Şimdi Ara

OYUNLAR TAM EKRAN ÇALIŞMIYOR...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
26.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sanırım bir ayarı değiştirdim oyunlarda sağdan ve soldan boşluk bırakıyor nasıl düzelir windows 7 ve nvidia marka ekran kartı kullanıyorum...
    teşekkürler...

• nvidia control panelden "restore" ye tıklayın.
  • düzelmedi malesef
  • tüm oyunlarda mı böyle?
  • oyun çalışırken alt-enter yapın..
  • WİNDOWS 7 nin en çok beğendiğim özelliği bu.....bence bu özellik için teşekkür etmelisin....neden mi????

mesela benim monitör 1680x1050 ama most wanted oynamak istediğimde 1280x1024 ün üstüne çıkmıyor.....

xp de olsa oyuna girdiğimde görüntü hemen tam ekrana yayılır arabalar oldugundan daha şişman ve tombul görünürdü,
    ama win7de hemen sağdan ve soldan 1680 satır ile 1280 satır arasındaki 400 farkı 200-200 şeklinde atıyor ve oyunun grafikleri
    düzgün görünüyor....eski oyunların birçoğunda widescreen desteği yok ve windows7 bu sorunu bu şekilde hallediyor....

benimde yarım ekran oynadığım oyunlar colın mcrae 3 ve 4,nfs underground I-II,mostwanted,carbon,fear vsvsvsvs.....

yeni oyunlarda bu sorunu yaşamazsın sanırım......
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanbay

WİNDOWS 7 nin en çok beğendiğim özelliği bu.....bence bu özellik için teşekkür etmelisin....neden mi????

mesela benim monitör 1680x1050 ama most wanted oynamak istediğimde 1280x1024 ün üstüne çıkmıyor.....

xp de olsa oyuna girdiğimde görüntü hemen tam ekrana yayılır arabalar oldugundan daha şişman ve tombul görünürdü,
    ama win7de hemen sağdan ve soldan 1680 satır ile 1280 satır arasındaki 400 farkı 200-200 şeklinde atıyor ve oyunun grafikleri
    düzgün görünüyor....eski oyunların birçoğunda widescreen desteği yok ve windows7 bu sorunu bu şekilde hallediyor....

benimde yarım ekran oynadığım oyunlar colın mcrae 3 ve 4,nfs underground I-II,mostwanted,carbon,fear vsvsvsvs.....

yeni oyunlarda bu sorunu yaşamazsın sanırım......

Dijital bağlantı yapıldıysa, sürücüden yapılan scaling ayarıyla ilgili olabilir mi?

Ayar şu durumdaysa("do not scale"), kendiliğinden düzenleyecektir:http://img704.imageshack.us/img704/7457/adjust1.jpg
    http://forum.donanimhaber.com/m_32946771/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm#33781171

XP'de de geçerli.

Hatta, HD 5850 ile Windows 7'de bu ayarı kullanamıyorum (GPU scaling ve altındaki menüler). Seçenekler gri durumda.
    XP'de etkinleşiyor sadece(Vista'da denemedim). Dolayısıyla, her ne kadar ayar etkinsiz Win 7'de 1400x1050 gibi bazılarında bu ayarlamayı kendiliğinden yapsa da, birçok çözünürlük gene berbat gözüküyor.
    GeForce'te, Win 7'de de, Vista'da da, XP'de de etkindi bu ayarlar. Umarım Catalyst'le veya Win7'yle ilgili, giderilecek bir durumdur; değilse, ince ayarla geniş ekran yapılamayan eski oyunları Win 7 haricinde oynamak gerekecek.

Ki konu sahibi, olumsuz bir durumdan bahsediyor gibi görünüyor.

@aybeerk
    Üstte görüntüsünü verdiğim ayarın durumu sizde nedir, tabii etkinse? "Fixed-aspect ratio" seçmişseniz o tür olumsuz bir durum oluşabilir. Gerçi @emreonal69'un söylediği yöntem bu durumda işe yaramalıydı. Eski duruma dönecekti çünkü, ayarlar.
    Öte yandan, "custom resolution" bölümündeki ince ayarlar değişmişse de sorun olabilir; ama @emreonal69'un söylediği bunları da etkilemeliydi.

Sorunu fotoğraf çekerek anlatabilir misiniz? Monitörünüzün tam modelini ve hangi bağlantı türüyle kullandığınızı da belirtin. Çözünürlüğe, tazeleme hızına vb. göre değişiyor mu, bunu belirtin.
    Belki monitörün "auto" tuşuyla halledilebilecek kadar basit bir sorundur. Bu bilgilerle ne olduğunu anlamamız zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 22 Aralık 2009; 15:22:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @ cz

çok teşekkür ediyorum sayende sorunu çözdüm scaling ayarıyla ilgiliymiş...
  • Rica ederim.

"Use NVIDIA scaling Fixed-aspect ratio" veya "Use NVIDIA scaling" mi yapmışsınız? Tanımınıza uyan olumsuz duruma onlardan biri yol açıyordu, yanılmıyorsam.
    "Do not scale"de bırakın ama, monitörünüzün bu konuda kendi yeteneği yoksa. @okanbay'ın belirttiği gibi, böyle ayarlamanız, "native" olmayan çözünürlüklerin düzgün gözükmesini sağlayacak. Üstte verdiğim forum bağlantısında örnekleri var.
  • "Sabit orantılı Nvidia ölçeklendirmesini kullan" işaretliymiş. "Ekranımın dahili ölçeklendirmesini kullan" dedim ve sorun çözüldü...
    ilginiz için tekrar teşekkürler
  • arkadaşlar ben toshiba l505-11e serisi bir laptop aldım windwos 7 kurulu ancak oyunlara girdiğimde yandan siyah ekranlar kapatıyor ati radeon hd4650 ekran kartı var nasıl düzeltebilirim yardım edin
  • arkadaşlar bana yardım edecek yokmu oyunları tam ekran nasıl açarım
  • yukarda cz nin anlattığı yöntemi kullan bendede aynı sorun vardı çözüldü...
  • yalnız benim ekran kartım nvidia değil ati radeon hd 4650 1 gb atide scalling diye bir şey yok o yüzzden yapamıyorum lütfen yardım edin
  • ekran kartının kontrol panelini araştır bi yerde vardır ölçeklendirme ayarları
  • valla kardeş ekran kartımın scalling özelliğini bulamadım ekran çözünürlüğünündede baya oynamalar yaptım yine olmadı valla nerdende windows 7 li laptop aldım bilmem bide bu windowsu övüyorlar neresini övüyorlarsa
  • bence windows7 ile alakası yok ekran kartının ayarlarında sorun var
  • internetten baya araştırma yaptım bu sorun windows 7 ye geöenlerin hepsinde olmuş ekran kartı ile alakası yok he ekran kartının bazı ayarı ile düzelyilebilir ama bu sorunun nedeni windows 7 dir
  • quote:

Orijinalden alıntı: akıncı_1433

internetten baya araştırma yaptım bu sorun windows 7 ye geöenlerin hepsinde olmuş ekran kartı ile alakası yok he ekran kartının bazı ayarı ile düzelyilebilir ama bu sorunun nedeni windows 7 dir

Bu hatanın sorumlusu Windows 7 değil oyunun kendisidir, onlarca oyun kuruluyor bu bilgisayarlara çok azında bu hata oluyor, özellikle bu oyunda oluyor ise ya korsan olduğu kopya olduğundan ve kopyasının bazı ekran kartları ile ayarlama eksikliğinden olsa gerek, işin tuhafı oyun içinde full screen seçeneği yok! Onun yerine ölçeklendirme var belki de aynı işi görüyor bilemem orijinal ben de denemedim.

Öte yandan bir diğer ki olması çok düşük hata da oyun üreticisinin Windows 7 yüklü bir bilgisayara üretirken yaptığı hatadır ki buna kimse ihtimal vermez, bunca ay üzerinde çalışılıp binlerce deneme yapılan bir oyunun windows 7 de böyle çalışacak şekilde çıkarması mümkün değil!

(Yalnız ben bu cevabı tarihe bakmadan yazmışım, Ocak 2010 tarihli Most Wanted'de böyle bir sorun varmış topik bu yüzden açılmış, ben 2012 Kasım Most Wanted'de bu sorunun cevabına ararken google'dan buraya düştüm, demek 2 senede aynı yerdeyiz!!!) Konu hortlamış gibi oldu!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 1 Kasım 2012; 19:33:10 >

• Intel(R) HD Grafiklerin'e sağ tıklayın grafil özelliklerine tıklayın ekran'da en altta ölçeklendirme yazıyor ona tıklayın Tam Ekran Ölçeklendir yazıyor yapın düzelir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.