WİNDOWS 7 nin en çok beğendiğim özelliği bu.....bence bu özellik için teşekkür etmelisin....neden mi????
mesela benim monitör 1680x1050 ama most wanted oynamak istediğimde 1280x1024 ün üstüne çıkmıyor.....
xp de olsa oyuna girdiğimde görüntü hemen tam ekrana yayılır arabalar oldugundan daha şişman ve tombul görünürdü, ama win7de hemen sağdan ve soldan 1680 satır ile 1280 satır arasındaki 400 farkı 200-200 şeklinde atıyor ve oyunun grafikleri düzgün görünüyor....eski oyunların birçoğunda widescreen desteği yok ve windows7 bu sorunu bu şekilde hallediyor....
benimde yarım ekran oynadığım oyunlar colın mcrae 3 ve 4,nfs underground I-II,mostwanted,carbon,fear vsvsvsvs.....
yeni oyunlarda bu sorunu yaşamazsın sanırım......
Dijital bağlantı yapıldıysa, sürücüden yapılan scaling ayarıyla ilgili olabilir mi?
Hatta, HD 5850 ile Windows 7'de bu ayarı kullanamıyorum (GPU scaling ve altındaki menüler). Seçenekler gri durumda. XP'de etkinleşiyor sadece(Vista'da denemedim). Dolayısıyla, her ne kadar ayar etkinsiz Win 7'de 1400x1050 gibi bazılarında bu ayarlamayı kendiliğinden yapsa da, birçok çözünürlük gene berbat gözüküyor. GeForce'te, Win 7'de de, Vista'da da, XP'de de etkindi bu ayarlar. Umarım Catalyst'le veya Win7'yle ilgili, giderilecek bir durumdur; değilse, ince ayarla geniş ekran yapılamayan eski oyunları Win 7 haricinde oynamak gerekecek.
Ki konu sahibi, olumsuz bir durumdan bahsediyor gibi görünüyor.
@aybeerk Üstte görüntüsünü verdiğim ayarın durumu sizde nedir, tabii etkinse? "Fixed-aspect ratio" seçmişseniz o tür olumsuz bir durum oluşabilir. Gerçi @emreonal69'un söylediği yöntem bu durumda işe yaramalıydı. Eski duruma dönecekti çünkü, ayarlar. Öte yandan, "custom resolution" bölümündeki ince ayarlar değişmişse de sorun olabilir; ama @emreonal69'un söylediği bunları da etkilemeliydi.
Sorunu fotoğraf çekerek anlatabilir misiniz? Monitörünüzün tam modelini ve hangi bağlantı türüyle kullandığınızı da belirtin. Çözünürlüğe, tazeleme hızına vb. göre değişiyor mu, bunu belirtin. Belki monitörün "auto" tuşuyla halledilebilecek kadar basit bir sorundur. Bu bilgilerle ne olduğunu anlamamız zor.
guzel bi bilgilendirme, tskler...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme