Şimdi Ara

Pc açılırken anakart ekranında kalıyor yardım lütfen ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayar başlarken anakart ekranında kalıyor .Biosada giremiyorum fakat hardiski çıkarınca biosa girebiliyorum.Sorun neyde olabilir ?

• Anakart hdd'yi boot edemiyor ondan dolayı takılıp kalıyor.Anakartın pilini çıkarıp 1dk bekleyip tekrar takın.Olmassa hdd'yi başka makinaya bağlayın bakalım hdd onda çalışıyormu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: **Nightmare**

Anakart hdd'yi boot edemiyor ondan dolayı takılıp kalıyor.Anakartın pilini çıkarıp 1dk bekleyip tekrar takın.Olmassa hdd'yi başka makinaya bağlayın bakalım hdd onda çalışıyormu ?
    bios pilini taktım çıkardım yine aynı. hdd yi başka pcye taktım çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferdikzlda

bios pilini taktım çıkardım yine aynı. hdd yi başka pcye taktım çalışıyor.

Alıntıları Göster
    MBR silinmiş olabilir.HDD'deki verileri yedekleyip biçimlendirin diski.Öyle bağlayın makinaya
  • quote:

MBR silinmiş olabilir.HDD'deki verileri yedekleyip biçimlendirin diski.Öyle bağlayın makinaya

Alıntıları Göster
    biçimlendirdim.format attım hatta yinede olmadı.
  • quote:

biçimlendirdim.format attım hatta yinede olmadı.

Alıntıları Göster
    O zaman HDD'nin ilk sectoru bad sector olmuş olabilir. Başka makınaya bağlayıp "hdtune" programıyla bad sector taraması yapın.
  • quote:

O zaman HDD'nin ilk sectoru bad sector olmuş olabilir. Başka makınaya bağlayıp "hdtune" programıyla bad sector taraması yapın.

Alıntıları Göster
    Bu sorun kesinlikle hdd denmi başka bir nedenden dolayı olamazmı onu merak ediyorum ?
  • quote:

Bu sorun kesinlikle hdd denmi başka bir nedenden dolayı olamazmı onu merak ediyorum ?

Alıntıları Göster
    HDD'yi çıkarınca bios açılıyor diyorsun.Aynı pc de başka hdd dene birde bakalım biosu görecekmi.Ama bence hdd'de sorun var gibi
  • quote:

HDD'yi çıkarınca bios açılıyor diyorsun.Aynı pc de başka hdd dene birde bakalım biosu görecekmi.Ama bence hdd'de sorun var gibi

Alıntıları Göster
    peki hdd de sorun olsa diğer pcde de açılmaması gerekmezmi ?
  • quote:

peki hdd de sorun olsa diğer pcde de açılmaması gerekmezmi ?

Alıntıları Göster
    Diğer pc'ye ikinci hdd olarak taktınız değilmi ?
    hdd'nin ilk sectoru bozuksa makina hdd'yi görmez. ama ikinci hdd olarak takarsanız görür.
    Edit :Başka slota takıp deneyin. Olmassa başka kablo ile başka slota takmayı deneyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **Nightmare** -- 9 Şubat 2013; 2:22:58 >
  • quote:

Diğer pc'ye ikinci hdd olarak taktınız değilmi ?
    hdd'nin ilk sectoru bozuksa makina hdd'yi görmez. ama ikinci hdd olarak takarsanız görür.
    Edit :Başka slota takıp deneyin. Olmassa başka kablo ile başka slota takmayı deneyin

Alıntıları Göster
    Hayır pcdeki hardiski çıkardım onun yerine taktım gördü bi sorun çıkmadı o zmn ilk sektörü bozuk değil.
  • quote:

Hayır pcdeki hardiski çıkardım onun yerine taktım gördü bi sorun çıkmadı o zmn ilk sektörü bozuk değil.

Alıntıları Göster
    Evet ilk sector bozuk değil o zaman. Kabloları ve slotları değiştirdinizmi ?
  • quote:

Evet ilk sector bozuk değil o zaman. Kabloları ve slotları değiştirdinizmi ?

Alıntıları Göster
    HEpsini denedim diğer pcyle sorunu bulamadım ankartta bi sorun olabilirmi ?
  • quote:

HEpsini denedim diğer pcyle sorunu bulamadım ankartta bi sorun olabilirmi ?

Alıntıları Göster
    Evet olabilir. Anakartı diğer pc'deki parçalarla deneyin.psu 'yu değiştirin.Biosu güncelleyin.Belki anakartın güney köprüsünde sorun olabilir
  • quote:

Evet olabilir. Anakartı diğer pc'deki parçalarla deneyin.psu 'yu değiştirin.Biosu güncelleyin.Belki anakartın güney köprüsünde sorun olabilir

Alıntıları Göster
    Biosu güncelleyin dediniz ama biosla alakası olduğunu sanmıyorum zaten bios pili olmadanda pc çalışıyor.
  • quote:

Biosu güncelleyin dediniz ama biosla alakası olduğunu sanmıyorum zaten bios pili olmadanda pc çalışıyor.

Alıntıları Göster
    Belki biosa virus bulaşmış olabilir.Her durumu denmek lazım.
  • quote:

Belki biosa virus bulaşmış olabilir.Her durumu denmek lazım.

Alıntıları Göster
    Peki teşekkür ederim vakit ayırdığın için biosuda deniyim ama olcağını sanmıyorum bence anakartın arasına para sıkıştı bi bilgisayarcıya götr bni diyo
  • quote:

Peki teşekkür ederim vakit ayırdığın için biosuda deniyim ama olcağını sanmıyorum bence anakartın arasına para sıkıştı bi bilgisayarcıya götr bni diyo

Alıntıları Göster
    bir şey değil. Çözersen sorunu buraya yazarsın. Bende merak ettim sorunu
  • quote:

bir şey değil. Çözersen sorunu buraya yazarsın. Bende merak ettim sorunu

Alıntıları Göster
    tamam yazarım.
  • quote:

tamam yazarım.

Alıntıları Göster
    anakart kitlenmiş dedi pc ci ankart değişcek yani .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.