Şimdi Ara

Pc açılırken anakart ekranında kalıyor yardım lütfen ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayar başlarken anakart ekranında kalıyor .Biosada giremiyorum fakat hardiski çıkarınca biosa girebiliyorum.Sorun neyde olabilir ?

• Anakart hdd'yi boot edemiyor ondan dolayı takılıp kalıyor.Anakartın pilini çıkarıp 1dk bekleyip tekrar takın.Olmassa hdd'yi başka makinaya bağlayın bakalım hdd onda çalışıyormu ?
  • bios pilini taktım çıkardım yine aynı. hdd yi başka pcye taktım çalışıyor.
  • MBR silinmiş olabilir.HDD'deki verileri yedekleyip biçimlendirin diski.Öyle bağlayın makinaya
  • biçimlendirdim.format attım hatta yinede olmadı.
  • O zaman HDD'nin ilk sectoru bad sector olmuş olabilir. Başka makınaya bağlayıp "hdtune" programıyla bad sector taraması yapın.
  • Bu sorun kesinlikle hdd denmi başka bir nedenden dolayı olamazmı onu merak ediyorum ?
  • HDD'yi çıkarınca bios açılıyor diyorsun.Aynı pc de başka hdd dene birde bakalım biosu görecekmi.Ama bence hdd'de sorun var gibi
  • peki hdd de sorun olsa diğer pcde de açılmaması gerekmezmi ?
  • Diğer pc'ye ikinci hdd olarak taktınız değilmi ?
    hdd'nin ilk sectoru bozuksa makina hdd'yi görmez. ama ikinci hdd olarak takarsanız görür.
    Edit :Başka slota takıp deneyin. Olmassa başka kablo ile başka slota takmayı deneyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **Nightmare** -- 9 Şubat 2013; 2:22:58 >
  • Hayır pcdeki hardiski çıkardım onun yerine taktım gördü bi sorun çıkmadı o zmn ilk sektörü bozuk değil.
  • Evet ilk sector bozuk değil o zaman. Kabloları ve slotları değiştirdinizmi ?
  • HEpsini denedim diğer pcyle sorunu bulamadım ankartta bi sorun olabilirmi ?
  • Evet olabilir. Anakartı diğer pc'deki parçalarla deneyin.psu 'yu değiştirin.Biosu güncelleyin.Belki anakartın güney köprüsünde sorun olabilir
  • Biosu güncelleyin dediniz ama biosla alakası olduğunu sanmıyorum zaten bios pili olmadanda pc çalışıyor.
  • Belki biosa virus bulaşmış olabilir.Her durumu denmek lazım.
  • Peki teşekkür ederim vakit ayırdığın için biosuda deniyim ama olcağını sanmıyorum bence anakartın arasına para sıkıştı bi bilgisayarcıya götr bni diyo
  • bir şey değil. Çözersen sorunu buraya yazarsın. Bende merak ettim sorunu
  • tamam yazarım.
  • anakart kitlenmiş dedi pc ci ankart değişcek yani .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.