bilgisayarımı her açtığımda ''scanning and repairing drive ( system partition) 100 complete'' yazıyor ve normalde 10 saniyenin altında açılan bilgisayarın açılması 3-4 dakika sürüyor yardımcı olabilirseniz sevinirim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerkisa12 -- 25 Aralık 2020; 17:14:26 > |
Bilgisayar Açılırken "Scanning and Repairing Drive" Mesajı Anlamı
Bilgisayarını her açtığında "Scanning and Repairing Drive (System Partition) %100 Complete" mesajını gördüğünde, bu, işletim sisteminin bilgisayarının sabit sürücüsünü tarayıp onardığı anlamına gelir.
"Scanning and Repairing Drive" Ne Demektir?
Bu mesaj, bilgisayarının işletim sisteminin bilgisayarının ana sabit sürücüsündeki (genellikle "C:" sürücüsü) hataları taradığı ve onardığı anlamına gelir. İşletim sistemi, dosya sistemi hataları, bozuk sektörler ve diğer sorunları kontrol eder ve bunları mümkünse onarır.
"Scanning and Repairing Drive (C ne Kadar Sürer)?
Tarama ve onarım işleminin ne kadar süreceği, sabit sürücünün boyutuna ve sorunların ciddiyetine bağlıdır. Genellikle birkaç dakika ila birkaç saat sürebilir.
"Bilgisayar Açılırken Scanning and Repairing" Neden Gerçekleşir?
Bu mesaj, aşağıdakiler gibi çeşitli nedenlerle görünebilir:
- Bilgisayarının aniden kapanması
- Güç dalgalanması
- Sabit sürücü hataları
- Virüs veya kötü amaçlı yazılım enfeksiyonu
"Scanning and Repairing Drive (System Partition) 100 Complete" Göründükten Sonra Ne Yapmalısın?
Bu mesaj göründükten sonra bilgisayarını yeniden başlatmalı ve sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol etmelisin. Çoğu durumda, tarama ve onarım işlemi sorunları çözer ve bilgisayarın normal şekilde çalışır.
Ancak, mesaj tekrar görünürse veya bilgisayarın düzgün çalışmıyorsa, daha fazla sorun giderme veya profesyonel yardım almayı düşünebilirsin.