Şimdi Ara

Dell Yeni Laptop Oyun Oynarken Kapandı 'pre-boot system performance check hatası'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
4.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Laptopu alalı 5-6 gün oldu. Daha çok iş için kullanmak için aldım laptopu ama arada 1-2 maç lol atıyorum. Dün oyun sırasında kapandı ve "pre-boot system performance check" başlıklı bi ekran açıldı. Bi yükleme yapıp yeniden başlatıyor ama yine windows açılmıyor.

Arkadaşlar laptop yeni, eğer ileride sorun yaratacak bi durumsa iade edeceğim, yardım ederseniz sevinirim. Hatayı araştırdım fakat türkçe kaynak bulamadım, o yüzden başlığa hata tarifini ekledim.

Detaylar;
    DELL inspiron 3593
    nvıdıa® geforce® mx230
    16 Gb Ram
    i5-1035g1 6 mb önbellek, 3,6 ghz'e kadar

Arkadaşlar birde bios yok bunda Ubuntu arayüzü var.
    Daha önce hiç kullanmadığım için kurcalamadım. Bu bildiğimiz biosa çevirebilir miyiz?
    Dell Yeni Laptop Oyun Oynarken Kapandı "pre-boot system performance check hatası"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anillb. -- 6 Mart 2020; 11:29:52 >

• İşletim sistemine girmeden donanımlarınızı kontrol ediyor, bildiğim kadarıyla biostan kapatılabilir, fakat sistemimiz çöktüyse recovery yapmanız gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheArchaeologist -- 6 Mart 2020; 11:37:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cevabın için sağol hocam ama bunun biosunun ne olduğunu anlayamadım, ubuntu tabanlı sanırım ama neyin nasıl yapıldığını bilmiyorum ve çok kısıtlı kaynak var.
  • güncel
  • SupportAssist zırvalıkları, bende çekiyorum çilesini. PC açılırken DEL e bas ve Setup a gir sol en altta loglar var. Logları bi çek at bakalım neymiş problem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum usb ile format atmaya çalıştım disk seçiminde sanki ilk defa kurulum yapıyormuşum gibi açıldı. C-d yok ve hafıza boş gibi. Diski bölemiyorum veya seçip ilerleyemiyorum donup kalıyor.

Dell Yeni Laptop Oyun Oynarken Kapandı "pre-boot system performance check hatası"

• PROBLEM SEBEBİ BULUNMUŞTUR.

BIOS1.1.0 sebebiyle bu problemi yaşıyorsumuz,

Linkten BIOS1.5.0 indirin.

Sorun çözülecektir, iyi günler.

• PROBLEM SEBEBİ BULUNMUŞTUR.

BIOS1.1.0 sebebiyle bu problemi yaşıyorsumuz,

Linkten BIOS1.5.0 indirin.

Sorun çözülecektir, iyi günler.

• Dell Yeni Laptop Oyun Oynarken Kapandı "pre-boot system performance check hatası"

Herkese söylüyorum dilimde tüy bitti şu sistemi güncel tutun

• Hocam pc açılmıyor bu arayüzden güncelleyebiliyor muyuz?

• Evet güncelleniyor. Boot menüye gir orda BIOS Flash var. Flasha attığın dosyayı seç ve yazdır CMOS a

• Eyvallah hocam sabaha kaldı o zaman. Bu recovery menüsünde internete bağlanıyor ama update yapmıyor sanırım.

• sorunu çözdüğünüzde şarja takıp cpu hızını kontrol etmeniz mümkün mü 0.99 a sabitleniyor mu
  • Daha önce test etmiştim. 0,99 / %10'da çalışıyor ama işlem hacmine göre 3,6'ya çıktığını gördüm.
  • 4gb versiyonunda epey insan şarja taktığında CPU hızı 0.99 a sabitleniyor benim cihaz 3 haftadır servise gidip geliyor bu sıkıntıdan dolayı 3 ün üstüne çıktığını da görmedim anakart vs cihazın içindeki her şey değişti hala aynı

• cpu-z kurup strese soktun mu hocam?
    + güç seçeneklerinden yüksek performans açtın mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anillb. -- 7 Mart 2020; 11:5:26 >
  • Hocam bios setupını usbye attım yükleme ekranındayım, kurulum dosyasını görebiliyorum ma ilerleyemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C834D35AF

Evet güncelleniyor. Boot menüye gir orda BIOS Flash var. Flasha attığın dosyayı seç ve yazdır CMOS a
    Dostum biosu hallettim, 1.5.0 olarak güncel ama yine hata veriyor.
  • bütün driverlar güncel iken bütün ayarlar açık olmasına rağmen öyleydi hala da serviste zaten
  • anillb. kullanıcısına yanıt
    Çok normal, şimdi temiz kurulum yapacaksınız. Yabancı forumlarda aynı hatayı alanlar BIOS update edip temiz kurulumla sorunu çözmüşler. Ayrıca Dell tarafında bu dediğime dair bi rehber var.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.