Şimdi Ara

RAM Kombinasyonu Nasıl Olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
88
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar kolay gelsin. Yeni bir laptop aldım tek slot 4gb 1600 MHz DDR4 ram var. Gündelik işimi iyi kötü görüyor ama ufak tefek takılmalar oluyor sistemi biraz daha yükseltmek istiyorum. İnternette araştırma yaptım yanına 3200 Mhz 1x16 gb ram alacaktım ama dual / single diye bir olay varmış. Single performansda düşüş gösterir deniliyor.

• 2x4 GB
    • 1x4 - 1x8 GB
    • 2x8 GB
    • 1x4 - 1x16 GB

Bu kombinasyonda en verimlisi hangisi olur sizce? Ayrıca MHz değerinin de aynı olması önemli bir konumu örneğin kendi rami 1600 mhz alacağım 3200 mhz olsa performansta problem yaratır mı?

• Anakartin kaç MHz desteklediği önemli.1600 destekliyorsa 3200 almanız bir şey ifade etmez .
    Önce anakart özelliklerine bakın ,sonra 8+8 yapın.4 GB ram artık yeryüzünden kalkmalı ,hiç bir espirisi yok çünkü.
    Alırken Cl değerlerini mutlaka aynı alin.Birisi cl16 birisi 18 olmaz.Munkunse kit halinde aynı marka model alınlı sonradan basınız agrimasin.Ucuz diyede en ucuzunu almayın ,saat hızları düşük olur verim alamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lithran -- 10 Kasım 2024; 9:49:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternetten baktığımda maksimum 2933 MHz görünüyor hocam ama cpu-z den baktığımda DDR4 3200 demiş parantez içinde 1600 yazmış tam anlayamadım. Intel Celeron N4500 işlemci.

RAM Kombinasyonu Nasıl Olmalı?
  • Max 3200 ,su an takılı olan 1600 MHz .Büyük ihtimal 3200 hiç bir zaman alamazsın.Oc yapmam lazım.
    Mainboard kısmından anakart modelini bul ,ne kadar desteği var ona göre al.
    İnternette farklı ülkeler vs için farklı veriler olur,hata yapma diye yazıyorum.Ugrasma diye.Laptop da masaüstü gibi anakart modeli ile yola çıkılan bir sistem.Anakart desteklemez ise zaten 16 GB da takamicaksin.
    Öncelik anakart modeli .Destek olarak ne veriyor .2 slotmu?Kaç GB ram destekliyir ve kaç mhz önemli olan bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cpu-z'de Memory sekmesinin ekran alıntısını atar mısın?

• 1 x 16 GB desteklediğine emin misiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.