< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limstift -- 25 Ocak 2018; 15:55:40 > |
Bu Ayar Yöneticiniz Tarafından Yönetilir Hatası: Nedenleri ve Çözümleri
"Bu ayar yöneticiniz tarafından yönetilir" hatası, genellikle Windows işletim sisteminde belirli ayarları değiştirmeye çalıştığında karşılaşılır. Bu hata, sisteminizin bir ağ yöneticisi tarafından yönetildiğini ve bu nedenle bazı ayarların değiştirilemediğini gösterir.
Hata Nedenleri:
- Grup İlkesi Yönetimi: Sisteminiz bir Windows etki alanı veya Active Directory'ye bağlıysa, yöneticiler Grup İlkesi nesnelerini (GPO'lar) kullanarak belirli ayarları yapılandırabilir ve kilitleyebilir. Bu, kullanıcıların bunları değiştirmesini engeller.
- Üçüncü Taraf Yazılım: Bazı üçüncü taraf güvenlik yazılımları veya sistem yönetimi araçları, ayarları kontrol edip kilitleyebilir. Bu, sistemin yetkisiz değişikliklerden korunmasını sağlar.
- Bulut Tabanlı Yönetim: Office 365 veya Microsoft Intune gibi bulut tabanlı yönetim hizmetleri, ayarları merkezi olarak yönetebilir ve kilitleyebilir.
- Yönetici Haklarına Sahip Olun: Yöneticiler ayarları değiştirme yetkisine sahiptir. Ayarları değiştirmeye çalışmadan önce yönetici hesabına giriş yaptığından emin ol.
- Grup İlkesi Ayarlarını Kontrol Edin: Windows etki alanı yöneticisiyseniz, Grup İlkesi Yöneticisi'ni (gpmc.msc) açarak hangi ayarların kilitli olduğunu kontrol edebilirsin.
- Üçüncü Taraf Yazılımı Devre Dışı Bırakın: Belirli ayarları kontrol eden üçüncü taraf yazılımları devre dışı bırakmayı dene. Ayarları değiştirdikten sonra yeniden etkinleştirebilirsin.
- Bulut Tabanlı Yönetim Hizmetlerini Kontrol Edin: Office 365 veya Microsoft Intune kullanıyorsan, ayarları yöneten hizmetleri kontrol et ve gerekirse değişiklik yap.
- Sistem Yöneticisine Başvur: Sistemin bir ağ yöneticisi tarafından yönetildiğini biliyorsan, ayarları değiştirme konusunda yardım için onlarla iletişime geç.
"Bazı ayarlar sistem yöneticiniz tarafından yönetilir", "Bu ayar yöneticiniz tarafından yönetilir Windows 11", "Bu ayar yöneticiniz tarafından yönetilir Windows 10", "Bulut tabanlı koruma bu ayar yöneticiniz tarafından yönetilir" ve "Uygulamaları ve dosyaları denetleyin bu ayar yöneticiniz tarafından yönetilir" gibi ilgili hatalar da aynı nedenlerden kaynaklanmaktadır ve benzer çözümleri gerektirmektedir.