Oyunları Tam Ekran Yapma Sorunu
Bazen bilgisayar oyunlarını tam ekran oynamaya çalıştığında sorunlarla karşılaşabilirsin. Ekranın yalnızca bir kısmını kaplıyor olabilir veya hiç tam ekran olmayabilir. Bu sorun birkaç nedenden kaynaklanabilir:
- Grafik kartı sürücülerinin güncel olmaması: Grafik kartı sürücülerini güncel tutmak, oyunların düzgün çalışması için çok önemlidir. Eski sürücüler, tam ekran sorunları da dahil olmak üzere çeşitli hatalara neden olabilir.
- Oyun ayarları: Bazı oyunlarda, "Tam Ekran" seçeneğini Manuel Yapılandırma menüsünde etkinleştirmen gerekebilir. Oyun ayarlarını kontrol et ve bu seçeneği etkinleştirdiğinden emin ol.
- Monitör çözünürlüğü: Monitörün çözünürlüğünün oyunun desteklediği çözünürlükle eşleşmesi gerekir. Monitörünün çözünürlüğünü kontrol et ve gerekirse oyunu desteklediği çözünürlüğe ayarla.
- Windows işletim sistemi: Windows işletim sistemin güncel olmayabilir. En son güncellemeleri kontrol et ve varsa yükle.
- Uyumluluk modu: Oyun eski bir işletim sistemi için tasarlanmışsa, uyumluluk modunda çalıştırmayı deneyebilirsin. Oyunun özelliklerine git ve "Uyumluluk Modunda Çalıştır" seçeneğini etkinleştir.
Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra oyununu yeniden başlat ve tam ekran çalışıp çalışmadığını kontrol et. Sorun devam ederse, oyunun destek ekibiyle iletişime geçmeyi dene.