merhabalar, başlıkta belirttiğim hata ile karşı karşıyayım. bios menüsünde hdd - not detected olarak görülüyor baştan belirteyim. boot mode - legacy support fast boot - legacy first yapıp başlat dediğimde bu sefer de pxe e61 :media test failure , pxe m0f:exiting pxe rom hatalarını almaktayım. çözüm önerilerinizi bekliyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worm Holes -- 6 Nisan 2022; 17:13:20 > |
EFI Network 0 for IPv4/IPv6 Boot Failed Hatası ile Karşılaşınca Ne Yapılmalı?
EFI Network 0 for IPv4/IPv6 Boot Failed Hatası Nedir?
EFI Network 0 for IPv4/IPv6 Boot Failed hatası, bilgisayarın işletim sistemini yükleyemediği anlamına gelir. Bu hata, bilgisayarınız açılmazsa veya mavi ekran hatasıyla karşılaştığınızda görülebilir.
Bu Hatayı Çözmek İçin Yapılabilecekler:
Bu hatayı çözmek için şu adımları izleyebilirsin:
- BIOS Ayarlarını Kontrol Et: Bilgisayarının BIOS ayarlarını kontrol et. Önyükleme sırasının ilk seçenek olarak EFI PXE Network olmalıdır.
- Ağ Bağlantısını Kontrol Et: Ağ kablosunun bilgisayara ve yönlendiriciye doğru şekilde bağlandığından emin ol.
- Yönlendiriciyi Yeniden Başlat: Yönlendiriciyi kapatıp tekrar açarak ağ bağlantısı sorunlarını gidermeyi dene.
- Boot Aygıtını Kontrol Et: Önyükleme sırasının düzgün ayarlanmış olduğundan emin ol. Önyükleme aygıtı olarak bir USB sürücüsü veya DVD kullanıyorsan, bunların düzgün şekilde bağlandığını kontrol et.
- Sabit Sürücüyü veya SSD'yi Kontrol Et: Sabit sürücünün veya SSD'nin bilgisayarına düzgün şekilde takılıp takılmadığını kontrol et.
- Donanım Sorunlarını Kontrol Et: RAM veya anakart gibi diğer donanım bileşenlerinde sorun olup olmadığını kontrol et.
- Profesyonel Yardım Al: Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra da hala sorun yaşıyorsan, bir bilgisayar teknisyeninden profesyonel yardım alman gerekebilir.
Bu Hatayı Çözdükten Sonra Yapılması Gerekenler:
Bu hatayı çözdükten sonra, işletim sistemini yeniden yüklemen veya onarman gerekebilir. Bu işlem, bilgisayarın açılışını engelleyen sorunları gidermeye yardımcı olacaktır.