Merhabalar, Arkadaşım için bir sistem araştırıyoruz. Yapılacak işler kodlama ve ağırlıklı olarak oyun oynama üzerine olacak. Uzun zamandır oyun oynamadığını ve çok uzak kaldığını, ağırlıklı olarak simülasyon oyunları oynuyor fakat yeni çıkan oyunları da deneyip oynamak istediğini belirtti. Bu kriterler doğrultusunda içinde monitör olmayan bir sistem f/p sistemi arayışı içindeyiz. Belki bütçe çok yüksek değil fakat yine de yine de danışmak istedim. İtopya ve sinerji gibi sitelerin direkt hazır sistemleri mevcut fakat konuya hakim üstatların görüşleri doğrultusunda bir sistem toplamak bana daha sağlıklı ve doğru geldiği için konuya dair yardımlarınızı rica ederim. Teşekkürler, Saygılarımla, < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worm Holes -- 10 Haziran 2024; 16:9:44 > |
25-30Bin Tl bandında Sistem Önerisi (Monitör Hariç)
-
-
Monitör dahil mi? Sadece kasa mı olacak?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
13400F (6+4/16)
RTX 4060 8GB veya RX 7600 XT 16GB
üzerine bir sistem toplayabilirsin
-
RTX 4060 Ti ile;
ıtopya | gaming ürünler ve bilgisayar bileşenlerinin yeni dünyasıATABERK DOGAN BOOST V6 / INTEL Core i5 13400F / GIGABYTE GeForce RTX 4060 Ti WINDFORCE OC 8GB / 16GB DDR4 / 500GB NVME M.2 SSD / Geforce RTX RayTracing PC |ITOPYA.COMhttps://www.itopya.com/ataberk-dogan-boost-v6-intel-core-i5-13400f-gigabyte-geforce-rtx-4060-ti-windforce-oc-8gb-16g_h26195 -
Merhabalar,
Sadece kasa olacak monitör mevcutta var.
-
Uzunca bir süredir uzak kaldım tavsiye ettiğiniz nvidia ve amd ekran kartları arasında neye istinaden karar vermek gerekir. Fiyat olarak hangisi bütçeye daha uygunsa ona mı yönelinsin yoksa hangisini bulursak alalım ikisi aşağı yukarı aynı kartlar mıdır?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worm Holes -- 9 Haziran 2024; 11:49:9 > -
i5 işlemci yerine 4 ya da 5nm nispeten yeni ryzen işlemcili bir sistem ileride parça değişikliği için daha mı uygun olur yoksa bu bütçeye alınabilecek en iyi işlemci bahsettiğiniz intel işlemci mi dersiniz? Teşekkürler.
-
iki kart da aynı performansa sahiptir
-
İşlemcide ryzen’i önermemişsiniz genel olarak tavsiyeler de intel üzerine olmuş. Bu segmentte intel daha mı başarılı kalıyor
ddr5 ram 5nm ya da 4nm sistem için bütçeyi 28-30 a çekmek daha mı sağlıklı olur?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worm Holes -- 10 Haziran 2024; 13:54:43 >
https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-freid-ryzen-5-7500f-16gb-512gb-nvme-m2-ssd-asusgeforce-dual-oc-8gb-rtx4060ti-oyun-bilgisayari-p-47677
Şu sistem için de düşüncelerinizi alabilir miyim?
Am5 anakart almak am4 e göre daha bir kaç nesil daha sistemde işlemci yenilemeye olanak tanıyacak bir de muhtemelen ddr5 bellek kullanımına olanak tanıyacak.
Bunlar sistemi daha performanslı ve uzun vadeli kullanım için uygun hale getirir mi yoksa yukarıda bahsi geçen sistemlerden fazla bir fark beklentisi olmamalı mı?
Bir de ryzen işlemci ve nvidia ekran kartı uyumunda bir sakınca görüyor musunuz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worm Holes -- 10 Haziran 2024; 14:28:28 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu bütçeye çıkabiliyorsanız,alınız.
İşlemci ve Nvdia e.kartı ,uyum sorunu diye ,kesinlikle bi şey ,yoktur.
-
13400F (6+4/16)
4 çekirdek fazla olduğu için intel önerdim
7600 de alabilirsiniz
-
Metin hocam teşekkür ederim, bu bütçeler zorlanabilir evet yani az bir miktar ilave edip nispeten büyük bir performans kazanımından feragat etmektense ekleme yapılıp o bantlara çıkılabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worm Holes -- 10 Haziran 2024; 22:35:38 >
Bahsettiğim ryzen daha yeni nesil işlemci olduğu için çok daha performanslı olabileceğini düşünmüştüm aslında.
gerçek 4 çekirdek mi yoksa threading olarak mı bu çekirdek fazlılığı mevcuttur acaba?
Amaç oyunsa bu bütçede e.kartını yüksek tutmak gerekiyor. İntel işlemciyi o nedenle önerdim Ryzene geçince bütçe artıyor.
-
Performans çekirdekleri 6
Verimli çekirdekler 4
İş Parçacığı 6
Toplam 16
-
Aslında ana amaç oyun oynatabilen bir sistem ziyadesiyle o yüzden daha çok buna yönelik diğer kısmı da kodlama vs için o tarafta da bu işlemci iş görür i5 daha kaslı ama oyun performansında ryzen biraz daha önde diye anlıyorum söylemlerinizden hocam.
7700 xt’li bir sistem aynı paraya olsaydı ryzen 5 7500f+4060ti mi derdiniz yoksa ryzen 5 7500f+7700xt mi?
Çok teşekkür ederim. Benchmarklara biraz baktım belli başlı işlemlerde 7500f geçse de ağırlıklı olarak i5 13400f daha güçlü gözüküyor.. fakat oyun performansında sanırım ryzen biraz daha önde gibi anladım.
Guncel bende merak ediyorum ve bekliyorum arkadaslar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X