Şimdi Ara

Windows 7 oyunlarda tam ekran sorunu-ÇÖZÜLDÜ-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
5
Favori
269.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 7 ye geçtim ama widescreen desteği olmayan oyunlar tam ekran olmuyor.XP de böyle bir problem yoktu.Bu sorunu nasıl halledebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caranboule -- 29 Ekim 2009; 15:55:02 >

• aşağıda yazdıklarımı sırasıyla uygularsanız düzelir
    1-)ekran kartı ayarlarından ekran çözünürlüğünü 1024x768 yapın.
    2-)ati veya nvidia ekran kartı ayarlarından scaling options a gelin centered ı seçin(full screen ve centered diye iki seçenek vardır.türkçe olanlarda tam ekran ve ortalı demek ortalıyı seçeceksiniz.
    3-)tekrar full screen yani tam ekranı seçin
    4-)oyunlardan herhangi birini açın ve oyundan çıkın
    5-)ekran çözünürlüğünü başta kendi kullandığınız hale getirin.
    herhangi bi oyuna girin düzelmiş olması gerekir
  • scaling options diye bir bölüm yok malesef.. ekran kartım 8600 gt sürücü 191.07
  • orda sorun yaşıyoruz ben ati kullandığım için...
    biraz karıştırırsanız bulursunuz ekranı ortala ve tam ekran yap seçenekleri olan bi bölüm olması lazım...
  • Oyunu monitörünüzün doğal çözünürlüğünde oynayın.

Daha düşük çözünürlük seçtiyseniz sorun olabilir. 1280X800'ü deneyin. Ben o çözünürlüğü seçince problem halloldu. Monitörüm 22 inç.
  • Olmuyor Malesef bendede Aynı Sorun var Monitörüm 22 İnç 1920.1080
  • mrb.bu aynı oyunların yarım ekran olması sorunu bendede var kardesım ekran kartım ATI bnmde ama cozemedım lant sorunu bana yardım edebılrmsn catalyss prg. fln var ama yapamadım mumknse msn eklermsn erenn.jnx@windowlsive.com rica edicem cok memnun olrm yardımcı olursan
  • merhaba arkadaslar sorunu cozdum ben cok basıtmıs bulamamızın nedenı ya usenmemızden herseyı ınternetten beklememızden yada ıngılzce yetersızlıgınden....

w7 oyunları tam ekran oynaya bılmek ıcın su yolu ızleyınn tabı bu Nvidia gt 333 bnce hepsınde bole yeterkı sag tıklayıp nvidia panelını acın ordan yanı nvidia denetım masasını ekran bolumunden cozunurluk degılde 1 altındakıne tıklayın yanı duz panel olceklerndımesını degıstıre sagda 4 secnek cıkacak

NVİDİA olceklendımesını kulan
    sabıt oranlı nvidia olceklendırmesını kulan
    ekranımın dahılı olceklendırmesını kulan
    olceklendırme yapma

sızınkı 1 sık secılı olacaktır sız 3 secın yanı ekranımın dahılı olceklendırmesını kulanı ve sorun cozulecektır....
  • hocam dediğiniz gibi ilk seçeneği seçmek istiyorum ama apply dediğimde evet de diyorum sonra uygulamıyor bilgisayar yine eski seçeneği seçiyor ne yapmam gerekli ??
  • beyler, ekran kartımız onboard ise nasıl yapıcaz bu ayarları filan. Baktığımda nvidia, ati filan yazmıyor. Mobile Intel (R) Express chipset family vs. bişeyler yazıyor. Bunun ayarlarına nerden gircez.. Ben fazla oyun meraklısı değilim. Sadece counter tarzı ufak oyunlar oynuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akçalı.

beyler, ekran kartımız onboard ise nasıl yapıcaz bu ayarları filan. Baktığımda nvidia, ati filan yazmıyor. Mobile Intel (R) Express chipset family vs. bişeyler yazıyor. Bunun ayarlarına nerden gircez.. Ben fazla oyun meraklısı değilim. Sadece counter tarzı ufak oyunlar oynuyorum.

up
  • Ati ekran kartı tam ekran sorununa çözüm
    Bilgisayarımda bazı oyunları yüksek çözünürlük olmadığı için tam ekran oynayamıyordum ve araştırmaya başladım.(Ekran kartım hd5650) Forumlarda çoğu kişi ATI ekran kartlarının sorunlu olduğundan bahsediyor ama kesin çözümünü buldum.

1.İlk başta ATI Catalyst Control Center kurun(Ekran kartı driverı kurduğunuzda otomatik gelir).
    2.Daha sonra masaüstündeyken sağ tıklayın ve grafik özelliklerine tıklayın.
    3.Temel ayarlardan yapacağımız için sol alttan temel ayarlar veya seçenekler cıkarsa hızlı ayarlar.
    4.Karşımıza yeni bir ekran gelecek Temel [Kolay Kurulum Sihirbazları ve Hızlı Ayarlar] işaretleyin ve sonraki tıklayın.
    5.Karşımıza gelen seçeneklerden Hızlı Ayarlar tıklayalım.
    6.Ayar Değişikliği menüsünden Dizüstü Bilgisayar Panel Özellikleri tıklayın 7.Görüntü paneline uyması için masaüstünü yeniden boyutlandır tıklayarak Git diyerek çıkan menüde en alttaki seçeneği işaretleyin. Artık oyunlarınız tam ekran.
    GİT TUŞU PASİF İSE;

Görüntü paneline uyması için masaüstünü yeniden boyutlandır için Git tuşu pasif(tıklanmıyor) ise masaüstünde iken ekran çözünürlüğünüzü 1024*768 yapın ve üstteki aşamaları tekrar uygulayın daha sonra ekran çözünürlüğünüzü tekrar eski haline getirin. çözülmüştür.
    tarafımdan denenmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: cengaver029

Ati ekran kartı tam ekran sorununa çözüm
    Bilgisayarımda bazı oyunları yüksek çözünürlük olmadığı için tam ekran oynayamıyordum ve araştırmaya başladım.(Ekran kartım hd5650) Forumlarda çoğu kişi ATI ekran kartlarının sorunlu olduğundan bahsediyor ama kesin çözümünü buldum.

1.İlk başta ATI Catalyst Control Center kurun(Ekran kartı driverı kurduğunuzda otomatik gelir).
    2.Daha sonra masaüstündeyken sağ tıklayın ve grafik özelliklerine tıklayın.
    3.Temel ayarlardan yapacağımız için sol alttan temel ayarlar veya seçenekler cıkarsa hızlı ayarlar.
    4.Karşımıza yeni bir ekran gelecek Temel [Kolay Kurulum Sihirbazları ve Hızlı Ayarlar] işaretleyin ve sonraki tıklayın.
    5.Karşımıza gelen seçeneklerden Hızlı Ayarlar tıklayalım.
    6.Ayar Değişikliği menüsünden Dizüstü Bilgisayar Panel Özellikleri tıklayın 7.Görüntü paneline uyması için masaüstünü yeniden boyutlandır tıklayarak Git diyerek çıkan menüde en alttaki seçeneği işaretleyin. Artık oyunlarınız tam ekran.
    GİT TUŞU PASİF İSE;

Görüntü paneline uyması için masaüstünü yeniden boyutlandır için Git tuşu pasif(tıklanmıyor) ise masaüstünde iken ekran çözünürlüğünüzü 1024*768 yapın ve üstteki aşamaları tekrar uygulayın daha sonra ekran çözünürlüğünüzü tekrar eski haline getirin. çözülmüştür.
    tarafımdan denenmiştir.

Allah Razı Olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: ziphir

merhaba arkadaslar sorunu cozdum ben cok basıtmıs bulamamızın nedenı ya usenmemızden herseyı ınternetten beklememızden yada ıngılzce yetersızlıgınden....

w7 oyunları tam ekran oynaya bılmek ıcın su yolu ızleyınn tabı bu Nvidia gt 333 bnce hepsınde bole yeterkı sag tıklayıp nvidia panelını acın ordan yanı nvidia denetım masasını ekran bolumunden cozunurluk degılde 1 altındakıne tıklayın yanı duz panel olceklerndımesını degıstıre sagda 4 secnek cıkacak

olceklendırme yapma

sızınkı 1 sık secılı olacaktır sız 3 secın yanı ekranımın dahılı olceklendırmesını kulanı ve sorun cozulecektır....

benim ekran kartının sürücüsünde böyle bir seçenek yok.. kart gt520
    ama aynı sürücü versiyonunu 9300 gs ye kurunca bu seçenek çıkıyor.. bir arkadaş masa üstü çözünürlüğü neyse oyunu da aynı yapın demiş... sorun düzeliyor ama bu sefer oyun kasıyor...

• arkadaşlar dizüstü bilgisayarı (32 bit)ve mobile intel 965 express chipset yonga kümesi olan arkadaşlar aşağıdaki siteden programı indirin.
    http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=18223&ProdId=2800&lang=eng&OSVersion=Windows%207%2C%2032-bit*&DownloadType=Drivers
    bu programı indirdikten sonra kurun.bu size intelin kontrol panelini açtıracak.bu programı kurduktan sonra programda grafik seçenekleri/pano sığdırma seçeneğini tam ekran(sınır yok) seçeneğini seçtiğiniz zaman tam ekran sorunu ortadan kalkıyor.ben bulmak için çok uğraştım umarım size bir faydası dokunur.saygılar
    not: 64 bit olanlar da siteden indirebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi butcherbill -- 22 Haziran 2011; 16:06:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ziphir

merhaba arkadaslar sorunu cozdum ben cok basıtmıs bulamamızın nedenı ya usenmemızden herseyı ınternetten beklememızden yada ıngılzce yetersızlıgınden....

olceklendırme yapma

bende 3. seçenek seçilmiyo

• gardaaaassss allah razı olsun vallahı billahi olduu saoooll:D
  • çözüm için teşekkürler
  • nvidia denetim masasında ekran sekmesi yok bende bu sorunun çözümünü bilen var mı. ekran sekmesi olmadığı için (display), nvidia ölçeklendirmesini kullan diyemiyorum
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.