Şimdi Ara

Antimalware service executable'ı nasıl kapatırım? (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
1
Favori
1.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kayıt defteri yöntemlerini denedim hiçbiri işe yaramıyor. Arayüzden devre dışı bıraktım ama yine çalışıyor. Yahu hadi çalışmasına bir sözüm yokta işlemciyi tek başına %30 kullanıyor, üstelik disk kullanımını bir anda tavan yaptırıyor. Yok mu bunun bir çözümü?

Edit: Birçok yol denedim ama tam olarak kapatamadım. Alttaki adımları izleyince diske ve işlemciye yüklenmesi neredeyse bitiyor fakat RAM üzerinde yine 50 MB civarı bulunuyor.

ÇÖZÜM:

Başlata çalıştır yazıp "gpedit.msc" yazıyoruz.
    1-Bilgisayar Yapılandırmasına tıklıyoruz
    2-Yönetim Şablonlarına tıklıyoruz
    3-Windows Bileşenlerine tıklıyoruz
    4-Windows Defender Virüsten Korumaya tıklıyoruz
    5-Gerçek Zamanlı Korumaya tıklıyoruz
    Gerçek zamanlı korumayı kapat'a çift tıklayıp son olarakta sol taraftan Etkin'i seçip yeniden başlatıyoruz. Kısmen de olsa bu beladan kurtulmuş oluyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eski_nesil -- 6 Mayıs 2020; 3:54:38 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Antimalware Service Executable Nasıl Kapatılır

Antimalware Service Executable (MsMpEng.exe), Windows işletim sisteminde bulunan yerleşik bir antimalware hizmetidir. Bu hizmet, bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlardan ve diğer tehditlerden korumaya yardımcı olur. Ancak, bazı durumlarda bu hizmetin aşırı kaynak tükettiği veya sistem performansını düşürdüğü görülebilir. Bu gibi durumlarda, antimalware service executable'ı geçici olarak kapatabilirsiniz.

Anti Malware Executable Kapatma Adımları

1. Görev Yöneticisi'ni açın (Ctrl + Shift + Esc tuşlarına aynı anda basarak).
    2. "Ayrıntılar" sekmesine geçin.
    3. "Antimalware Service Executable" işlemini bulun.
    4. İşleme sağ tıklayın ve "Görevi Sonlandır" seçeneğini seçin.

Bu işlem, antimalware service executable'ı geçici olarak kapatacaktır. Hizmetin tekrar otomatik olarak başlatılmasını önlemek için aşağıdaki adımları izleyin:

1. Windows Arama çubuğuna "Servisler" yazın ve Enter tuşuna basın.
    2. "Windows Defender Antivirüs Hizmeti"ni bulun.
    3. Hizmete sağ tıklayın ve "Özellikler" seçeneğini seçin.
    4. "Başlangıç ??Türü" açılır menüsünden "Devre Dışı" seçeneğini seçin.
    5. "Uygula" ve "Tamam" düğmelerine tıklayın.

Antimalware service executable'ı kapatmak, bilgisayarınızın kötü amaçlı yazılımlara karşı korunmasız hale gelmesine neden olabilir. Bu nedenle, bu işlemi yalnızca gerekli olduğunda ve geçici bir süre için yapmanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Allah senden razı olsun kaç gündür uğraşıyorum bir çözüm bulamamıştım sayende kurtuldum bu beladan

Bilgisayarı yeniden başlatınca yine geldi bir çözümü yok mu şunun ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SubZeroWins -- 1 Eylül 2020; 23:55:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.