Şimdi Ara

SSD'yi görmeyen Windows Boot Manager - ''Reboot and select proper Boot device'' Hatası !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımda takılı 1 adet 500 GB M2 SSD varken yeterli gelmemesi sebebi ile yeni bir 1 TB M2 SSD aldım.

Anakartımda 2 adet m2 slotu var, verileri daha sonra kopyalamak üzere 1. slotta bulunan 500GB SSD'yi 2. slota takıp yerine yeni 1 TB SSD'yi taktım.

Yeni SSD'ye Windows kurdum ve 2 diskte de Windows kurulu olduğundan PC başlangıcında hangi Windows'tan başlatacağı sorusunda yeni SSD'yi seçerek 1 haftadır sorunsuz kullanıyorum.

Bugün eski 500 GB olan SSD'yi başka bir sisteme takmak üzere söktüm. PC'yi başlattım ve siyah ekranda ''reboot and select proper Boot device'' hatası verdi.

Biosa girip boot ekranına geldiğimde 1. sırada yeni SSD vardı ancak Windows Boot Manager yoktu.

Biosta neredeyse tüm Boot ayarlarını kurcaladım ( Legacy-Fastboot-CSM Supoort) hiç birisinden bir çözüm bulamadım.

Google'da yazan bazı çözümleri denedim. Mesela Windows USB ile başlangıç onarma vs. hiç birisi işe yaramadı.

Eski 500 GB Windows kurulu SSD'yi tekrar 2. slota taktığımda Bios'a Windows Boot Manager(Eski Disk) olarak geldi ve sistem açıldı.

Tabi yine Bios ekranı geçtikten sonra hangi Windows'ta başlatacağımı seçip yeni SSD ile kullanabiliyorum.

Tekrar Bios'a girip Boot sıralamasında yeni disk hariç hepsini Disabled yaptım yine ''reboot and select proper Boot device'' hatasını aldım.

Şu anda Bios sadece eski SSD takılı iken Windows Boot Manageri görüyor.

Bu sorunu yeni SSD'ye tekrar format atmadan nasıl çözebilirim ?

• Merhaba;

Bazı bilgisayarlarda M2 SATA diskler ile diğer diskler aynı anda sisteme bağlı olduğunda işletim sistemi M2 SATA ya kurulum yapılsa bile boot partition lardan biri diğer disklere oluşturuluyor! Bu diskler söküldüğünde işletim sistemi açılmıyor.

Tekrar format atmak istemiyorsunuz; unun için eksik olan boot bölümünü sizin oluşturmanız gerekiyor. Aşağıdaki linkleri inceleyiniz. Not: MUTLAKA YEDEĞİNİZİ ALINIZ.

Kolay gelsin.

technopat sosyal
    Rehber: UEFI Bootloader Onarma
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/uefi-bootloader-onarma.226105/

windows os hub
    How to Repair EFI/GPT Bootloader on Windows 10 or 11? | Windows OS Hub
    https://woshub.com/how-to-repair-uefi-bootloader-in-windows-8/

• cemcakmak kullanıcısına yanıt
    Evet hocam aynen böyleymiş. O gece Tom's forumdan çözümü bulup CMD üzerinden hallettim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba;

Sorununuzu çözdüğünüze sevindim.

Problemsiz günler dilerim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.