Şimdi Ara

Harici disk Pc'ye sürekli takılı kalsa ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm arkadaşlar 2,5 '' inc 2 Tb Usb 3 Harici disk sipariş ettim. İstediğim Usb 3 çoklayıcıyı da henüz bulamadım. Sürekli söküp takmak da uygun omaz. Yani Anlayacağınız harici disk sürekli Hdd'ye bağlı kalsa yani bilgisayarla birlikte açılıp kapansa ( 24 saat açık demiyorum ) ömrü azalır mı ya da aşırı elektrik harcar mı ?

Görüşlerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasoy -- 19 Aralık 2013; 22:11:18 >

• her teknolojik aletin ömrü azalır ama o alet bir pil gibi değildir yani kolay kolay bi şey olmaz
  • Sowyet kullanıcısına yanıt
    her teknolojik aletin ömrü azalır ama o alet bir pil gibi değildir yani kolay kolay bi şey olmaz

Google translate cümlesi gibi olmuş Şaka bir yana Usb kablosu girişte takılı olsa ; fakat Harici çalışmaz ise bir şey olmaz mı diyorsun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasoy -- 19 Aralık 2013; 22:21:38 >
  • Ebay'da anahtarlı usb3.0 çoklayıcılar oluyor onlardan alırsın hep takılı olur anahtardan aç-kapa yaparsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harika olur. Daha önce Ebay'dan hiç alışveriş yapmadım . Üye mi olmam gerekir. Alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyim Şimdiden sağ ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karasoy

Harika olur. Daha önce Ebay'dan hiç alışveriş yapmadım . Üye mi olmam gerekir. Alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyim Şimdiden sağ ol.

Paypal üzerinden alışveriş yapıyorsun.Mallar Çinden geliyor ve ortalama teslim edilme süresi oluyor max20 gün falan.Satıcılar top rated seller olursa iyi olur ve free shipping(ücretsiz kargo) olan ürünlerde iyi olur.

Edit ; Hocam mobilden aradİm ama bulamadım pcye gecersem link atarım

• quote:

Orijinalden alıntı: Gamer-Z

quote:

Harika olur. Daha önce Ebay'dan hiç alışveriş yapmadım . Üye mi olmam gerekir. Alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyim Şimdiden sağ ol.

Paypal üzerinden alışveriş yapıyorsun.Mallar Çinden geliyor ve ortalama teslim edilme süresi oluyor max20 gün falan.Satıcılar top rated seller olursa iyi olur ve free shipping(ücretsiz kargo) olan ürünlerde iyi olur.

Eyvallah kardeşim sağ ol.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gamer-Z

quote:

Eyvallah kardeşim sağ ol.

Önemli değil

Edit ; Ürün bu hocam ama biraz pahalı araştırıp 10-15liraya bulmak mümkün
    http://m.ebay.com/itm/360818269771?nav=SEARCH&sbk=1

• Edit ; Ürün bu hocam ama biraz pahalı araştırıp 10-15liraya bulmak mümkün
    http://m.ebay.com/itm/3...269771?nav=SEARCH&sbk=1

Sağ ol. Bunu biraz araştırayım.
  • quote:

Edit ; Ürün bu hocam ama biraz pahalı araştırıp 10-15liraya bulmak mümkün
    http://m.ebay.com/itm/3...269771?nav=SEARCH&sbk=1

Sağ ol. Bunu biraz araştırayım.

ebaydan almaniza gerek yok Turkiyede satisi var
    http://www.indirdik.com/Aneex-E-B376-7-Portlu-USB-2-0-Cogaltici-7-Acma-Kapama-Butonu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• turkeytv kullanıcısına yanıt
    Bu Usb 2 . Benim istediğim Usb 3
  • Ben sürekli takılı bırakıyorum çok da memnunum. Pek çok açıdan takılı kalması daha iyidir. En basitinden USB aygıtları çıkartırken "güvenli çıkart" deyip çıkartman gerekir. Vantilatör fişi çekermiş gibi çekemezsin. Aksi takdirde RAW'a düşebilir HDD. Ayrıca bazen farklı bir bilgisayara hatta farklı bir USB portuna dahi taktığında sorun çıkartan son derece narin ve mıymıy aletler bu harici HDD'ler. İşletim sistemiyle birlikte açılıp kapanırsa "başına bir iş gelme ihtimali" çok daha az olur. Ayrıca ender bir durum olsa da USB portunda kaçak akım olması halinde (bazen olabiliyor) aletin fiziksel zarar görmesi de mümkün. Bu şekilde yanan nice USB alet tanıyorum. Özetle takılı kalmasında hiçbir sorun yok, hatta daha bile iyi.
  • Usb diskler bir süre sonra kendini beklemeye yani uykuya alır
  • işim olunca takıyorum sürekli takılı kalınca haricilikten çıkıyor
  • altanbilisim kullanıcısına yanıt

Modeme bağlı disk kendini beklemeye almıyor, işlem yapmasa da sürekli dönüyor. Bu ömrünü azaltır mı acaba?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.