< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Laptop'ta "Start PXE over IPv4" Hatası: Nedenleri ve Çözümleri
"Start PXE over IPv4" hatası, bilgisayarınızın işletim sistemini başlatamadığını ve bunun yerine PXE (Ağdan Önyükleme Yürütme Ortamı) protokolü üzerinden ağ üzerinden önyükleme yapmaya çalıştığını gösterir. Bu hata, aşağıdakiler dahil olmak üzere çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:
- Bozuk veya Eksik İşletim Sistemi: İşletim sisteminiz bozulmuş veya eksikse, bilgisayarınız onu başlatamayabilir ve PXE önyüklemesine geçebilir.
- Bozuk veya Gevşek Sabit Disk: Sabit diskiniz bozulmuş veya bağlantısı gevşemiş olabilir ve bu da işletim sistemine erişimi engelleyebilir.
- BIOS Ayarları: BIOS ayarlarınız yanlış yapılandırılmış olabilir ve bilgisayarınızı sabit diskiniz yerine ağ üzerinden önyüklemeye zorlayabilir.
- Donanım Arızası: Anakartınız, RAM modülleriniz veya diğer donanım bileşenlerinde bir arıza, "Start PXE over IPv4" hatasına neden olabilir.
Sorunu Çözme Adımları:
"Start PXE over IPv4" hatasını çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:
- Bilgisayarınızı Kapatın ve Yeniden Başlatın: Bazen, hatayı düzeltmek için bilgisayarınızı yeniden başlatmak yeterli olabilir.
- Hızlı Önyüklemeyi Devre Dışı Bırakın: Bilgisayarınızın BIOS ayarlarına girin ve Hızlı Önyükleme özelliğini devre dışı bırakın.
- Önyükleme Sırasını Değiştirin: BIOS ayarlarınızda, önyükleme sırasını sabit diskinize (HDD veya SSD) değiştirin.
- Sabit Diskinizi Kontrol Edin: Sabit diskinizin bağlantılarını kontrol edin ve gevşek veya hasarlı olup olmadığını inceleyin. Gerekirse sabit disk bağlantısını çıkarın ve yeniden bağlayın.
- BIOS'u Sıfırlayın: Tüm BIOS ayarlarınızı sıfırlamak sorunu çözebilir. Ancak, bunu yapmadan önce ayarlarınızı not ettiğinizden emin olun.
- İşletim Sistemini Yeniden Yükleyin: Diğer çözümler işe yaramazsa, işletim sistemini yeniden yüklemeniz gerekebilir.
Yukarıdaki adımları izledikten sonra bilgisayarınız hala "Start PXE over IPv4" hatası veriyorsa, bir donanım arızası olabilir. Bu durumda, bilgisayarınızı nitelikli bir teknisyene götürmenizi öneririz.