Şimdi Ara

Bilgisayara kulaklık takınca ses gelmiyor fakat hoparlörden sesi kesiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayara kulaklığı takıyorum hoparlörden sesi kesiyor. Ekranda bi pencere açılıyor ve taktığım aygıtı da farkediyor ben kulaklık diye seçiyorum. Fakat kulaklıktan ses gelmiyor.

Youtubeda bir sürü video izledim. Benim sorunumdan farklı olarak onlarda ses ayarlarında kulaklık simgesi çıkıyor bende o simge yok.
    Onlarda kulaklık takınca ses hoparlörden gelmeye devam ediyor dolayısıyla kulaklığı aktifleştiremiyorlar.

Benim sorunum bu ikisi de değil. O yüzden de tam olarak çözümü bulamadım.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayara Kulaklık Taktığında Ses Gelmiyorsa

Bilgisayara kulaklık taktığında ses gelmiyorsa ancak hoparlörden sesi kesiyorsa, aşağıdaki adımları izleyerek sorunu giderebilirsin:

• Kulaklığın bilgisayara düzgün şekilde takıldığından emin ol. Kulaklık jakını çıkarıp tekrar takmayı dene.
    • Kulaklığın ses seviyesinin açık olduğundan emin ol.
    • Bilgisayarının ses ayarlarını kontrol et. Kulaklıkların ses çıkış cihazı olarak ayarlandığından emin ol.
    • Kulaklıklarını farklı bir cihaza (örneğin, telefon veya müzik çalar) takarak çalışıp çalışmadıklarını test et.
    • Bilgisayarının ses sürücülerinin güncel olduğundan emin ol.
    • Ses sorunlarını gidermek için işletim sisteminin yerleşik sorun gidericisini kullan.
    • Kulaklıklarında veya bilgisayarının ses kartında donanım sorunu olup olmadığını kontrol et.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra hala bilgisayarında kulaklıktan ses gelmiyorsa, daha fazla yardım için bir teknisyene başvurman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Basit soru gelecek ama kulaklığın sağlam mı?

Sağlam ise öncelikle ses sürücünü kaldır ve güncel bir sürücü kur. sorunun çözülecektir.
  • Kulaklık sağlam evet.

Bilgisayarın websitesinden model girerek driverini bulup tekrar kurmuştum. Düzelmedi
  • Dizüstü mü hocam?
  • V1CT0RY kullanıcısına yanıt
    Evet dizüstü. Acer Windows 10
  • quote:

Orijinalden alıntı: roypidooo

Evet dizüstü. Acer Windows 10
    Hocam kulaklığı taktıktan sonra; denetim masasındaki "Ses" ayarını çekip buraya koyar mısın rica etsem?
  • Bilgisayara kulaklık takınca ses gelmiyor fakat hoparlörden sesi kesiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kulaklığı taktığımda sağdaki soruyu soruyor. tüm seçenekleri ayrı ayrı deniyorum. soldaki görüntüde bir türlü kulaklık simgesi gelmiyor.
    donanımsal bişi değil bence, formattan sonra gitti çünkü.
    ayarlarda driverlarda bişilerde bi sıkıntı var ama nerde bilemedim.
  • Selam.

arkadaşın paylaştığı görselde kayıttan yürütme kısmında boş bir yere tıklayıp devre dışı bırakılan aygıtları göstere tıklayıp devre dışı olan bir aygıt var ise etkinleştirmyi dene.
  • quote:

Bilgisayara kulaklık takınca ses gelmiyor fakat hoparlörden sesi kesiyor
    Hoparlör/Kulaklık yazıyor bende. Ses sürücüsünü kaldırıp REALTEK'in sitesinden indirip yeniden kurun hocam.
  • Devre dışı aygıtları etkinlestir seçeneğini kaldırıp ekledim. Yine de gelmedi.
    Realtek driverini da tekrar kurdum çare olmadı.
    Çözemedim arkadaşlar.
  • quote:

Devre dışı aygıtları etkinlestir seçeneğini kaldırıp ekledim. Yine de gelmedi.
    Realtek driverini da tekrar kurdum çare olmadı.
    Çözemedim arkadaşlar.
    Şunu yüklemeyi dene hocam:

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.