğer sistem ile cd geldiyse muhtemelen daha önce bahsettiğim üzere ana sistem dışında 20 tane de gereksiz eklentiyle geliyordur.

ama siz yine sistemle gelen cd ile kurmayı bir deneyin olmassa düşünülür başka alternatifler.
  • hocam bilgisayar yavaşlıyorsa bilgisayarına temizlik yapma zamanı gelmiştir.

advanced systemcare 7.1 sürümünü kur, internetten serialini bularak pro sürüme yükselt genel bir tarama yaptır.

tarama sonrasında "combofix" programıyla bir tarama daha yaptır.

son olarak msconfig/hizmetler kısmına gel tüm microsoft hizmetlerini gizle diyip geri kalan hizmetleri devre dışı bırakın
    aynı şekilde msconfig/başlatma kısmına gelip virüs programı dışında arka plandaki çalışan programları durdurun.
  • quote:

laptopun altında ki tuş sanırım sistemi sıfırlamaz.

Bugüne kadar hiç öyle bir şekilde sistem sıfırlandığını duymadım çünkü bende hiç o şekilde yapmadım.

Eğer sistem ile cd geldiyse muhtemelen daha önce bahsettiğim üzere ana sistem dışında 20 tane de gereksiz eklentiyle geliyordur.

ama siz yine sistemle gelen cd ile kurmayı bir deneyin olmassa düşünülür başka alternatifler.

cd ile gelmedi sistemin içinde gömülü olduğunu söylediler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ivenrec

hocam bilgisayar yavaşlıyorsa bilgisayarına temizlik yapma zamanı gelmiştir.

advanced systemcare 7.1 sürümünü kur, internetten serialini bularak pro sürüme yükselt genel bir tarama yaptır.

son olarak msconfig/hizmetler kısmına gel tüm microsoft hizmetlerini gizle diyip geri kalan hizmetleri devre dışı bırakın
    aynı şekilde msconfig/başlatma kısmına gelip virüs programı dışında arka plandaki çalışan programları durdurun.

bilgisayar daha yeni hocam en fazla bir aylık gerek var mı temizliğe
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakdogrul20

quote:

Orijinalden alıntı: ivenrec

hocam bilgisayar yavaşlıyorsa bilgisayarına temizlik yapma zamanı gelmiştir.

bilgisayar daha yeni hocam en fazla bir aylık gerek var mı temizliğe

farketmez hocam bi arkadasimda ayni seyi soylemisti bilgisayarindan baya cop dosya cikmisti

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.