Şimdi Ara

'Operating System Not Found'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
14.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İkinci el aldığım bilgisayarıma ilk önce Windows XP,sonrasında ise Windows 7 yükledim.Bilgisayarımı açarken sırasıyla
    siyah bir ekran ve bir sürü yazılar,sonrasında sol üstte beyaz bir tire (-) işaret yanıp sönüyor ve en sonunda "Operating System Not Found" hatası alıyorum.
    Acaba sorun nedir?
    Kesin çözümü var mıdır?
    (XP ve Windows 7'de de aynı hatayı verdi. )
     'Operating System Not Found' 'Operating System Not Found'
     'Operating System Not Found'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maholin79 -- 1 Temmuz 2013; 11:22:46 >

• HDD bağlantınızı kontrol edin.
  • Boot drive’ınız aktif hale getirilmediyse bu problem ortaya çıkar. Yani işletim sisteminin yüklü olduğu sürücünün ‘partition’ ının aktif hale getirilmesi gerekmektedir. Bunu Fdisk.exe ile düzeltin.
    ‘Operating system not found’ hata mesajı bir virüs ya da herhangi bir başka nedenle Master Boot Record’un silinmesi ya da zarar görmesinden dolayı ortaya çıkar.
    Bir başlangıç disketi ile c: sürücüsünde iken fdisk /mbr yazarak Master Boot Record’u düzeltebilirsiniz.
  • Onarma yap.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tecman

HDD bağlantınızı kontrol edin.

Anlaşılan dizüstü bilgisayarı açmam gerekecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Machan

Boot drive’ınız aktif hale getirilmediyse bu problem ortaya çıkar. Yani işletim sisteminin yüklü olduğu sürücünün ‘partition’ ının aktif hale getirilmesi gerekmektedir. Bunu Fdisk.exe ile düzeltin.
    ‘Operating system not found’ hata mesajı bir virüs ya da herhangi bir başka nedenle Master Boot Record’un silinmesi ya da zarar görmesinden dolayı ortaya çıkar.
    Bir başlangıç disketi ile c: sürücüsünde iken fdisk /mbr yazarak Master Boot Record’u düzeltebilirsiniz.

Bilgisayar terimlerinin ne anlama geldiğini pek bilmediğim için dediğiniz şeyi tam olarak anlayamadım.
    Ayrıntılı yazabilir misiniz?
    Veya bir yerde anlatımı varsa ordan da bakabilirim.
    Yardımınız için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YäV HεHε

Onarma yap.

Onarmadan kasıt?Kurtarma DVD'sini tekrar takıp yeniden kurma yerine onar mı yapmam gerekecek?
    Bir de XP'de çok hata verdiği için Windows 7'yi kurdum orda da aynı hatayı vermişti.
    Acaba diyorum sorun işletim sisteminde değilde donanım da mı?
    Teşekkürler cevabınız için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pc dell ise donanımdandir.

• Pc dell ise donanımdandir.

• quote:

Pc dell ise donanımdandir.

Fujitsu Siemens
  • quote:

Orijinalden alıntı: maholin79

quote:

Boot drive’ınız aktif hale getirilmediyse bu problem ortaya çıkar. Yani işletim sisteminin yüklü olduğu sürücünün ‘partition’ ının aktif hale getirilmesi gerekmektedir. Bunu Fdisk.exe ile düzeltin.

Bilgisayar terimlerinin ne anlama geldiğini pek bilmediğim için dediğiniz şeyi tam olarak anlayamadım.

Hocam boot drive dediği hdd oluyor yani windowsun yüklü olduğu bölüm devredışı format atmayı denedinizmi ?

• quote:

Pc dell ise donanımdandir.

Kardeşim bölüme saçma sapan mesajlar atmak yakışıyormu ? üstelik flood yaparak yahu bunun dell olması ile ne alakası var ? bu bütün bilgisayarlarda olabilecek bir sorun bilmiyorsan mesaj atma kirlilik oluyor
  • quote:

quote:

quote:

Hocam boot drive dediği hdd oluyor yani windowsun yüklü olduğu bölüm devredışı format atmayı denedinizmi ?

Evet format attım fakat sorun düzelmedi.İlk önce XP vardı şimdi ise Win 7 yükledim.XP'de 10-15 sefer denemem sonucunda bilgisayar açılıyordu.Win7'de ise 3-4 denemeden sonra açılıyor.

• maholin79 kullanıcısına yanıt
    Biosa girip default seceneğini seçermisin_?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Evet format attım fakat sorun düzelmedi.İlk önce XP vardı şimdi ise Win 7 yükledim.XP'de 10-15 sefer denemem sonucunda bilgisayar açılıyordu.Win7'de ise 3-4 denemeden sonra açılıyor.

bios pilini çıkarıp 5 dk bekle sonra tak pc açılışta 2 seçenek çıkacak load default u seç sonra dene gene olmuyorsa bence harddisk tekliyor bir görüyor bir görmüyor arkadaşından hdd alma şansın varsa getir onu tak birşey yapmana gerek yok sadece takıp pc yi açman yeterli sorunsuz açılırsa geçmiş olsun hdd ölüyor.

• Arkadaşlar bu mesaj sadece MBR nin düzensizliğinden vermez.İlk mesajdaki ekran görüntüsüne dikkat edin.

İlk mesajınızdaki ekran görüntünüzde "Failure fixed disk error " şeklinde bir uyarı var ve muhtemelen her denemenizde F1 tuşuna basıyorsunuz.
    Yukarıda da belirttim önce disk bağlantınızı kontrol edin diye.Bu hata alındığında arasıra bios HDD nizi görmüyor anlamına geliyor.Yapılması gerekenler.
    1-Açılışta bios a girin ve HDD tanımlandırmayı kontrol edin gerekirse Auto yapın.
    2-Bios ayarlarınızı fabrika ayarlarına geri yükleyin.
    3-Harddisk bağlantınızı kontrol edin gerekiyorsa sküp tekrar takın.
    4-Harddiskinizi değiştirin(Muhtemelen bad sektör var)
    NOT:Çalışma esnasında kulağınızı HDD sinize yaklaştırın tik tik tak tak gibi ses veya motorda ani durma ve hızlanma gibi sesler geliyorsa 4. maddeyi uygulayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.