25-30Bin Tl bandında Sistem Önerisi (Monitör Hariç)
Merhabalar,
Arkadaşım için bir sistem araştırıyoruz. Yapılacak işler kodlama ve ağırlıklı olarak oyun oynama üzerine olacak.
Uzun zamandır oyun oynamadığını ve çok uzak kaldığını, ağırlıklı olarak simülasyon oyunları oynuyor fakat yeni çıkan oyunları da deneyip oynamak istediğini belirtti.
Bu kriterler doğrultusunda içinde monitör olmayan bir sistem f/p sistemi arayışı içindeyiz. Belki bütçe çok yüksek değil fakat yine de yine de danışmak istedim.
İtopya ve sinerji gibi sitelerin direkt hazır sistemleri mevcut fakat konuya hakim üstatların görüşleri doğrultusunda bir sistem toplamak bana daha sağlıklı ve doğru geldiği için konuya dair yardımlarınızı rica ederim.
Teşekkürler,
Saygılarımla,
Merhabalar, çamaşır makinesi arayışı içerisindeyim bir süredir. Yalnız karar verebilmiş değilim. Uzun ömürlü çok fazla problemle karşı karşıya bırakmayan bir cihaz araşındayım herkesin beklentisi bu yönde olduğu gibi. Başlangıç 8 bin tl bütçe belirlemiştim fakat sonrasında biraz daha arttırmaya karar verdim. Gördüğüm şu ki her marka modelde kronik arızalar mevcut gibi bir markaya yönelirken o markanın belirli bir modelinde herkesin başını yakmış problem çıkabiliyor.BSH grubu daha sıcak olunan bir marka fakat araştırdıkça şikayetci olanların da ne denli fazla olduğu görülüyor.
Electrolux - EW8F229ST PerfectCare 800 9 Kg 1200 Devir UltraCare System Çamaşır Makinesi
Siemens - iQ300 - WG42A1X1TR
9 kg -1200 dev./dak.
Siemens - iQ300 - WM12UT90TR
Siemens - iQ500 - WM12US90TR
Çamaşır Makinesi 9 kg 1200 dev./dak.
(şu siemensler arasında farklar nelerdir değer mi ?)
Bosch - serie 6
WAU24S90TR
Serie | 6 Çamaşır Makinesi 9 kg 1200 dev./dak.
Bu seçenekler arasında duruyorum. Arçelik'e pek sıcak bakmıyorum . Electrolux yurt dışı üretim olduğu dayanım süresi olarak daha iyi olabileceği yönünde yorumlar mevcut. Fikir ve tecrübeleriniz bekliyorum lütfen.
Teşekkürler.
merhabalar, başlıkta belirttiğim hata ile karşı karşıyayım.
bios menüsünde hdd - not detected olarak görülüyor baştan belirteyim.
boot mode - legacy support
fast boot - legacy first
yapıp başlat dediğimde bu sefer de pxe e61 :media test failure , pxe m0f:exiting pxe rom hatalarını almaktayım.
çözüm önerilerinizi bekliyorum.
Not:lenovo b50 marka model laptop kullanmaktayım.
Laptop Adaptör Kablosu Eridi
Merhabalar, Adaptörümün laptop'a bağlantı yapılan ucunda uzun yıllar kullanım sonucu kablo kırılmalarına da bağlı olarak o bölgede erime gerçekleşmiş ve bilgisayarımın bataryası olmadığı için de kapandı. Arından birkaç kez bilgisayara yeniden güç verdim bios ekranında sonra tekrardan kapanma gerçekleşti güç kesti. Kablonun o şekilde olduğunu farkettikten sonra ilgili yere elektrik bandıyla işlem uygulayıp kullandım. Şimdilik çalışsa da güvenli olmadığı için yenilemeyi düşünüyorum. Araştırdığımda da fiyatlar 400 liralar civarında olduğunu gördüm. Bu kablonun onarımı gerçekleştirilir mi ? Eğer yapılırsa da güvenli ve sağlıklı bir işlem olur mu ?
teşekkürler.
Ubuntu-windows dual-boot hk
Merhabalar, bir süredir ubuntu'yu daha yakından deneyimlemek adına windows işletim sisteminin yanında kullanmaya karar verdim.
Laptop'umda 250gb ssd ve 500gb hdd bulunmakta.
250gb'lık kısımda windows işletim sistemi yüklü 90-100 gb arası boş yere sahibim. Bu alanın yarısını ubuntu için ayırmayı düşünüyorum. Kafamı karıştıran kısmı C sürücüsünün olduğu alana başka bir işletim sistemi kurarsam dosyalarım adına bir problem oluşur mu? Konuyu araştırırken linux'u c'den kaldırmak gerektiğinde problem teşkil edilebileceğini biri dosya formatı olarak ntfs kullanırken diğeri ext4 kullanımından dolayı meydana gelen farklılığın kaldırma işlemi sırasında dikkatli olmakta fayda olduğunu belirtmişlerdi. Bu da biraz gözümü korkuttu. Sürekli erteleye erteleye sistemi kurup güzelce bir kurcalayamadım. Daha önceden dualboot yapıp aynı depolama alanında kullandıysanız bu durumun herhangi olumsuz kısımlarına rastladınız mı? Bir problem teşkil etmezse usb'ye falan kurmadan doğrudan ssd üzerinden çalıştırmak istiyorum. Fikir ve önerilerinize açığım. Teşekkürler.
Saygılarla.
Telefon ekran tazeleme hızı hk.
Merhabalar,
Bir süredir telefon almak için araştırma yapıyorum bütçeye de uygun telefonlar android olduğun xiaomi modeller arasında tercihte bulunmayı düşünüyorum diyebilirim.
Kullanım deneyimi sunması açısından bir telefonun ekranın amoled olması mı daha değerlidir yoksa ekran tazeleme hızı ve tepki hızı mı? Bu konuda her ikisini de deneyimlemiş olan arkadaşlar varsa bilgilendirme yapabilir mi?
Xiaomi poco x3 120hz ekran yenileme 240hz dokunmatik hassasiyeti
ve
Xiaomi redmi note 10 (pro değil) 6gb 128 60hz ekran yenileme hızı Amoled ekran modeli arasında bir seçim yapmak gerekirse hangisini almak daha mantıklı olur sizce?
Xiaominin ürün gamında en iyi mi sonra poco sonra da redmi geldiği söylenmekte ama deneyim olarak nasıl bilemiyorum.
Redmi note 10 android 11 ile çıktığı 2 sürüm daha alır diye düşünüyorum.Daha güncel bir cihaz olarak da gözüküyor.
Oyun falan oynanmayacak öyle cihaz bir kriter değil.
teşekkürler
servis ücreti hk.
merhabalar, bilgi almak üzere aranan yetkili servisin kafasına göre eve gelmesi ve ürünü kontrol etmesi şeklinde bir durum yaşadık. Beyaz eşyada arıza vardı. parça fiyatı almak istemiştik fakat kendileri eve teşrif etmişler. Evde misafir bulunuyor bir miktar kalabalık boş bulunup olaylar tam anlaşılmadan da içeri dalmışlar.Doğrudan Servis ücretini direkt olarak almadılar veya talep etmediler fakat parça sipariş edileceğini bunun için bir fiyat vermişler. Parça değişimini iptal ettirince de o zaman servis ücretini isteriz dediler. Böyle bir yasal hakları bulunuyor mu? işlem yapıldığına dair herhangi bir sonuç yok. Zaten arıza belli sorunun ne olduğunu da biliyoruz.Servis gelip bir işlem yapmadı bile.
Teşekkürler saygılar.
Arduino Proje Hakkında Fikir
Merhabalar, sistem programlama projemde kullanmam için seçeneklerde sanal ortamda ya da arduino veya tiva gibi bir kartla temsili bir para verme makinesi yapmam gerekiyor. para verme işlemleri temsili olacağı için bu seçenekleri kullanarak ilerleme işini belirlemek gerekiyor. Tiva ile işler bir nebze daha karmaşık olduğu için arduino ya da sanal ortamda gerçekleştirmek gibi 2 seçeneğim kalıyor. Sanal ortam için protheus ön plana çıkıyor. Hangisiyle çalışmak daha verimli ve bir nebze daha hızlı olur yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
saygılar.
Güç planından turbo boost kapatma hk.
Merhabalar, intel core i5-4200m model işlemciye sahibim.
işlemci 2.5ghz temel frekansa sahip. boostla 3.1 ghz'a çıkabilmekte. Fakat bilgisayar boş yükte dahi turbo boost açık bir şekilde çalışmakta.
Bu sebeple daha fazla ısınma yaşıyor.BIOS' üzerinden doğrudan boost özelliğini kapatamadım. Program vasıtasıyla yapmaktan da çekindim açıkcası.
Bir kaç tane kaynakta elle kayıt defteri de kullanılarak bu ayar kapatılıyordu. Ben en pratik yöntemlerden biri olan güç planı oluşturup işlemci ordan işlemci güç yönetiminden>işlemci en yüksek kullanım durumunu %90'da sınırladım. Bu ayarlada bilgisayarım 2.4 ghz temel frekansta çalışmakta.Sorum şu yapılandırmanın olumsuz etkisi olur mu ? Bunu daha sağlıklı kılabilmek için farklı methodlarla mı bu işlemi gerçekleştirmem gerekiyor?
Mesela oyun testi gerçekleştirdim 10 dk gözlemledim yaklaşık bir 10 derece fark etti fakat öyle ciddi bir fps düşüşü gözlemlemedim. Turbo boost özelliğini kapatmak istediğime kanaat getirdim. Bu konuda en sağlıklı yöntem konusunda tavsiyenizi bekliyorum.
teşekkürler
Windows 10 İlk Kurulum HDD görmüyor (GPT)
Merhabalar,
victor marka laptop kullanıyorum anakart üreticisi clevo. Uzun zaman sonra makinede 10 denemek istedim. Eski sistemim mbr idi uefi'den kurulum yapayım dedim uğraştım ve diski gpt'ye dönüştürüp ssd üzerine kurulum gerçekleştirdim. Bilgisayarımda aynı zamanda yedek bir hdd bulunuyor. O mbr dosya sistemine sahip. İçinde yedekleme dosyalarım olduğu için ona dokunamadım. Kurulum bittikten sonra cihaz hdd'yi görmüyor
Tekrardan format atıp windows kurulum yapacağım sistemi mbr'ye mi dönüştüreyim. Çok bir fark olur mu bilmiyorum. Biraz hız farkı var sanırım gbt adına onun dışında öne çıkan yönleri sanırım daha geniş depolama alanlarını tanıyabilmesi.
Bu şartlarda hdd'yi kullanabilme imkanım var mıdır?
teşekkürler
Son Giriş: 2 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.497
İkinci El Bölümü Mesajları: 9
Konularının görüntülenme sayısı: 8.465 (Bu ay: 288)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 306 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Spor