Şimdi Ara

Notebook'a SSD taktıktan sonra klavye bazen çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar bugün 5 yıllık notebook un dandik WD diski bozulduktan sonra sandisk ssd aldım. kurulum yaptım ancak windows açıldıktan sonra klavye bazen çalışmıyor ve pc yi yeniden başlatmam gerekiyor. asus yazısı geldiği yerde klavye neredeyse hiç çalışmıyor. bios ekranına çok nadir ulaşabiliyorum.

bu problemi yaşayan oldu mu ? klavye notebook un kendi klavyesi ve çalışmadığı zaman aygıt yöneticisinde sorunsuz görünüyor. yardımcı olursanız sevinirim.

• Sayın rorschach_

Öncelikle çok basit bir yöntem olarak belki gözünüzden kaçmış olabilir düşüncesiyle.Bilgisayarınızın klavyeyi sorunsuz çalıştığını göstermesinden dolayı belki klavyeniz kilitlenmiş olabilir FN+NMLOCK tuş kombinasyonu ile yada multimedya tuşlarınız arasında var ise oradan klavyeyi kilitleyen tuş ile çözüm yoluna gitmeyi bir denemenizi ve birde klavyenizde CTRL,ALT,FN gibi tuşlar takılı kalmış olabilir onlara bakmanızı önerebilirim.

Bunlar dışında iki yol daha kalıyor:

1. Diskiniz değiştiğinden dolayı tüm driverlar ve güncelleştirmeler sıfırlandı.Tüm driverlarınızı yükleyiniz ve güncelleştirmelerinizi yapınız.

2. SSD takılır iken donanımsal olarak klavye ile alakalı bir kablo bağlantısını oynatmış,zarar vermiş olabilirsiniz ki bunun olması gerçekten imkansız gibi bir durum.Bazen çalışıyor diyorsunuz zaten bu olmamıştır diye tahmin ediyorum.

• Cevabınız için teşekkür ederim. Son 2 yolu denedim ancak ilk bahsettiğiniz şeyden haberim yok. Şimdilik bir sorun yok ancak bahsettiğim gibi ilk gücü verdikten sonra hemen cikan asus logosunda klavye çalışmıyor. Normalde o anda bile klavye işleyişte olmalı ki bios a girebileyim. Bir kac kere açıp kapadım windowsta sorun yok gibi.

Ben cihazı izlemedeyim, gelişmeleri yazarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelişmeleri yazayım klavye hala aynı, pc kapatildiktan sonraki ilk boot ta klavye calismiyor. Restart edersem calisiyor. Cok hizli acildigi icin mi boyle oluyor acaba, pc gercekten asiri hizli aciliyor, biosta yetistiremiyor mu nedir anlamadim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Asus notebook için ucuz ssd almıştım 2 yıl kullandıktan sonra bi baktım klavye çalışmıyor. Klavye bozuldu sandım attım kenara bilgisayarı. Daha sonra başka bilgisayarımın diski bozuldu. Asustan ssd yi söktüm msi notebook a taktım bi baktım klavye gitti :)

Usb ile boot ettiğimde klavye çalışıyor ama o diski boot ettiğimde klavye gidiyor sadece mouse ve ekran klavyesi çalışıyor :)

Yıllardır böyle bir problem ne duydum ne gördüm. Belki işine yarayanlar olur diye cevap yazmak istedim. Her iki bilgisayara da yeni ssd alıp deneyeceğim. Aklıma gelirse buradan yazarım neticeyi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.