Şimdi Ara

IRQL NOT LESS OR EQUAL-WİNDOWS 10 [ÇÖZÜM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese merhaba yaklaşık 1 haftadır aldığım bu IRQL NOT LESS OR EQUAL hatası ile ilgili sonuca nasıl vardığımı söylemek istiyorum ve bunun sebebi internette bu hatayı aradığım zaman hiç bir şekilde yerli kaynaklarda bulunmuyor.

Lenovo ideapad-500 kullanıyorum.

Bu hatayı ne zaman online şekilde oyun oynamak istesem 2-3 dakika sonra oyunda hata alıp laptop resetleniyordu.

1 hafta boyunca 6 kez format attım. sayısız program indirdim.bir çok kez driverlar güncelledim. sistem onarma her şeyi denedim ama hiç bir şekilde sonuç alamadım. Yurt dışında yaşadığımdan dolayı Lenovo teknik servis ile görüşmelerimde aksaklıklar yaşıyordum ama en sonunda canıma tak etti bir şekilde aradım ve görüşebldim.Uzaktan bilgisayarıma bağlanan arkadaş sadece driverları kaldırıp kurdu ve sorunun çözüldüğünü söyledi ama ona defalarca ekz bu işlemleri aynı şekilde uyguladığımı belirttim (tabii ki beni dinlememezlikten geldi) ve bilgisayarınızda donanımsal arıza var o yüzden servise getirmeniz gerekiyor gibi mükemmel bir çözüm buldu.

Neyse çözüme geleyim.Blue Screen View programından neden bu hatayı aldığımı çözmeye çalıştım.
    ntoskrnl.exe+14a6f0 adında bir hatam vardı. gene bir çok kez araştırma yaptım ve hepsinde doğru olmayan sonuçlar aldım (HALA BUNUN NEYLE ALAKALI OLDUĞUNU BİLMİYORUM)
    Sinir küpüne döndükten sonra Sitem Bilgisi'ne girip Donanım Kaynakları-Çakışan/Eylemler sekmesinden birbiriyle uyumsuz driverları buldum.IRQL NOT LESS OR EQUAL-WİNDOWS 10 [ÇÖZÜM]
    Bu fotoğraf önceki konudan kalma şuan değiştirdiğim için boş gözüküyor.
    Ama asıl olay şu arkadaşlar. Benim kullandığım laptop 6.nesil kurulan chipset ise İntel 100 series veya İntel 6th/7th generation oluyor hiç bir şekilde sadece 6.nesil olan chipsetleri bulup kuramadım. Artık ne oluyorsa olsun diyip bütün driverları Aygıt Yöneticisindne kaldırmaya başladım. İlk kaldırdığım driverda başarıya ulaştım (+) koyduklarımın birisi ama hangisi hatırlamıyorum.Bilgisayarımdaki bütün sürücüler donanımdan kaldırıldı ve yerine fotoğrafta atmış olduğum bütün 6.nesil sürücüler kuruldu. IRQL NOT LESS OR EQUAL-WİNDOWS 10 [ÇÖZÜM]
    Biraz bekledikten sonra bütün sürücüler kendisi kuruldu ve oyuna girip hata almadan akıcı şekilde 4 saate yakın oynadım.

Kısacası:Çalışan elemanın gözünden bu detayın kaçması ve donanımsal arıza deyip beni sinirlendirip dinlememesi sayesinde başarıya ulaştım

Umarım bir daha kimse bu problemi yaşamaz veya yaşayanlar için bu çözüm işlerine yarar. SkyTech74 kullanıcımızada alakasından dolayı teşekkür ederim :)

@SkyTech74

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kgte06 -- 24 Ocak 2017; 20:53:16 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL Hatası: Windows 10 Çözümü

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, Windows 10 kullanıcılarının karşılaşabileceği bir Mavi Ekran Hatası (BSoD) türüdür. Bu hata, sisteminizin bir donanım aygıtına erişmeye çalışırken bir sorunla karşılaştığında oluşur.

Belirtiler:

• Bilgisayarınızın ani bir şekilde kapanması ve mavi bir hata ekranı göstermesi
    • Ekranda "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" hata mesajının olması
    • Bilgisayarınızın yeniden başlatılmaması veya sürekli olarak mavi ekran hatası vermesi

Nedenleri:

• Bozuk veya uyumsuz donanım sürücüleri
    • Hatalı RAM (Bellek)
    • Uyumsuz yazılım
    • Virüs veya kötü amaçlı yazılım bulaşmaları

• En son sürücüleri yükleyin: Aygıt Yöneticisi'ni açın ve donanım aygıtlarınız için en son sürücüleri yükleyin.
    • RAM'inizi test edin: Windows Bellek Tanılama Aracı'nı kullanarak RAM'inizin herhangi bir hatası olup olmadığını kontrol edin.
    • Uyumsuz yazılımları kaldırın: Son zamanlarda yüklediğiniz ve hataya neden olabilecek herhangi bir yazılımı kaldırın.
    • Virüs taraması yapın: Sisteminizi virüs ve kötü amaçlı yazılımlar için tarayın ve varsa kaldırın.
    • Sistem Geri Yükleme gerçekleştirin: Bilgisayarınızın hatadan önceki bir tarihine geri yükleme gerçekleştirin.
    • Temiz yükleme yapın: Tüm verilerinizi yedekledikten sonra Windows 10'un temiz bir yüklemesini yapın.

Ek İpuçları:

• Hata ekranında "Stop kodu: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" mesajı olup olmadığını kontrol edin. Bu, hata mesajının tam nedenini belirlemenize yardımcı olabilir.
    • Sorun devam ediyorsa, donanımınızı arızalı olup olmadığını kontrol etmek için bir teknisyene götürün.
    • Hata, belirli bir donanım aygıtıyla ilgiliyse, bu aygıtı çıkarın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Gözünüz aydın hocam. Sizin adınıza sevindim. Günümüzde en sıkıntılı şeydir bu driver.
  • SkyTech74 kullanıcısına yanıt
    Sağol teşekkür ederim. Ne uğraştırdı beni şu lanet şeyler neyse artık sonuca ulaştım. Türkçem biraz bozuk olduğu için anlatım bozuklukları olmuş onun için kusura bakmayın :)
  • kgte06 K kullanıcısına yanıt
    Canınız sağolsun hocam. İyi oyunlar :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.