Şimdi Ara

100% Hardisk kullanımı (Antimalware service executable)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
33.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar da işlem yapılmadığı zamanda hardiskten bayağı ses geliyor o zaman anlıyorum bu meretin hardiski 100% kullandığını hiçbir işlem yapılmıyor acayip kasıyor .İnternetten baktım çözümüne görev zamanlayıcısından birkaç işlem yaptım. Yaptığım gün düzelmişti şimdi tekrar başladı. Güvenlik duvarını kapatıyorum etki etmiyor , önceliği düşürüyorum bana mısın demiyor. Yok mu bunun bir çözümü kökten kaldırma vs.

Denediğim çözümler ; görev zamanlayıcısından önceliği düşürmek , windows defender ' ı kapatmak .

Bilgisayar da herhangi bir anti virus programı bulunmamakta.

İşletim sistemi windows 10

• Yapay Zekanın Yanıtı

%100 Hard Disk Kullanımı (Antimalware Service Executable)

Bilgisayarının hard disk kullanımı %100'e ulaştıysa ve Antimalware Service Executable (MsMpEng.exe) işleminin bu yüksek kullanımı tetiklediğini fark ettiysen, yalnız değilsin. Bu yaygın bir sorundur ve birkaç olası nedeni vardır.

Antimalware Service Executable Nedir?

Antimalware Service Executable, Microsoft Windows işletim sisteminde yerleşik olan Windows Defender antivirüs yazılımının bir parçasıdır. Bilgisayarını virüs, kötü amaçlı yazılım ve diğer güvenlik tehditlerinden korumak için arka planda çalışır.

Yüksek Hard Disk Kullanımının Nedenleri:

Antimalware Service Executable'ın yüksek hard disk kullanımı birkaç nedene bağlı olabilir:

• Virüs Taraması: Windows Defender, bilgisayarını düzenli olarak virüslere karşı tarar. Bu taramalar disk yoğun işlemler olabilir ve yüksek hard disk kullanımıyla sonuçlanabilir.
    • Kötü Amaçlı Yazılım Temizliği: Bilgisayarına kötü amaçlı yazılım bulaşırsa, Windows Defender onu temizlemek için harekete geçer. Bu temizleme süreci de yüksek hard disk kullanımıyla ilişkilendirilebilir.
    • Güncellemeler: Windows Defender kendini düzenli olarak günceller. Bu güncellemeler disk alanı gerektirir ve geçici olarak yüksek hard disk kullanımına neden olabilir.

Sorunu Çözme:

Yüksek hard disk kullanımını çözmek için şu adımları uygulayabilirsin:

• Bilgisayarını Yeniden Başlat: Bazen, bilgisayarını yeniden başlatmak sorunu geçici olarak çözebilir.
    • Windows Defender Taramayı Durdur: Windows Defender'ın tarama işlemini durdurarak geçici olarak hard disk kullanımını azaltabilirsin.
    • Kötü Amaçlı Yazılım Taraması Çalıştır: Bilgisayarı, üçüncü taraf bir kötü amaçlı yazılım tarayıcı yazılımıyla tarayarak kötü amaçlı yazılım olup olmadığını kontrol et.
    • Windows Defender Güncellemelerini Kontrol Et: Windows Defender'ın en son güncellemelere sahip olduğundan emin ol.
    • Windows Defender İ????????? Ekle: Windows Defender'ın belirli dosya veya klasörleri taramasından dışlaması için bir istisna listesi oluşturabilirsin.

Profesyonel Yardım:

Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, profesyonel yardım almayı düşünebilirsin. Bir bilgisayar teknisyeni, hard disk kullanımına neden olan herhangi bir temel sorunu teşhis etmene ve çözmene yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aynı sorun bende de var. Laptop kullanıyorum, win8.1 var. Çözüm arıyorum ama bir türlü bulamadım. Takipteyim.
  • hizmetler bölümünden komple devre dışı bırakabilirsin bahsettiğin servis windows defenderin kendisi oluyor, googleye defenderi komple kapatma yaz adım adım yaparsın, regedite girip bir kaç değişiklik yapıyorsun defender lanetinden kurtuluyorsun. regeditten gerekli düzeltmeyi yapmazsan windowsu her yeniden başlattığında defender tekrar aktif olur.

Edit: buradan adım adım yapabilirsiniz.

http://blog.tamindir.com/windows-10da-windows-defender-kapatma_11670/

bu arada defenderi kapattıktan sonra bu işlerden pek anlamıyorsan basit bir antivirüs programı kurmanı tavsiye ederim, ama neyin virüs olduğunu indirme aşamasında anlıyacak kadar bilgiliysen virüs taramasına gerek yok şahsen ben kullanmıyorum kafam rahat sistemim rahat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiilimAdamı -- 1 Eylül 2016; 14:29:39 >

• BiilimAdamı kullanıcısına yanıt
    Hocam defenderı kapatmak mantıklı bir şey mi? Yani başka bir koruma yazılımı yok bilgisayarda. Defender da kapalı olursa sıkıntı olmasın sonradan?
  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    ilk mesajımda editleme yaptım. ek olarak evet defenderi kapatmak kesinlikle mantıklı birşey, defender yerine daha güzel altarnatifler mevcutken..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiilimAdamı -- 1 Eylül 2016; 14:32:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BiilimAdamı

ilk mesajımda editleme yaptım. ek olarak evet defenderi kapatmak kesinlikle mantıklı birşey, defender yerine daha güzel altarnatifler mevcutken..

Sağolasın hocam bilgilendirme için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BiilimAdamı

hizmetler bölümünden komple devre dışı bırakabilirsin bahsettiğin servis windows defenderin kendisi oluyor, googleye defenderi komple kapatma yaz adım adım yaparsın, regedite girip bir kaç değişiklik yapıyorsun defender lanetinden kurtuluyorsun. regeditten gerekli düzeltmeyi yapmazsan windowsu her yeniden başlattığında defender tekrar aktif olur.

Edit: buradan adım adım yapabilirsiniz.

http://blog.tamindir.com/windows-10da-windows-defender-kapatma_11670/

bu arada defenderi kapattıktan sonra bu işlerden pek anlamıyorsan basit bir antivirüs programı kurmanı tavsiye ederim, ama neyin virüs olduğunu indirme aşamasında anlıyacak kadar bilgiliysen virüs taramasına gerek yok şahsen ben kullanmıyorum kafam rahat sistemim rahat.

yok hocam bilgiliyim o konularda anti virus' e gerek yok , yaptım bakalım regeditten teşekkür ederim ilginiz için

• ne demek arkadaşlar rica ederim.
  • En temiz çaresi SSD almak. Bütçeniz varsa SSD alın...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.