2 hafta önce bu sorunu yaşadım ama götürmeye fırsatım yoktu ramlerş bios pili vs takıp çıkarmıştım takmıştım tine açılmamıştı, ekran kartını da söküp çıkarmıştım ama fanlar dönmüyordu ama ekran kartının sürekli yanan ışığı var pc açık olsun ya da olmasın bu hep yanıyordu. 3 gün önce teknik servise götürdüm bi türlü açamadı sorun büyük vs dedi muhtemelen daha önce böyle bir sorunla karşılaşmadı, power supplyde kaynaklı olduğunu düşündü muhtemelen ama ekran kartı ışığı yanıyor bi sorun yok dedim hani nerede dedi gösterdim sonra bi 5-10 dk uğraşıp açtı bilgisayarı. 250 tl istedi verdim sonra kapattı bilgisayarı normalde kapağı vidasızdı arada açıp temizliyorum tozunu alıyorum vidalayıp açma burayı bir daha olursa bana getir dedi ben zaten 10 yıldır bi sorun olduğunda ona götürüyorum ama bu tavrına kıl oldum. Az önce aynı sorunu tekrar yaşadım ve bilgisayar açılmıyor, ne yapmalıyım. Sorunun ne olduğunu sormuştum ama cevap vermedi muhtemelen anakartta bir kaç kabloyu söküp taktı bir şeyler yaptı ve bak elime elektrik çarptı bu yüzden 250 tl fiyat dedi. Sorunu kendim nasıl çözebilirim? |
Power tuşuna basınca pc açılmıyor ne yapmalıyım?
-
-
Ekran kartınızın ışığının yanıyor olması power supply'ın sağlam olduğu anlamına gelmez bu arada. Ondan olabilir demiyorum ama kaynaklanabilir bilginiz olsun. Daha önce defalarca başıma gelmişti. Önceliğinizin sağlam olduğuna inandığınız bir power ile denemek olmalı. Powerın soket pinlerinde anakarttan sökün kablolarını. yeşil ve siyahı kısa devre yaparak fanı kontrol edebilirsiniz. Değer olarak olmasa da tepkisini ölçebilirsiniz öncelik olarak aklınızda bulunsun. Ayrıca power fan vs hiç bilgisayar tepki vermiyorsa en basit yöntem olarak sırayla şüphelendiğiniz donanımları sökerek çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Ram sökülüyken görüntü vermese de pc açılmaya çalışacaktır.
-
Donanımarsivinden bir arkadaş prizden sök 20 saniye güç tuşuna basılı tut bırak fişi tak güç tuşuna bas açılack dedi gece yaptım çalıştı fakat şimdi aynı sorun devam ediyor ve aynı teknikle çalışmadı ne yapmalıyım? Akım korumalı priz al dendi ama kesin çözüm olabilir mi
-
Prizinizde toprakta ya da nötr'de, devre yokken gerilim (>3 V) mi var?
Voltmetre ile:
Toprak nötr
Canlı toprak
... aralarını ölçün.
Benzer içerikler
- ctrl tuşu çalışmıyor
- monitör açılmıyor
- no bootable device insert boot disk and press any key
- telefon kablolu kulaklığı görmüyor
- windows bu diske yüklenemez bu bilgisayarın donanımı bu diske önyükleme yapmayı desteklemeyebilir
- komut istemi
- suya düşen telefon
- secure boot nedir
- gigabyte bios tuşu
- telefon şarj olmuyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X