Şimdi Ara

Windows 10 Sıfırlama (Reset) Problemi, 'Inaccessible_boot_device'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bölümde onlarca benzer problem var ama bana yarayan çözümü bulamadığım için yazıyorum, gözümden kaçtıysa da affola.

Lisanssız ama aktif edilmiş (korsan) Windows 8.1'den dün itibariyle Windows 10'a sorunsuz geçiş yaptım. Nvidia hariç tüm sürücüler sorunsuz çalışıyordu, Nvidia için de sadece w10 için güncelleme yüklemem gerekti. Hız ve stabilite olarak aman aman bir gelişme olmadı, nitekim ben 8.1'de de tatmin olmuştum. Fakat sistem sorunsuz çalışmasına rağmen, gereksiz programlardan artık dosyaları temizlemek amacıyla herkesin istediği şu temiz kurulum (reset) olayına ben de dahil olmak istedim. PC ayarlarından Recovery sekmesinde kişisel dosyalarımı koruyarak reset yapmak istedim. Süreçte sıkıntı olmadı fakat PC yeniden başladığında bir sorunla karşılaşıldığını belirten bir ekranla karşılaştım. PC kendini yeniden başlatacak diyordu ayrıca. İki defa yeniden başlatıldı fakat sonuç aynı olunca, yapılan değişiklikleri geri alarak ilk upgrade ettiğim hale geri döndüm.

Daha önce bu şekilde karşılaşan çözümü bulan ya da direk çözümü bilen varsa, paylaşırsa, sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Srcc -- 8 Ağustos 2015; 17:52:02 >

• Daha da yardımcı olması için;

hata açıklaması olarak şunu aldım: Inaccessible_boot_device

Muhtemelen usb tarzı bir cihazdan boot etmemi istiyor.

Bilen arkadaşlar izlemem gereken adımları yazarlarsa sevinirim, tek istediğim D'deki kişisel verilerim silinmesin.

Teşekkürler şimdiden.
  • Malesef aynı durumla karşılaştım. Bu sorunun çözümün sonrasında bir problem ile daha karşılaşacaksınız. Microsoft'un sitesine girip iso'yu indirmek için gerekli programı alacaksınız. İndirdiğiniz iso'yu 4x veya 8x hızda yazdırın. Format ekranı geldiğinde gelişmişe tıklayın. C'yi biçimlendirin ve sistemi oraya kurun. Böylece problem çözülmüş olacak. Fakat bilgisayarınızda iki adet işletim sistemi yüklü gibi gözükecek haberiniz olsun. Bildiğim kadarıyla bunun bir çözümü yok. Ben de bunla uğraşıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TR.Eates

Malesef aynı durumla karşılaştım. Bu sorunun çözümün sonrasında bir problem ile daha karşılaşacaksınız. Microsoft'un sitesine girip iso'yu indirmek için gerekli programı alacaksınız. İndirdiğiniz iso'yu 4x veya 8x hızda yazdırın. Format ekranı geldiğinde gelişmişe tıklayın. C'yi biçimlendirin ve sistemi oraya kurun. Böylece problem çözülmüş olacak. Fakat bilgisayarınızda iki adet işletim sistemi yüklü gibi gözükecek haberiniz olsun. Bildiğim kadarıyla bunun bir çözümü yok. Ben de bunla uğraşıyorum.

Windows'un media creation tool'u ile bootable bir usb yaptım şimdi. Tek amacım D'yi korumak, sadece C için format atınca neden iki adet işletim sistemi gözüküyor anlamadım ama hatta o şekilde gözüktüğünü nasıl anladınız.

• Bilgisayarımda aynı hatayı yaşıyorum. Bende şu anda sebebini araştırıyorum. Umarım sizde karşılaşmazsınız aynı hata ile.
  • media creation tool ile dorudan usb oluşturmuşsanız öyle yapmadan önce .iso dosya oluşturun sonrasında bu .iso dosyayı rufus adlı program ile usb belleğe yazmayı deneyin.
    bununla sistem yüklemeyi deneyin.
    https://rufus.akeo.ie/
  • lost kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, direk media creation tool ile yapınca "missing winload.exe" hatası ile karşılaştım, şu an ikinci dediğinizi, iso indirerek ve 3rd parti bir uygulamayla bootable yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Srcc -- 8 Ağustos 2015; 21:13:11 >
  • rufus yada media tooldan yapmanı tavsiye etmem işletim sistemi yüklendikten sonra dism.exe komutlarında bozulmuş dosyalar olabiliyor diskpart ile cmd komutuyla bootable usb yaparsan daha sağlıklı..media tool u iso yu sadece hardiske download için kullan.
    senin yaşadığın aynı sorunu bende yasadım temiz kurulum yapmak zorunda kaldım..diğer partitionlara bişi olmaz merak etme..işletim sisteminin oldugu partitiona format at ve yükle herzamanki gibi key sorarsa daha sonra sor diyoruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x3m -- 8 Ağustos 2015; 21:41:44 >
  • Az önce intel net diye bir güncelleme geldi yükledim ve aynı hatayı alıyorum. Şimdi microsoft benim bişgisayarımı bozdumu anlayamadom?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.