Şimdi Ara

hdd duruyor çalışmıyor yalvarırım girin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar 29 ekimde sistem topladım herşey gayet güzeldi ama son 1 haftadır hdd çalışırken bir anda donuyor veya duruyor hdd led yanmıyor sistem kitleniyor (özellikle oyunlarda )ne yapacağımı bilemiyorum bazen çizik sesi duyuyorum . bazen 5-6 saatte bir oluyor bazende 10 dakikadar bir,, power düğmesinden kapatmak mecburiyetinde kalıyorum pcye zarar verecek diye korkuyorum
    isterseniz sistemimin özelliklerini yazayım

işlemci amd fx8320
    anakart ASUS M5A97
    kasa GIGABYTE SUMO Y 700W MIDT ATX SİYAH KASA
    ekran kartı ASUS HD7950
    ram 8GB RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    hdd SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK

windows 7 64 bit servis pack 1

arkadaşlar pcden hiç anlamam sizin yardımlarınızla pcyi topladım vatanda montaj konusunda kötü olduğunu söylediğiniz için evde ben toplarım dedim ısrar etmelerine rağmen ben toplarım dedim eve getirdim ana parçaları taktıktan sonra yeni nesil kablolar felan çok karışık o yüzden tekrar vatana götürdük orada kabloları taktırdık kontrol etti hayırlı olsun dediler eyvallah dedik ardından son 1 haftadır hafif hafif çizik sesleri ,anıden durma sorunlarıyla karşılaşıyorum şimdi ne yapmalıyım sizlerden yardım bekliyorum neden hep böyle şeyler benim başıma gelir :( bu hafta 3 tane yazılı olduk 3ün dende 0 almışım 1 hafta içinde 2 kere 10 tl kaybettim,kulaklık aldım onun kablosu koptu hdd bozuluyor, ne oluyor yaa

not : arkadaşlar aileme ben bu pcyi zoru zoruna toplattırdım ve onlara garanti vermiştim övmüştüm şimdi söylersem onlara kızacaklar ve üzülecekler sizlerden yardım istiyorum

bir kaç tane test yaptım bunlar ne anlama geliyor

http://l1311.hizliresim.com/1h/l/up3nc.png

http://m1311.hizliresim.com/1h/l/up3p0.png

not : şimdi okuldan geldim ve yine aynı sorunla karşılaştım

sonradan gelen not : beyler vatana götürdüm 1 hafta kadar orda kaldı hiç bir halt etmediler en sonunda ben açtım güç kaynağından gelen farklı bi kabloyu taktım sorun çözüldü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kastav -- 20 Nisan 2014; 22:34:02 >

• Resimlerinde problem gözükmüyor , Crystal disk info programını yükle , sağlık ne diyor ona bak , iyi durumda ise pcyi kapatıp hdd kablolarını çıkartıp tekrar tak ,güç ve data kablosunun tam olarak oturduğuna emin ol.Aynı problem oluyorsa problem başka yerde.Çizilme sesinin tam olarak nerden geldiğini tespit et , power olabilir anakart olabilir garantili ürün servise ver derim anlamadığını söylemişsin ailenin kızacağı bir durum yok ortada.
  • kardeşim power kaçlık 300 mu 400 mu 500 wt lıklmı powerdende olabilir hdd yi yeterli seviyede beslemiyor olabilir power in
  • qdry kullanıcısına yanıt
    kardeş iyi durumda diyor biraz önce kasayı açtım kabloları kontrol ettim maalesef yine aynı sorun oldu
  • kardeş 700 wat psu
  • kısa devre olabilir.. sistemin her yerini gözden geçir güç bağlantı kablolarını vidalara kadar.. hdd den oldugunu söylüyorsun fakat sorun başka bir şeyde olabilir.. hdd'î komple biçimlendirip farklı bir versiyon windows yüklemeyi dene.. anakartın farklı bir ide/sata slotu ile kullanmayı dene.. en kötü ihtimal komple sistemi vatana ver çözüp sana geri versinler.. umarım bir çözüme kavuşursun
  • garantili değil mi ? vatana gitsene..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fbilker1907 kullanıcısına yanıt
    kardeş şimdi ben işletim sistemi kurarken ayrılmamış bölüm yapmıştım 3 tanede farklı bölüm yapmıştım hepsini biçimlendirdim ardından temız biişletim sistemi kurdum eyvallah kardeşim çok sağolasın şuan sorun yok inşallah çıkmaz tekrardan
  • aslında bilgisayar otomobil gibidir, sıfır araba aldım , sürat yapayım , şunu yapayım , bunu yapayım deyip hor kullanırsanız mutlaka bir sorun çıkar.. ne alakası var diyeceksiniz fakat öyle, birileri bi yerden görüyor , işte hdd yi 8 e bölmüş bende böleyim, pat küt açıp kapatayım , sonuç problem oluyo tabiki. bilinçli olarak yapılırsa herşey olurda , onun dışında gerekmeyen şeyleri yapmamak lazım, ben bugüne kadar hdd yi 2 den fazla bölmedim c ve d olarak .. pat - küt açıp kapatmam, pc ye iyi davranızsanız o da size iyi davranır..
  • gönder servise garantisi varsa
  • casual kullanıcısına yanıt
    kardeş hor kullanmadım cahilliğimden yine bu gün aynı sorun oldu ben komple sistemi alıp vatana gitsem sorun çıkartırlar mı acaba
  • kardeş bu sabah yine aynı sorunla karşılaştım kabloları söktüm yedekleri taktım ama yine aynı oldu ben komple sistemi alıp vatana gitsem anlatsam durumu ama orada deneyecekler bazen 5-6 saatte bir donuyor bazende 5 dk ya donmazsa
  • kastav K kullanıcısına yanıt
    Sıcaklık değerlerini kontrol ettin mi?
  • Sorunun Hdd'den kaynaklandığına eminmisin donma sorunu sadece Hdd'ten kaynaklanmaz.
  • windhunter kullanıcısına yanıt
    kardeş 23 ve max 33 derece kasa buzdolabı gibi
  • RhythmOfTheNight kullanıcısına yanıt
    başka neden olur kardeş

sorunu bulabilsek ona göre hareket ederiz
  • HDD testlere göre canavar gibi Eğer 2 tane ram varsa tek tek takarak dene
  • Öncelikle sakin bi kafayla başlıcaksın problemi çözmeye.

İlk yapman gereken anakartın kitapçığını açıp bağlantı kablolarını kontrol etmen.
    Daha sonra Hdd'ini çıkartıp başka bi Hdd'de sistemini denemen.Problem gerçektende Hdd'denmi diye.Windowsu harici hdd 'e veya usb de kurup çalıştırabilirsin.Amaç problemli hdd le pc yi çalıştırmaman.

Farklı hdd le problem devam ediyorsa.Ram'lerin dual ise önce birini sonra diğerini denemen.

Hala problem devam ediyorsa Ekran kartını çıkartıp onboard olarak denemen.

Olaki işlemcide bile problem olabilir.Fakat yeni bi sistemin bukadar büyüceğini hiç düşünmem bu yazdıklarım sadece alternatifler deneme yanılma yöntemiyle sorunu bulabilirsin.

ve herhangi bi parçada problem bulursan gerçi zamanını doldurmussun vatandan 7-10 gün içerisinde birebir değişimini sağlayabilirdin.

• RhythmOfTheNight kullanıcısına yanıt
    kardeş öncelikle çok teşekkür ederim lanet bilgisayar bu donmaları yeni yapmaya başladı tahmını 1 hafta oluyor
  • o çizik sesini duyuyorsan kafa atıyor çözümüde yok direk garantiye gönder sıfırını göndereceklerdir.testlerin normal çıkması hiçbişeyi değiştirme kesin olarak disk arızalı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.