< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bilgisayar "Lütfen Bekleyin" Ekranında Kalıp Açılmıyorsa
"Lütfen Bekleyin" ekranında takılı kalan bir bilgisayar, sinir bozucu bir sorun olabilir. Bu sorun çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.
Olası Nedenler:
- Sabit disk arızaları: Arızalı bir sabit disk, işletim sisteminin yüklenmesini engelleyebilir.
- Bozuk RAM: Bozuk RAM, bilgisayarın düzgün çalışmasını engelleyebilir ve "Lütfen Bekleyin" ekranına neden olabilir.
- Virüs veya kötü amaçlı yazılım: Virüsler ve kötü amaçlı yazılımlar, işletim sistemi dosyalarına zarar verebilir ve açılmasını engelleyebilir.
- Bozuk işletim sistemi dosyaları: Bozuk işletim sistemi dosyaları, bilgisayarın açılmasını engelleyebilir.
- Donanım sürücüsü sorunları: Yanlış veya güncel olmayan donanım sürücüleri, "Lütfen Bekleyin" ekranına neden olabilir.
Sorunun Giderilmesi:
- Güvenli Modda başlatmayı dene: Güvenli Modda başlatmak, yalnızca temel sürücülerin ve hizmetlerin yüklenmesine izin verir, bu da sorunun nedenini belirlemeye yardımcı olabilir.
- Sabit diskini kontrol et: Arızalı sektörler veya diğer sorunlar için sabit diskini kontrol et.
- RAM'ini test et: RAM'ini test etmek için bir bellek tanılama aracı kullan.
- Virüs taraması yap: Bilgisayarını kapsamlı bir virüs taraması yap.
- İşletim sistemini onar veya yeniden yükle: Bozuk işletim sistemi dosyalarını onarmak veya işletim sistemini tamamen yeniden yüklemek gerekebilir.
- BIOS ayarlarını geri yükle: Yanlış BIOS ayarları, "Lütfen Bekleyin" ekranına neden olabilir. BIOS ayarlarını varsayılan değerlerine geri yüklemeyi dene.
Bu adımları izleyerek "Lütfen Bekleyin" ekranında kalan bir bilgisayarın açılma sorununu çözebilirsin. Sorun devam ederse, profesyonel yardım almalısın.