ne yaptıysam yapayım diskleri gösteremedim shift + 10 yazıp komut satırına girdiğimde sadece usb bellek gözüküyor fakat biostan baktığımda ssd gözüküyor ne yapmalıyım edit: intelin sitesinden F6flpy-x64 (Non-Intel® VMD).zip isimli dosyayı indirip rardan çıkartıp kurulum usb'sine kopyaladım. kurulum yaparken ssd'nin gözükmediği yerdeki Sürücü yükle seçeneğine tıklayıp usb bellekten bu zipten çıkarttığım klasörü bulup seçtim ve 2 driver gözüktü fareyle ikisini birden seçip kurdum düzeldi not: başka bilgisayar modelleri için başka driver kurmanız gerekebilir < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Macella -- 8 Mayıs 2021; 2:45:18 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Windows Kurulumunda Diskler Gözükmüyor [Çözüldü]
Windows kurulumu sırasında disklerin gözükmemesi yaygın bir sorundur. Neyse ki, bu sorunu çözmek için uygulayabileceğin birkaç adım vardır.
- USB Sürücünü Kontrol Et: USB sürücünün düzgün şekilde takılı ve tanındığından emin ol. Farklı bir USB bağlantı noktasını denemeyi veya başka bir USB sürücüsü kullanmayı deneyebilirsin.
- BIOS Ayarlarını Kontrol Et: BIOS'a gir ve depolama yapılandırmasını kontrol et. SATA veya AHCI modunun etkin olup olmadığını ve disklerinin algılandığını doğrula.
- Sürücüleri Manuel Olarak Yükle: Bazı durumlarda, Windows kurulumu sırasında disk sürücüleri otomatik olarak yüklenmeyebilir. "Sürücüleri Yükle" seçeneğini tıkla ve f6flpy-x64(intel vmd).zip dosyasını içeren USB sürücünü bul.
- GPT'yi MBR'ye Dönüştür: Diskin Biçimlendirme Tablosu (GPT) MBR olarak ayarlı değilse, onu MBR'ye dönüştürmeyi dene. Bu, Windows kurulumunun sürücüleri algılamasına yardımcı olabilir.
- Intel VMD'yi Devre Dışı Bırak: Bazı anakartlarda Intel VMD adlı bir özellik bulunur. Bu özelliğin devre dışı bırakılması, disklerin algılanmasını sağlayabilir.
- Alternatif Bir Kurulum Yöntemi Kullan: UEFI önyükleme modunda önyükleme yapmayı deneyemezsen, Eski BIOS (Önyükleme Uyum Modu) modunda önyüklemeyi dene. Bu, eski bilgisayarlarla uyumlu olabilir.
Bu adımları izledikten sonra disklerini görebilmen ve Windows kurulumunu tamamlayabilmen gerekir. Hala sorun yaşıyorsan, daha fazla yardım için Microsoft destek ekibiyle iletişime geçmeni öneririz.