Şimdi Ara

Yerel disk D dosyaları yüklenmiyor (görünmüyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar C de sıkıntı yok (SSD) Yerel disk d mi bilgisayar ilk açıldığında bir kere sorunsuz açıyorum sonrasında içindeki dosyaların (çoğunun) simgeleri bozuluyor ve kapatıp ''Bilgisayar'' klasörünü tekrar açtığımda içindekiler yüklenmiyor. Chkdsk yap diyenler oldu D üzerinde yaptım birçok kez olmadı. Yani kısaca ''Bilgisayar'' klasörüne erişemiyorum ancak sağdan soldan biyerden, sağ tıklayıp farklı pencerede aç dediğimde açılıyor, oda ''C'' hariç bir yerel diske girdiğimde çoğu dosya simgeleri bozuk gözüküyor aynı şekilde şarkı ve resimlerde öyle simgeleri yok ama dosyalar açılıyor.

Not Denetim masasıda aynı sorunu yapabiliyor (ara sıra)

• Arada kaynamış sanırım 2. iletiyi atmak istemezdim ama önemli bir konu kusura bakmayın
  • Açıkça bilgisayarında virüs var.

Güncel bir antivirüs edin.

Yedek alıp diski tam formatla arızalı olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avira Free Antivirus yükleyin. Ayarlamaları aşağıya atacağım. O ayarları yapın. Virüs veritabanını güncelleyip kök kullanıcı taraması yapın. Size aşağı yukarı 15-20 dk sonra bir soru soracaktır ve ''Tamam''a basıp onaylayın. Soru çıkmaz ise tam tarama yaparsınız.
    Avira Free Antivirus:https://www.avira.com/tr/buy-antivirus
    Bu işlemin süresi kullanıcıdan kullanıcıya değişmekle birlikte ortalama iki saattir. Eğer virüsler varsa ek programlar gerekebilir.

Eğer virüs yoksa HD Tune gibi bir programla tarama yapmak gerekebilir. Ona da sonra bakarız. Ama bizim için en önemlisi harddiskinizin kaç yıllık olduğu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 25 Mart 2017; 14:56:43 >

• Tarattım dediğiniz gibide garip şeyler oldu 5 uyarı buldu karantinaya al dedim bilgisayar yeniden başlatmak istedi tam sistem taraması yapılacak dedi onayladım. Açıldığında kayıt defterini taradı sadece, sonrasında ''(hata kodları) bellek read olamadı'' gibi bir hata tamam dedim kapattı. Şimdi karantinaya bakıyorum 42 dosya hepsi C üzerinde. Sistem dosyaları varmı aralarında bilmiyorum ama çoğu kurulu programlar (skype, idm, playstv, raptr vb)

%90 95 i şüpheli dosya sadece 5 tanesi kırmızı ünlem içeriyor.

Onlarda 2 tanesi ''idm'' 1 tanesi ''C/Windows/setup/scripts/install.exe'' 2 taneside ''appdata/local/temp'' klasöründen.

Not: Sorunu ilginç bir şekilde çözdüm ''Bilgisayara sağ tık özellikler/Gelişmiş sistem ayarları/Performans kısmından ayarlar/En iyi görünüm için ayarla işaretliydi fakat Simgeler yerine küçük resimler göster buradaki işareti kaldırdığımda düzeldi'' Png resim dosyalarında sorun yoktu ama Jpg olan hiç bir resmin simgesi görünmüyordu sorunsuz açılsada. Acaba bunun nedeni ne olabilir. Birde virüsler için ne yapmamı önerirsiniz şüpheli dosyaları gerimi yükleyim yoksa onlarıda mı kaldırayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loneytunes -- 24 Mart 2017; 8:59:18 >

• loneytunes kullanıcısına yanıt
    IDM sahte ise bulmuş olabilir. Antivirüsler sahte yazılımlara uyarı verebiliyor. Ama yine de ünlemleri yani kırmızıları kesinlikle karantinaya alın ya da karantinadan silin.
    Malwarebytes Anti-Malware yükleyin. Gerçek zamanlı korumalarının hepsini kapatın. Protection ayarlarındaki ''Scan for rootkits'' seçeneğini açın. Veritabanını güncelleyip tarama başlatın. Tarama sonucunda özellikle ''Malware'' yazan yerleri karantinaya alın ya da karantinadan silin.
    Malwarebytes Anti-Malware:https://www.malwarebytes.com/mwb-download/
    Malwarebytes AdwCleaner yükleyin. Tüm programlarınızı kapatıp tarama yapın. Tehdit çıkarsa silin.
    Malwarebytes AdwCleaner:https://www.malwarebytes.com/adwcleaner/
    Skype'ı bulduysa hiç hayr-ı alamet değil. O ünlemli virüslerin ekran görüntüsünü atın virüsleri silmeden önce. Belki o virüs bulaştırmıştır. Avira kolay kolay yanlış alarm vermez çünkü sahte yazılım değilse.
    NOT: Ben olsam şüpheli dosyaları VirusTotal ile tarattırırdım. Avast, Bitdefender, Kaspersky, Symantec gibi antivirüsler virüs buluyor mu diye bakardım. Bulmuyorsa endişelenmezdim, geri yüklerdim.
    VirusTotal:https://www.virustotal.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 24 Mart 2017; 16:5:1 >

• Kırmızı ünlem tehditleri arasında skype falan yok idm falan vardı lisanslı değil ondandır dediğiniz gibi öbür fazlalık ise tehdit oluşturmuyormuş sadece şüpheli dosyalarmış onları geri yükledim. Adwcleaner sık sık kullandığım bir program zaten, malwarebytes ise popup dışında önemli dosyalar silerse diye kullanmıyordum.

Birde dediğim gibi bu konuyu açmamdaki asıl sorun dosyaların simgelerinin bozuk olmasıymış görünüm kısmından ''simge yerine küçük resim göster'' i işaretleyince düzeldi. Ama asıl sorun şu dosyaları açtığımda sorunsuz açılıyorken simgeler neden bozuk

Not: Şuan evde değilim eve gidince o dediğiniz anti-virüslerden birini (avast dışında) tek seferlik taratıp temizleyip kaldırırım hangisini önerirsiniz virüstotal nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loneytunes -- 24 Mart 2017; 18:3:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Malwarebytes Anti-Malware sistem dosyalarını zararlı değilse silmez. Avira da öyle. Sahte programların dosyalarını silebilir sadece. VirusTotal ile de yanlış alarm olup olmadığını öğrenmek için 128 MB altı dosyaları taratabilirsiniz. VirusTotal antivirüs değildir. 128 MB altı dosya yüklersiniz ve 60-70 antivirüs programı ile tarar. Web sitelerinde de aynı şekilde.

Sisteminizde tam taramadan önce zararlı bulunduysa rootkit zararlısı bulaşmış. Web sayfalarında okuduğuma göre bu zararlı bilgisayarınızı istediği şekilde kullanabiliyormuş:https://uzmanim.net/soru/rootkit-nedir-rootkit-nasil-temizlenir/1040

Eğer Avira'nın taraması yarım kaldıysa başka yöntemler denemeliyiz. Öncelikle antivirüs tavsiyem Bitdefender Internet Security'dir. Ama ücretli kullanacaksanız orijinal kullanın. Avast da iyi bir antivirüs programıdır ücretsizler arasında ama varsayılan ayarlarla iyi değil. Ücretlilerde ise fazla tavsiye etmem.
    Bitdefender:https://www.bitdefender.com.tr/
    Bildiğim kadarıyla 30 günlük deneme sürümü veriliyor sitede.

Bu arada Windows'unuz orijinal değilse orijinal Windows kurun.

Eğer Bitdefender'da da Avira'daki gibi öyle hata verirse şunu okuyun ve duruma göre başka yöntemler deneriz:https://uzmanim.net/soru/bellek-read-olamadi-hatasi/1456
    Sorunun donanımsal olabileceği de anlatılıyor ama zararlı yazılımdan da olabilirmiş. Antivirüs yükleyip kaldırmakla koruma sağlayamazsınız. Antivirüsler maalesef virüs bulaştıktan sonra fayda sağlayamayabiliyor.
    Aynı hatayı verirse ve tarama yarım kalırsa yapabileceğimiz yöntemlerden biri de rescue diskler. Bu işlem biraz zahmetli olsa da böyle zorlu işlerde işe yarayabiliyor. Virüssüz bir bilgisayarda USB bellek ile rescue disk oluşturacaksınız. Oluşturduktan sonra virüslü bilgisayarı açmadan USB belleği takacaksınız. Oradan boot menüye girip tarama yapacaksınız.
    Bu rescue diskin en bilinenlerinden biri de Kaspersky Rescue Disk'tir.
    Burada da Kaspersky Rescue Disk'in oluşturulması ve kullanılması anlatılıyor:https://www.technopat.net/2013/01/18/kaspersky-rescue-diski-usb-bellekten-calistirin/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 24 Mart 2017; 18:38:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Son yazdıklarınızın çoğunu anlamadım kusura bakmayın bu işlerden pek anlamıyorum. Benim sistemim SSD de kurulu oda yeni sistem topladığımda almıştım taş çatlasa 3-4 ay ama harici olarak kullandığım HDD değiştirmedim ve sorunlu bir harddiskti zaten bad sector başlangıcı olan bir harddisk son taramalar öyleydi. Bende şuan değiştirebilme gibi durum olmadığından kullanıyorum.

Antivirüs ise öyle bilgisayarda önemli birşey yapmadığımdan kullanmamayı tercih ederdim fakat bu konuyu açana kadar bende Comodo yüklüydü kaldırdım. Şuan avira var isterseniz tam tarama yapayım yada bitdefender yükleyeyim. Kaspersky tercih etmem çünkü bilgisayarı yavaşlatmak istemiyorum, kullanma amacım sadece oyun ve internet oyüzden.

Ücretsiz antivirüsler yinede yetmez diyorsanız bilgisayarı yormayacak ücretli bir antivirüs önerisi yapabilirsiniz bana mesala bitdefender fiyatı ne kadar ve ücretli hali iş yaparmı ve en önemlisi bilgisayarı yorarmı?

Malwarebytes ile ayda bir tarama yaparım dilerseniz her tarama yapacağımda yüklerim elbette.

Malwarebytes Anti-Malware'nin gerçek zamanlı korumalarını kapattıysanız fazla RAM harcamaz. İnternetten alışveriş vs. yapıyorsanız iyi bir antivirüs kullanmak zorundasınız. Malwarebytes Anti-Malware'yi yükle/kaldır yapmanıza gerek yok o yüzden. Comodo yetersizdir. Hiç beğenmediğim programlardan bir tanesi. Kasma kavramı görecelidir. Bir ay boyunca Bitdefender'i deneyebilirsiniz. Ona göre fikir yürütürsünüz. Symantec (Norton)'u kesinlikle tavsiye etmem. Ayrıca Avira sadece sizi web koruması olarak eklentisi ile koruyor. Avira yetersiz diyebilirim. Ücretli sürümü iyidir ama dolara göre hesap yaptıklarından pahalıdır. Bitdefender Internet Security'nin fiyatı 86 TL bildiğim kadarıyla. Ama KDV dahil değil. KDV dahil olursa 101 TL yanlış hatırlamıyorsam. Antivirüsler ile ilgili test görüntüleri paylaşacağım.
    Av-Comparatives Real-Protection Test:
    AV-Comparatives False Alarm Test:
    Av-Comparatives File Detection Test:
    Av-Comparatives Performance Test:
    Av-Comparatives Malware Removal Test 2016:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 24 Mart 2017; 19:10:56 >

• O testlerden hiç anlamam kusura bakmayın bu konuda hiç bilgim yok. Bitdefender 30 günlük deneyeyim ancak satın alamam maalesef pahalıymış ben 25 30 lira bekliyordum (öyle fiyatta bir anti-virüs varsa tabii) Avira yetersiz, Symantec tavsiye etmem dediniz bitdefender free yeterli olursa kullanayım, veya başka uygun bir antivirüste tavsiye edebilirsiniz yeterli olabilecek
    Avira ile idare edeceksiniz o zaman. 360 Total Security var ama inanılmaz yanlış alarm verir. Bir keresinde denedim. Yanlış alarm verdi. Avast olmaz dediniz. AVG, Avast'a satılmadan önce gizlilik politikasını değiştirip kullanıcı verilerini 3. sahışlara satmaya başladı:https://www.chip.com.tr/haber/avg-tarayici-gecmisinizi-satabilir_58256.html

Avira ile Bitdefender'in ücretsiz sürümünün özellikleri hemen hemen aynı. Avira ile ESET kasmama konusunda testte birinciliği paylaşıyor. Avira+Malwarebytes ile idare edebilirsiniz. Bilgisayarda fazla bir şey yapmıyorum dediniz zaten. Taratıp zararlıları temizlerseniz fazla sorun olmaz diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 24 Mart 2017; 19:24:51 >

• Anladım olabilir sanırım bu. Avast yıllarca kullandım ama panda antivirüs ile tek sefer tarama sonucunda vazgeçtim hiç işime yaramadığını fark ettim açıkçası Avast ın. Eset nod32 ise sistemi yenilemeden önce çok uzun süre kullandım Avirayla yakın gibiler Avira+Malwarebytes yapabilirim dediğiniz gibi. Avira duruyor öbürünü yükleyeyim.

Malwarebytes için hatta Avira içinde bana ayar söyleyebilirmisiniz rica etsem, mesela Malwarebytes için bilgisayarı yormayan birşey söylemiştiniz. Birde bu Avirada değişik eklentiler var System speedup, Software updater, Scout tarayıcı vb. vb. bunlardan birini tavsiye edermisiniz yoksa sade iyimidir
    Google Chrome bence iyi. Avira'nın tarayıcısı bildiğim kadarıyla İngilizce. O yüzden pek fazla önermem. Temizlik için CCleaner kullanabilirsiniz. Software Uptader'inin ücretsiz sürümü bazı yazılımları güncelleyebilir. Yukarıda Avira ayarlarını söyledim. İndirdiğiniz setupları veya bilmediğiniz web sitelerini VirusTotal'de taratın. Malwarebytes Anti-Malware'nin gerçek zamanlı korumalarının hepsini kapatın. Sağ alt köşede yazılar çıkarsa çarpıya basarsınız. Avira ile çakışma yapabilir yoksa. 14 günlük deneme aktifleştiriyor çünkü. Malwarebytes Anti-Malware'nin "Scan for rootkits" seçeneğini açın. Rootkitleri de tarasın. Rootkit bulaştırmışsınız galiba sisteminize. Veritabanını güncelleyip tarama yapın.
    ESET orijinal değilse korumayabilir. Ondan çoğu kişi ESET kötü diyor. Panda Free Antivirus de iyidir. Ama benim beğenmediğim noktaları var. Eklentisi biraz bana zararlı gibi geldi. Malwarebytes AdwCleaner ile tarattığımda zararlı gördü. Avast, Malwarebytes AdwCleaner'daki karantinayı zararlı gördü. Galiba eklentisi anasayfayı değiştirdiği için zararlı olarak görüyor. Avast ayrıca; Panda Free Antivirus, Panda Safe Web adlı bir program yüklemiş. Onu da kaldırırken PUPs olarak algıladı. Kısaca PUPs gibi yayılıyor Panda. Sistemden kaldırmak zor oluyor gerçekten. Zamanında Avira'yı kaldırıp Avast kullandığımda böyle olmamıştı. Zorluyor kısaca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 24 Mart 2017; 19:47:23 >

• Anladım hocam panda da geçtim o zaman :). Malwarebytes sonuçları temiz çıktı birşey bulmadı rootkits taramasınıda etkinleştirerek taradım hepsi temiz
    Avira temizlemiştir o zaman. Geçmiş olsun. Bir daha dikkatli olun zararlı yazılımlara karşı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 24 Mart 2017; 19:58:21 >
  • Teşekkür ederim :) şuan bir sıkıntı varsada pcde oda hdd dir çünkü bad sector olduğunu zaten biliyorum alırım yeni bir tane. Simgelerde muhtemelen ondan bozuktur neyseki onunda çözümü var şuanlık :D
    Bu arada Avira ayarlarının resimlerini atmayı unutmuşum. Dalgınlığıma gelmiş. Kusura bakmayın.
    Bu ayarları yapın. Eğer kasma, oyunlarda FPS düşüşü vs. olursa gerçek zamanlı korumadaki ''Ağ sürücülerini izle'' seçeneğini devredışı bırakabilirsiniz. Yaptığınız taramada arşivleri taramayı atlamış olabilir. Bir hafta sonra tarama yapmanızda fayda var. Zararlının ana kaynağı şu anda bilgisayarınızdan silinmiş bulunmakta.
    Küçük bir öneri söylemek isterim bir de. Google Chrome'un ayarlarında bulunan "İndirmeden önce dosyaların nereye kaydedileceğini sor" gibi bir bölüm vardı yanlış hatırlamıyorsam. Eğer bu seçeneği aktifleştirirseniz; bazı sitelerde indirmeler kendiliğinden başlayabiliyor. Bu sayede siz bir şey indireceğiniz zaman bir pencere açılacak ve "Tamam"a bastığınızda indirme başlayacak. Böylece dosyalar kendiliğinden inmeyecek (izniniz olmadan).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 25 Mart 2017; 15:23:39 >

• Teşekkürler yaptım ayarları. Google chrome sevmiyorum-kullanmıyorum Opera :)
    Onda da böyle bir ayar var galiba. Önemli değil. Avira'nın eklentisi kuruldu mu bu arada?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.